Všeobecná diskusia

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.

Objektívna zodpovednosť je...

pozitívny krok k bezpečnosti cestnej premávky.
71
42%
hlúposť.
99
58%

Celkom hlasov: 170

Používateľov profilový obrázok
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa stiv »

:hysterical: :hysterical:

Neznasam tuzing ani nijake svojvolne nicenie zlepsovanie aut.
To mi pripomina vsetky tie RGB hw "vychytavky" co tu dosli v poslednom roku. Rgb dosky,.. ledky v bednach a podobne fuj. :facepalm:
.
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

Asnod napísal:Co sa tyka 2.0 TDI pri A3? Trpia na rovnake defekty? Popripade nejake podobne auto pre otca? Nech to ma M6, nejake tie koniky, aspon 130+
A prečo s apozeras po autach za 7k ktorých sa niekto zbavuje lebo nejde viac zbrusit makovicu, tolkokrqt bola dole.

Už len tvoj vyber aut a kriteria sú nahovno

.
Asnod
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05

Príspevok od používateľa Asnod »

Problem je ze to niesu kriteria moje :D a najvacsi je ze to musi byt dizel na prevazne dost kratke trasy :D ale cloveku to nevysvetlim, nejde to a 3.0 tiez nechce lebo vraj jemu taky motor netreba a vela to zerie a bla bla :D
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

tak potom niet pomoci :D

ak su kratke, tak novy dizel daco vydrzi, ale stare vyjazdene TDI skape skor, ako spozna, kde sa zapinaju hmlovky
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

good luck

a okrem kratkych tras sa este pozriem aj na bydlisko - tym teraz absolutne nenaznacujem ze pošaľety, tym naznacujem ze ukrutna zima v Bratislave co znamena minus tri stupne a bezna zima v SNV kde mas -12 je KAPANEK rozdiel pre dieslik.

Na trase SNV-Smizany sa ani nepohne rucicka teplomera od novembra do marca a ked uderi -20 tak DPFkovy dieslik na kratkych trasach ten clovek proste zavrazdi. Kratka trasa v tomto ponimani znamena vsetko pod 50km.

Aby si si nemyslel ze mam nejaky problem s geografiou alebo regionmi tak uplne presne konkretne zo Smizian mam staru.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Asnod
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05

Príspevok od používateľa Asnod »

Vacsinou sa bude jazdit hlavne okolie LM. Ja som si toho vedomy, ale on tam vidi tu spotrebu a stale argumentuje ze ale kolega jazdi za 4.5 na dizlikovej ochcavke a vidi neviem aku usporu. Ja aj ked jazdim kazde dva mesiace CR-SR a za 3-4 dni som schopny niekedy nalietat 1500+km mam benzin, lebo som si vedomy ze do prace co mam 2km by som to kazde rano mucil ak nie uplne zabil a raz za tyzden 30-40km co obeham po nakupoch to nezachrani :D dal na tu radu ze tu 2.0 nebrat a pozera aj po 1.9TDI najnovsie a M5, vcera pozeral nejaky WV Golf combi, myslim ze variant...

Inac nevie niekto co sa mohlo stat? V svojom aute mi skapala baterka, uz mam novu, po tom co som nenastartoval odnieslo si to aj ESP, svieti mi teraz kontrolka na palubaku a nejde zapnut, nastartoval som az nasledne cez kable a ine auto, v piatok idem na diagnostiku. Rozsvietila sa mi ta kontrolka po tom probleme kedy som nenastartoval. Servisak mi povedal ze mozno to len nejako zblblo koli tej baterke, ze sa tam objavila nejaka chyba a ked sa ta chyba neobjavi znovu tak ze sa to znovu rozbehne ale nechce sa mi tomu nejako verit tak som si pretlacil tu diagnostiku.
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
stevo891
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 14. Jan, 2009, 02:54

Príspevok od používateľa stevo891 »

Ak chce spolahliveho dizla s malou spotrebou a velmi dobrou spolahlivostou tak nech kupi 1.9tdi 66kW alebo 81kW s rotacnym cerpadlom. Tie novsie 1.9tdi PD su samozrejme lepsie ako 2.0 ale pri vacsom kilometrovom najazde (co ma asi kazde na bazare) to nieje ziadna slava.

btw ten jeho kolega ak ma 2.0tdi tak skor ci neskor da do servisu viac ako za cely cas usetril na nafte..
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Spoiler: ukázať
MB: ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 2 | CPU:Intel Core i7-4790K @ 4600 MHz | COOLING: Raijintek Ereboss, 2x Noctua NF-P12-1300 | RAM: Kingston DDR3 12GB 1333MHz CL9 HyperX (2x4GB, 2x2GB) @ 1800MHz | VGA: ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5| SSD: Kingston 240GB SSD HyperX SATA3, 2.5 | HDD: Seagate Barracuda 7200.12 SATA 3Gb/s 1TB | MONITOR: LCD Benq G2420HDBL | CASE: Fractal Design Define R2 Black Pearl, 3x Noctua NF-S12B FLX| FAN CONTROLLER:NZXT Sentry Mesh | PSU: Seasonic M12II-620
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

1.9TDI 66/81 maju dnes take najazdy, ze zobrat to auto do mesta a jazdit snim kratke trasy znamena po kratkej dobe nie len slusnu investiciu ale kopec nervov.
ale nech si kupi to TDi na tie kratke trasy, hlavne 10 rocne vyjazdnene TDi, kde najist slusneho majitela, ktory naraba stym motorom aspon ako tak slusne je skor zazrak.
Ja neviem, kazdy sa diva na tu spotrebu, ved keby benzin zral 20 litrov tak nepoviem, ale realny rozdiel sa pocita 1-2 litrov, ale ked sa porovna problematika dizla vs benzin na kratke trasy je ta krivka nakladvosti hodne rozdielna.
Ja by som do mesta riesil nejaku 1.6 atmosferu. Nech sa to neostrati aj ked sa s autom pojde aj mimo mesto
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
maniak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41

Príspevok od používateľa maniak »

Asnod: sprosty napad, ale co tak Auris hybrid / Prius hybrid? To by okolo tych 4l po meste mohlo jazdit, mozno aj este menej, pomaly idealne auto do mesta.
FVE 12.45 kWp V/Z
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

Ale chlapci toto nevysvetlíš človeku, ktorý keď sa pozrie na aktuálnu spotrebu tak tam vidí 3,9 - 5 litríkov keď si to buble po meste a dusí tu naftičku tak že mu až vibrujú plasty v celej kabíne :D jednoducho on šetrí teraz, nemyslí na to, že automobil je dlhodobá investícia a treba sa pozerať na náklady z dlhodobého hladiska, nie momentálneho...

maniak ak vytiahne tie hybriďáky na dialnicu a bude si valiť 140 tak to bude mať spotrebu ako škoda 120 s rozladeným karburátorom :-D
maniak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41

Príspevok od používateľa maniak »

Broslo: ja viem, ze na dialnici to bude zrat tych 8l, asnod pisal, ze na prevazne kratke trasy, preto som to spomenul.
FVE 12.45 kWp V/Z
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

>> ale on tam vidi tu spotrebu a stale argumentuje ze ale kolega jazdi za 4.5 na dizlikovej ochcavke a vidi neviem aku usporu.

tak mu zacap ze si moze kupit bmv 530i a jazdit za 9 litrov LPG. Len aby sa z toho nepohnačkoval ked sa spomenie cislo 9.
Inak neboj, ani totie Ocktavie nemaju 3.9 v meste ked je -21 a to ani nemusi byt kratka trasa.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

Skoda klavesnice, ale ked niekto si neda poradit, naco sa pyta?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

Presne tak. Toto zažívam pomerne často aj ja. Príde si človek po radu ale nechce si nechať poradiť, stále si ide svoje (často sa to deje aj u nas v nakupnej poradni napr). Vždy ho vtedy zastavím a vysvetlím mu, že ak chce radu tak nech ju využije, ak nie nech mi dá pokoj... Pán si očividne nechce dať poradiť, tak nech si kúpi čo chce. Očividne iba vtedy bude spoko
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa quicky »

to,ze niekto dostane radu, neznamena,ze nemoze diskutovat o tom preco je to lepsie alebo horsie, ze ano... to je uz tak zvykom tu na fore,ze jediny moj nazor je ten spravny a ostatni su ... :) v idealnom pripade sa oduju, ked nedajboh niekto nezdiela rovnaky postoj:D

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"