caute,
dnes ma napadlo ze skusim zapnut setriace funkcie kedze vecsinu casu co je pc zapnute tak je v idle, tak ze nech to spotrebuje este menej ak sa da mal som to nastavene takto
http://pctuning.tyden.cz/ilustrace3/obe ... bios_2.jpg a tie 4 setriace funkcie ktore su na obrazku nastavene ako disabled som zapol- enabled, a sledoval som co sa bude diat, ... no nedialo sa nic, obcas sa v idle zmenil takt z 3600 na 1600 (alebo 1800 uz sa nepametam presne

) asi na pol sekundy a potom opet 3600mhz, to bol cely ten setriaci zazrak, volty sa ani nepohli, tak neviem co je zle ..
v biose mam napetie napevno nastavene na 1,2V predpokladam ze to je dovod preco sa cpu v idle nepodtaktuje, .. no nerad by som to nechaval na auto aby to doska sama regulovala lebo ona je schopna v zatazi pustit aj 1,3-1,4V .. v idle asi okolo 1 V , no v zatazi by to pri vysokom napeti urcite viac topilo ako teraz, problem je v tom ze fan na mugene je zregulovany cez cooltek regulator nie cez dosku takze ta si to nevie nijako ustrazit(neprida fanu otacky ked sa to zacne prehrievat).
tak neviem nieje nejaka finta nato?.. nejaky program? na starom pc phenom x3 som pouzival k10stat tam sa to podtaktovalo pekne.
alebo este takto sa spytam - je pri pevnom napeti 1,2V velky rozdiel v spotrebe i5 750 ako ked by bola dajme tomu na setriacich 1,05V ? lebo skusal som hladat v recenziach nejake zavislosti spotreby napetia a frekvencie no nic som nenasiel, ale vsimol som si ze spotreba vyrazne rastie az nad 4 ghz .. a predpokladam ze vtedy je uz napetie niekde uplne inde