Ahoj.
Mozno som blby, ale mam problem, s ktorym vzdy bojujem, ked idem upravovat fotografie.
- z karty skopirujem do 1 foldra vsetky subory *.jpg, *.raf (RAW z Fujifilm X20)
- vytvorim podadresar RAW a tam nakopirujem vsetky *.raf
- pozeram vsetky *.jpg, ktore nechcem, tak tie rovno mazem, cize mi zostanu uz vytriedene *.jpg, ktore niektore potrebuju este zasah
Ku vsetkym (uz vytriedenym) *.jpg si chcem nechat prislusne *.raf. Nazov suboru je totozny, iba pripona je rozdielna. Ako rozumne (napr. v Totalcmd) spravit to, aby mi v podadresari ./RAW oznacil vsetky subory *.raf, ktore maju rovmake meno, ako *.jpg. Nasledne by som spravil invert selection a dostal by som mnozinu *.raf, ktore by som mohol zmazat a dostal by som uz len rovnaku skupinu suborov *.jpg a *.raf v podadresari ./RAW
Compare directories som v totalcmd skusal, ale on to porovnava asi na zaklade velkosti, alebo buh vi coho. Proste mi vzdy oznaci vsetky subory aj v jednom, aj druhom adresari (*.jpg a *.raf) - co nechcem.
Dik.
Porovnanie suborov s inou priponou v 2 foldroch
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Re: Porovnanie suborov s inou priponou v 2 foldroch
skript a rsync
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Musel som si najskor vyskusat, co si pisal. Ak som to dobre pochopil, tak to ide napr. takto:
Vo foldri s rawkami si oznac vsetky, stlac ctrl+M (hromadne premenovanie) a do pola pre priponu napis jpg. Vsetky rawka ti premenuje na jpgcka. Teraz mas dva adresare, vlavo jeden s malymi subormi (originalne jpg), vpravo druhy s velkymi subormi (premenovane rawka). Otvor "Synchronizovat priecinky", zo vsetkych zaskrtavacich policok nechaj len ignorovat datum, zo styroch moznosti s nadpisom "pohlad" stlac sprava dolava (resp. kde mas suborov viac) a stlac "porovnat". Malo by ti vypisat subory, ktorych jpgcka si zmazal. Vsetky ich so shiftom oznac, stlac prave mysitko a predposlednu moznost "zmazat pravy". Malo by to byt spravene. Potom samozrejme rovnakym postupom ako na zaciatku premenujes jpg na raw. Prikladam aj obrazok, popis moze byt trosku chaoticky...
Vo foldri s rawkami si oznac vsetky, stlac ctrl+M (hromadne premenovanie) a do pola pre priponu napis jpg. Vsetky rawka ti premenuje na jpgcka. Teraz mas dva adresare, vlavo jeden s malymi subormi (originalne jpg), vpravo druhy s velkymi subormi (premenovane rawka). Otvor "Synchronizovat priecinky", zo vsetkych zaskrtavacich policok nechaj len ignorovat datum, zo styroch moznosti s nadpisom "pohlad" stlac sprava dolava (resp. kde mas suborov viac) a stlac "porovnat". Malo by ti vypisat subory, ktorych jpgcka si zmazal. Vsetky ich so shiftom oznac, stlac prave mysitko a predposlednu moznost "zmazat pravy". Malo by to byt spravene. Potom samozrejme rovnakym postupom ako na zaciatku premenujes jpg na raw. Prikladam aj obrazok, popis moze byt trosku chaoticky...
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Ty si king Ja som siel na to s Compare, ale to nejde. Ani som netusil, ze je v totalcomd aj nejake synchronizovanie - odskusam. Dik.
Ja som dnes trosku precvicoval cmd, tak som to spravil trosku komplikovanejsie. Mam vychodiskovy stav
a1
a3
Stale v rezime Column mode som tam dopisal priponu a prikaz na presun do ineho foldra
move a1.raw c:\1Personal\1
move a3.raw c:\1Personal\1
Nasledne som tmp.txt ulozil a premenoval na tmp.bat. Ten spustil. V adresari c:\1Personal\1 som dostal vsetky JPG a RAW, ktore som chcel, v c:\1Personal\1\RAW mi zostal zvysok, ktory som nasledne zmazal a potom z c:\1Personal\1 skopiroval RAWy do c:\1Personal\1\RAW.
Tvoj sposob je jednoduchsi
Ja som dnes trosku precvicoval cmd, tak som to spravil trosku komplikovanejsie. Mam vychodiskovy stav
V cmd som si dal dir > tmp.txt, ten tmp.txt som otvoril v notepad++ a s pouzicim Column mode som dostal lahko zoznamDirectory of c:\1Personal\1
13. 05. 2014 17:41 <DIR> .
13. 05. 2014 17:41 <DIR> ..
13. 05. 2014 17:39 0 a1.jpg
13. 05. 2014 17:39 0 a3.jpg
13. 05. 2014 17:40 <DIR> raw
----------------------------------------------------------------------------------
Directory of c:\1Personal\1\raw
13. 05. 2014 17:41 <DIR> .
13. 05. 2014 17:41 <DIR> ..
13. 05. 2014 17:39 0 a1.raw
13. 05. 2014 17:39 0 a2.raw
13. 05. 2014 17:39 0 a3.raw
a1
a3
Stale v rezime Column mode som tam dopisal priponu a prikaz na presun do ineho foldra
move a1.raw c:\1Personal\1
move a3.raw c:\1Personal\1
Nasledne som tmp.txt ulozil a premenoval na tmp.bat. Ten spustil. V adresari c:\1Personal\1 som dostal vsetky JPG a RAW, ktore som chcel, v c:\1Personal\1\RAW mi zostal zvysok, ktory som nasledne zmazal a potom z c:\1Personal\1 skopiroval RAWy do c:\1Personal\1\RAW.
Tvoj sposob je jednoduchsi
som rad ze pomohlo