Ahojte,
poprosim o radu mam doma Panaka P42st60 a chcel by som ho troska upgradnut o muzicku/filmy 50/50.
Predbezne som si vybral Q-acoustics 2020i ako front, 2070i ako sub Yamaha RX-V375 (alebo 475? oplati sa mi tam vrazat eura?)
Moze byt to AVRko? Ako to bude so zapojenim? Feed z Magia, filmy z HDD z TV (kym nebude PCcko).
Ak mi poradite ine AVR - bazaru sa nebranim.
AVR - repro
- MacTukahan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: AVR - repro
Rozdiel medzi 375 a 475 je ethernet. To znamena :
1) upgrade firmware cez internet (nemusis stahovat aktualizaciu na USB kluc a manualne ho prenasat)
2) internetove radio : http://vtuner.com/setupapp/guide/asp/Br ... rtpage.asp
3) Airplay, DLNA, Spotify Connect a pre nas nezaujimava Pandora.
Vsetky receivery uz dlhodobo podporuju ARC (Audio Return Channel), prakticky to znamena ze HDMI kabel zapojis do Panasonic TV do vystupu HDMI2 na TV a niektoreho HDMI na AVR (z nejakeho dovodu AVR ide na Panasonicu iba na HDMI2) a nasledne si cez viera link ci viera tools a tam cez polozku viera link connect nastavis vystup na receiver.
V pripade Yamaha AVR budes musiet prepnut na vstup AV4 (pripadne iny podla nastavenia Yamahy, AV4 je default) aby si pocul zvuk prichadzajuci cez ARC.
1) upgrade firmware cez internet (nemusis stahovat aktualizaciu na USB kluc a manualne ho prenasat)
2) internetove radio : http://vtuner.com/setupapp/guide/asp/Br ... rtpage.asp
3) Airplay, DLNA, Spotify Connect a pre nas nezaujimava Pandora.
Vsetky receivery uz dlhodobo podporuju ARC (Audio Return Channel), prakticky to znamena ze HDMI kabel zapojis do Panasonic TV do vystupu HDMI2 na TV a niektoreho HDMI na AVR (z nejakeho dovodu AVR ide na Panasonicu iba na HDMI2) a nasledne si cez viera link ci viera tools a tam cez polozku viera link connect nastavis vystup na receiver.
V pripade Yamaha AVR budes musiet prepnut na vstup AV4 (pripadne iny podla nastavenia Yamahy, AV4 je default) aby si pocul zvuk prichadzajuci cez ARC.
- MacTukahan
- Používateľ
Cize to je pri moznosti Filmy z HDD cez TV. A pri moznosti magio? Niekde som cital ze sa to neda ze z magia pojde HDMI do TV a z TV reverzom do AVRka. Cize to budem musiet prepojit niecim inym (cim?) To iste plati asi aj ked ked to bude feedovane z PC?
Cize pre mna je plus- ta 475 nezaujimava, na 375 je solidna cena a za 70e mi to nestoji. Dik
Cize pre mna je plus- ta 475 nezaujimava, na 375 je solidna cena a za 70e mi to nestoji. Dik
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Magio mozes zapojit aj priamo do AVR.
- materik
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00
ked som kupoval repraky, tak som 2020i povazoval za hotovu vec a hladal som len zosik. Chlapik z obchodu mi odporucil tieto, ze budu lepsie.
Zobral som ich a nelutujem... Mam ich sice bez subaku ale bass je na vysokej urovni, nie je to len tupe dunenie. Uz len si daj pozor na zosik, moj trochu straca na vyskach a niekedy to zamrzi.
Inac, skus napisat chlapikovi z toho shopu, ze ake mas poziadavky. Ak by si bral komplet od neho, mozno by ti spravil vyhodnejsiu cenu (mne dal veci asi o 70 evri lacnejsie)
Zobral som ich a nelutujem... Mam ich sice bez subaku ale bass je na vysokej urovni, nie je to len tupe dunenie. Uz len si daj pozor na zosik, moj trochu straca na vyskach a niekedy to zamrzi.
Inac, skus napisat chlapikovi z toho shopu, ze ake mas poziadavky. Ak by si bral komplet od neho, mozno by ti spravil vyhodnejsiu cenu (mne dal veci asi o 70 evri lacnejsie)
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
Motorola EDGE 50 Pro -> Sennheiser Momentum 4 TWS
Motorola EDGE 50 Pro -> Sennheiser Momentum 4 TWS
- Odar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Slusnu ponuku 2nd hand veci (aj so zarukou) ma http://hifibazar.cz/ Jednanie na urovni. Najdes tam aj reprosustavy. Neviem, aky mas celkovy rozpocet, ale moj nazor je, ze kupovat novy AVR su vyhodene peniaze von oknom. Za rok nema polovicnu trhovu cenu. A bedne kup dajme tomu kludne 5 rocne v dobrom stave. Budes uplne niekde inde. V Nisel-i sa da tiez sem tam natrafit na dobru ponuku bud z ex demo http://www.nisel.sk/?cat=19 alebo 2nd hand http://www.nisel.sk/?cat=180 (zrejme vo vacsine pripadov od ich zakaznikov).
- MacTukahan
- Používateľ
No doma som mal QA 1030i plus NAD 316EE a zvuk mi sedi preto som chcel ist do tych 2020tok. Predvcerom som chcel kupit na bazosi 1050tky za dobru cenu ale pred nosom mi ich vyfukli. Kupoval by som od dubana v TT, ale opacit teda mozem aj kohuta ak mas dobre skusenosit. Podla nastavenia som mal 240e repro plus 200e AVR. S neskorsim doplnenim o subac.
Pastnite mi sem nejaku alternativu. skusim porozmyslat, nie som casovo obmedzeny.
Pastnite mi sem nejaku alternativu. skusim porozmyslat, nie som casovo obmedzeny.
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Ja len tak idem okolo... Ako majitel Dali reprakov (Ikon 6 Mk.I a Ikon 2 Mk.I) mozem povedat, ze so zvukom som spokojny. Nie som velmi narocny na audio, takze su teraz pripojene k starsiemu Onkyo AVR. Dobre vsak boli hodnotene aj inymi ludmi pri skupinovej session s inymi zosikmi (NAD, Denon, Cambridge Audio). Raz som tiez pre niekoho kupoval lacny zosilnovac - staru Yamahu za 100,- € z eBayu - a ked som ho pripojil na tie male Ikony 2, tak proste uzasne zabavny zvuk. Pomaly FM radio na tom hralo dobre. Zavolal som k sebe cloveka, ci nie som len ja blby a ten tiez uznal, ze ta kombinacia hra dobre.
Takze ja osobne mozem Dali znacku odporucit. Predsa len to ma svoje pekne male nepodstatne detaily ako vlastnorucny podpis cloveka perom vzadu na nalepke, ktory robil inspekciu konkretneho kuska.
Dali center som bral od Kohuta a tiez dali mi nejaku zlavicku (bral som este aj stojany) - myslim, ze podmienkou bola platba dopredu.
Inak ale do audia nerobim, lebo je tam ohromne mnozstvo kombinacii a nic sa neda odmerat a objektivne porovnat. Ja som video clovek, takze toto je len taka moja skusenost.
Takze ja osobne mozem Dali znacku odporucit. Predsa len to ma svoje pekne male nepodstatne detaily ako vlastnorucny podpis cloveka perom vzadu na nalepke, ktory robil inspekciu konkretneho kuska.
Dali center som bral od Kohuta a tiez dali mi nejaku zlavicku (bral som este aj stojany) - myslim, ze podmienkou bola platba dopredu.
Inak ale do audia nerobim, lebo je tam ohromne mnozstvo kombinacii a nic sa neda odmerat a objektivne porovnat. Ja som video clovek, takze toto je len taka moja skusenost.