ale dosť omáčky, uvediem Vás do deja, takže ako ste si všimli, tak druhá vlna upgrade-u je "teraz zase len takmer" na konci, EVGA G2ka a Aquarius X90 už dorazili, je to zmontované a šľape to, no ako som spomínal v jednom z posledných príspevkov v téme o golďákovi do 100€ ( http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 5#p1145385 ), tak tie predné 120tky sú na tých 1200rpm otrasné - mimoriadne hlučné s hlasným rapkaním ložísk, zadný som nejako neregistroval, ten tým, že je outtake a 140tka mal tým pádom jemnejší zvukový prejav a tei 120tky ho radostne prehlušili...všetky case ventilátory som zapájal do hubu v skrini
https://drive.google.com/file/d/0B9ComM ... sp=sharing
kde môžte vidieť rozloženie ventilátorov v skrini, pričom vpravo dole je ten hub už s aplikovanou molex redukciou (teda molex 12v > molex 7v ) a výsledok ? uáu...hrobové ticho

BUM!
zrazu sa oteplilo, TFIV roztočil turbínu, D14 a P14 zrýchlili a Afterburnej hlási 92 stupňov na GPU

kašľal som na to, upravil som curve aby šli otáčky tfiv vyššie aj pri nižšej teplote, no to nepomohlo, znovu to isté
tak som vypol assasina a len tak sa dotkol vrchného filtra na skrini..aúúú

takže som tu zase

do konca týždňa budem plánovať novú schému chladenia; budem meniť tie stock fany, pretože tieto nemám ako inak zregulovať...prečo ?
1. nemám Y redukcie
2. slečna doska vzadu si zaumienila, že regulovať je možné len CHA_FAN1 a 2, pričom v speedfane sú pod "CPU fan"..geniálne, čo ?

takže buď ich mať na 12V a nechať ich neuveriteľne hučať, alebo ich nechať chodiť v hrobovom režime a na skrinke si robiť pri gamingu praženicu (ak niekedy v budúcnosti budem uvažovať nad novou GPU, tak poprosím fľasnúť ma, ak spomeniem nejakú papkajúcu kartu ako sú naše drahé 290(X)

chvíľka snívania....Z97 doska od asusu s pekne prepracovanou reguláciou ventilátorov, kde by som mohol poriadne napojiť jednotlivé sekcie ventilátorov do dosky a osobitne vytvoriť precízne fan curves...no to je hudba budúcnosti
takže čo hľadám ? najprv si pozrime, aké ventilátory môžme mať v skrinke:

pravdepodobne bude najmúdrejšie najprv presunúť P14tku do zadnej pozície (nedal som ju tam teraz preto, lebo sa mi nechcelo vyberať ten ventilátor)
https://drive.google.com/file/d/0B9ComM ... sp=sharing
pre predok by to mohlo byť: vpredu:
1. 3x 120mm ventilátory, ktoré buď majú už na 12V max 1000rpm
2. 2x140mm - podľa obrázku vyššie ako tak pozerám na diery, tak 140tka by začínala niekde v hornej tretine najspodnejšej 120tky, takže podľa schémy na silentiume, kde vidno aj ventilátory by tá spodná 140tka krásne fúkala na GPU
hore: (voliteľné, buď žiaden hore alebo jednu 140tku - cca do pozície, kde je teraz 140tka, nech to ťahá prebytočné teplo z D14tky
bohužiaľ som plánovaného morpheusa odložil ešte pred týmto druhým kolom upgrade-u, takže aj to by bolo riešením, no pochybujem, že aj s morpheusom a nejakými dvoma 120tkami (buď NF-F12 alebo redux?) by to oveľa oveľa lepšie, z toho, čo som skúmal tej grafike nejde čerstvý vzduch - aj preto som preventívne už pri stavaní vybral záslepky na pci slotoch, nech je tam trošku čerstvého vzduchu
teraz výber...najprv sa tak opýtam, napíšte mi, čo si myslíte - ja som toho názoru, že 140tka vpredu by mohla doručiť viac vánku než, 120tka úplne dole a druhá, čo je v stredu...ono viem, že záleží na otáčkach pri oboch prípadoch, takže zoberme, že si to predstavujem tak, že tie ventilátory pôjdu tak na 700-900otáčok, či 120tky, tak 140tky
myslím si, že cenovo by to bolo lepšie pri kúpe 2x140mm a teraz nejaké tipy...premýšľam nad ventilátormi s Rifle ložiskami - nie sú najlepšie, no dokážu poslúžiť viac, než dobre, tu by potom spadali napríklad aj také deep silence od nanoxie(napríklad 1400rpm verzia s 900rpm s redukciou na 7V), cooltek silent fan (za 6€ majú 140tky v tichepc), potom niečo lepšie a taký sweet-spot v podobe NB PRO PK1tky a takej NF-P14s(redux) 900RPM verzia...tých možností je viac, sem s vašimi skúsenosťami, poprípade akoby urobili s deep silence, teda pribaľujú 7V redukciu, takže by mohol byť aj ventilátor, ktorý po zregulovaní má tých 700-900RPM

cena ? skúsme do 15€/ks
tak čo myslíte ? ospravedlňujem sa znovu za ďalšiu tému a ďalšiu slohovú prácu

ďakujem vopred za vaše reakcie, vždy sa na ne môžem spoľahnúť