Smartphone do 600€
Smartphone do 600€
Zdravím takže po dvoch rokoch mám pocit, že nadišiel čas vymeniť iphone 4 za niečo novšie a rýchlejšie a zmeniť aj platformu. Cenový strop je 600 eur. Zatiaľ som našiel tieto dva :
http://mobilne-telefony.heureka.sk/htc-one-m8/
http://mobilne-telefony.heureka.sk/sony-xperia-z2/
Sony sa mi pozdáva trochu viac aj keď HTC vyzerá, že lepšie pasuje do ruky.
http://mobilne-telefony.heureka.sk/htc-one-m8/
http://mobilne-telefony.heureka.sk/sony-xperia-z2/
Sony sa mi pozdáva trochu viac aj keď HTC vyzerá, že lepšie pasuje do ruky.
CPU: i7-9700k MB: GIGABYTE AORUS Z390 PRO GPU: Gainward GeForce® GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL Aegis 16GB KIT DDR4 3000MHz PSU: Corsair RM650W SSD: Samsung 980 1TB Case: NZXT H700 Monitor: Dell AW2721D
Re: Smartphone do 600€
Naozaj chces menit platformu ? ja som mal galaxy s4, nexus 4 a nakoniec som sa vratil kupil Iphone 5s gold 32 fungel za 530 eur. Je to krasny tel a stabilny. Jedine prechod k androidu by som volil ak nemas dostatocne financie, za par korun kupis nexusa z bazosa.
Tak chcel by som znova skúsiť android, ktorý sa oproti minulosti ževraj dosť zlepšil. Aj keď z ios som nemal žiadne problémy, pokiaľ neprišiel ios 7 ten o dosť spomalil iphone 4 a itunes už tiež nie je čo býval. Iphone mi vyhovoval hlavne veľkosťou to je asi môj najväčší problém, že ostatné telefóny sú dosť masívne aj keď ževraj má čoskoro prísť HTC one mini 2.
CPU: i7-9700k MB: GIGABYTE AORUS Z390 PRO GPU: Gainward GeForce® GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL Aegis 16GB KIT DDR4 3000MHz PSU: Corsair RM650W SSD: Samsung 980 1TB Case: NZXT H700 Monitor: Dell AW2721D
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Kde si kupil tak lacno? On nepise o bazarechosefina napísal:Naozaj chces menit platformu ? ja som mal galaxy s4, nexus 4 a nakoniec som sa vratil kupil Iphone 5s gold 32 fungel za 530 eur. Je to krasny tel a stabilny. Jedine prechod k androidu by som volil ak nemas dostatocne financie, za par korun kupis nexusa z bazosa.
Spoiler: ukázať
Predsa od teba zasa nie je to bazar ked to kupim vo folii so zarucnym. 16gb varianta je asi uz malo na tuto dobu a 32 gb 5s stoji pomerne vela. Takze kupit od niekoho novy z telekomu okolo 550 je podla mna naj volba. Kupovat telefony z heureky nie je podla mna dobre. Hlavne co sa tyka reklamacie. Dobre sa s tym argumentuje ked chces znizit cenu ale to je asi tak vsetko.
Ta velkost aj mna odradila od androidov. Je to neprakticke pre jednu ruku. Takze davaj si pozor ak kupis velky telefon aby si nan nenadaval. Odporucam ti otestovat v nejakej kamennej predajni ako je napr. Datart. Ale aj tak by som volil Iphone 5s resp 5. Na nom ios 7.1.1 ide vlmi rychlo a stabilne. Aplikacie su uz tiez vyladene.
Ta velkost aj mna odradila od androidov. Je to neprakticke pre jednu ruku. Takze davaj si pozor ak kupis velky telefon aby si nan nenadaval. Odporucam ti otestovat v nejakej kamennej predajni ako je napr. Datart. Ale aj tak by som volil Iphone 5s resp 5. Na nom ios 7.1.1 ide vlmi rychlo a stabilne. Aplikacie su uz tiez vyladene.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
pockaj na LG G3 ... ja mam teraz G2 a so ziadnym telefonom som nebol tak spokojny ako s tymto /vratane i4s, sams note 2 a podobne...
nehovoriac o vydrzi baterky, s kludom 2 dni uzivania . co ti iphone umre po pol dni:) v lepsom pripade navecer.
note 3 je podla mna hnusny telefon, hlavne ten ultra mega plastovy dojem je cely zle... htc one je fajn telefon s tym chybu nespravis,akurat ten sense ti nemusi sediet:)
nehovoriac o vydrzi baterky, s kludom 2 dni uzivania . co ti iphone umre po pol dni:) v lepsom pripade navecer.
note 3 je podla mna hnusny telefon, hlavne ten ultra mega plastovy dojem je cely zle... htc one je fajn telefon s tym chybu nespravis,akurat ten sense ti nemusi sediet:)
- icefire
- Pokročilý používateľ
Osobne mam iPhone 5C, i ked mozem mat 64GB 5S. Kvoli baterke. Ide o to, ze iPhone uz nie je konkurencieschopny. Mal som na par dni napriklad LG G2 a Galaxy 5 a i ked iPhone pouzivam 5 rokov uz, priznam, ze Apple dost zaspal dobu. Treba prepracovat notifikacie/listu, zvacsit displej, pridat pouzitelnu baterku (1500 je proste insult na ten telefon, na novom 5S som mal taku baterku, ze ledva som dal den a na inych znackach 2 dni), prerobit interakcie medzi aplikaciami (aby si mohol importovat z jednej data do druhej), pridat podporu 3rd party klavesnic (najma predikciu textu), integrovat viac Siri do aplikacii a mnohe dalsie. 5S by som moc neodporucal, hlavne, ak je mozne kupit za 300 Euro LG G2, tak vazne nevidim dovod kupovat 5S. Hlavne, ked pise, ze ide od iOS prec.
1440p na telefóne ? Tým ma naozaj zaujali. Podľa rečí na internete by mal výjsť zajtra.pockaj na LG G3 ... ja mam teraz G2 a so ziadnym telefonom som nebol tak spokojny ako s tymto /vratane i4s, sams note 2 a podobne...
Naposledy upravil/-a Purejoke v Po 26. Máj, 2014, 14:42, upravené celkom 1 krát.
Tiez by som pockal na LG G3, zajtra (o 19:00 nasho casu)je oficialne predstavenie, ale este budes musiet chvilu pockat kym pride do predaja u nas.
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
Tak teray napíšem moje porovnanie a budem reagovať na icefire. Na začiatok chcem napísať ze nie som ziadny Iphone maniak. Mal som dost telefonov za posledny rok.
Co sa tyka baterky, iphone ma okolo 1550 mAh ale ma 4 palcovy displej. Je jasne za 5 palcovy telefon musi mat omnoho vacsi. Takze nizku baterku nemozno k rozmerom vycitat.
teraz k baterke, naozaj neviem ake kto mal telefony ale na kazdom mam zapnute iba wifi a data. vsetko ostatne mam vzdy vypnute. Som stale vzdy na facebooku, tapatalk, mailove ucty a dost hovorov.
lepsiu vydrz ako na iphone som nikdy nedosiahol. A to myslim naozaj vazne. Iphone som nastavil podla tohto http://ipod.about.com/od/iphone3g/tp/ip ... y-life.htm
to iste sa tykalo aj androidov.
dostanem sa na vydrz od jedneho dna az na 2 dni. S tou baterkou teda absolutne nechapem, u man je iphone vytaz (mal som galaxy s4, s3, nexus 4 s kitkat,galaxy nexus)
S tym prepajanim aplikacii je to ine ako na androidoch ale da sa to. V tomto ma asi android o trosku navrch. Ak chce niekto bezpecnost tak nemoze ocakavat ze to bude ako andoid. To proste Iphone nie je. Dalej iOS7 je naozaj pekny system, mne sa neskutocne paci, ani KitKat sa mi tak nepacil. Dalsou vecou za na androidoch pod chvilu som sa stretaval s hlaskou "aplikacia prestala pracovat".
Ak budes mat otazky kludne sa pytaj spravim ti porovnanie.
este som zabudol napisat ze na slnku je citatelnost iphone displeja najlepsia. jedna nevyhoda je ze ten hlinik sa rychlo poskraba. LG G2 som mal v ruke ale je to velka lopata.
Co sa tyka baterky, iphone ma okolo 1550 mAh ale ma 4 palcovy displej. Je jasne za 5 palcovy telefon musi mat omnoho vacsi. Takze nizku baterku nemozno k rozmerom vycitat.
teraz k baterke, naozaj neviem ake kto mal telefony ale na kazdom mam zapnute iba wifi a data. vsetko ostatne mam vzdy vypnute. Som stale vzdy na facebooku, tapatalk, mailove ucty a dost hovorov.
lepsiu vydrz ako na iphone som nikdy nedosiahol. A to myslim naozaj vazne. Iphone som nastavil podla tohto http://ipod.about.com/od/iphone3g/tp/ip ... y-life.htm
to iste sa tykalo aj androidov.
dostanem sa na vydrz od jedneho dna az na 2 dni. S tou baterkou teda absolutne nechapem, u man je iphone vytaz (mal som galaxy s4, s3, nexus 4 s kitkat,galaxy nexus)
S tym prepajanim aplikacii je to ine ako na androidoch ale da sa to. V tomto ma asi android o trosku navrch. Ak chce niekto bezpecnost tak nemoze ocakavat ze to bude ako andoid. To proste Iphone nie je. Dalej iOS7 je naozaj pekny system, mne sa neskutocne paci, ani KitKat sa mi tak nepacil. Dalsou vecou za na androidoch pod chvilu som sa stretaval s hlaskou "aplikacia prestala pracovat".
Ak budes mat otazky kludne sa pytaj spravim ti porovnanie.
este som zabudol napisat ze na slnku je citatelnost iphone displeja najlepsia. jedna nevyhoda je ze ten hlinik sa rychlo poskraba. LG G2 som mal v ruke ale je to velka lopata.
K aplikaciam... vyladenost aplikacii a dizajn je na iOS krajsi a stabilnejsi. Problem androidu je vzdy v kompatibilite (kvantum zariadeni, rozne rozlisenia, mizerna podpora). Na iOS mas podporu 4 roky to sa s androidom nestane. Mas Iphone4 a mas na nom oficialny ios7
- icefire
- Pokročilý používateľ
chosefina, ja som mal za posledny mesiac tieto kusky:
Motorola Moto G
Galaxy 5
LG G2
iPhone 5S
iPhone 5C (ten som si nechal)
Aplikacia prestala pracovat som nevidel, ale tie Androidy boli najnovsie verzie, cize to moc posudit neviem. Baterka ale na iPhone je jednoznacne hned spolu s velkostou displeja maximalne negativum. Ak toto odstrania pri 6ke, tak ju hned rad kupujem.
Apropo iPhone 4: i s 7.1+ je to dost pomale, i ked chapem na co narazas. Ja ale telefon mam rok, rok a pol a potom novy.
Motorola Moto G
Galaxy 5
LG G2
iPhone 5S
iPhone 5C (ten som si nechal)
Aplikacia prestala pracovat som nevidel, ale tie Androidy boli najnovsie verzie, cize to moc posudit neviem. Baterka ale na iPhone je jednoznacne hned spolu s velkostou displeja maximalne negativum. Ak toto odstrania pri 6ke, tak ju hned rad kupujem.
Apropo iPhone 4: i s 7.1+ je to dost pomale, i ked chapem na co narazas. Ja ale telefon mam rok, rok a pol a potom novy.
Len pre informaciu:chosefina napísal:K aplikaciam... vyladenost aplikacii a dizajn je na iOS krajsi a stabilnejsi. Problem androidu je vzdy v kompatibilite (kvantum zariadeni, rozne rozlisenia, mizerna podpora). Na iOS mas podporu 4 roky to sa s androidom nestane. Mas Iphone4 a mas na nom oficialny ios7
K vydrzi, toto je jeden z naj serverov kde testuju vyzdrze baterii na smartphonoch, staci si rozkliknut jednotlive grafy a pozriet kde je iPhone: http://blog.gsmarena.com/htc-one-mini-2-battery-test/
Co sa tyka padov aplikacii: http://www.techradar.com/news/software/ ... ps-1238219
Na androide ti aspon vyhodi hlasku, ze ti aplikacia padla, Apple v tomto "oj*/ava" a nevyhadzuje ziadnu hlasku len sa aplikacia vypne, preto maju ludia ten pocit, ze android je viac zabugovany.
Ak by na Iphone zvacsili velkost displeja tak u mna je to velke minus. Aj ked som bol v aute alebo na bicykli telefony vacsie ako 4 palce sa uz nedali komfortne ovladat a neraz mi kvoli tomu aj vypadli. Ta podpora je jedna z najlepsich na apple a aktualizaciu mas okamzite. Ale ak si mal Iphone 4 tak myslim si ze najlepsie by bolo pri platforme zostat. To co apple urobi tak to aj funguje co sa nie vzdy da povedat o androide. Mozno zvazit Windows Phone... ten system sa mi tiez pacil.
Ja som kupoval Iphone 5s hlavne kvoli dizajnu, ci uz ios alebo dizajn samotneho telefonu.
Zhodnotim to takto s Iphonom 5S/5 chybu isto neurobis. S inými telefónmi možeš/nemusíš byť sklamaný.
edit: to je pravda ze ti nevyhodi hlasku o tom ze aplikacia padla, ale ja mam ios 7.1.1 a nestalo sa mi to ani raz. Treba brat do uvahy ze apple presiel na 64 bit a chvlu to trvalo kym odladili aplikacie. Takze je popredu v tomto. Ako vravim teraz uz tento problem neni.
Na tej stranke je vidiet ze Iphone 5S je vo vyssich poziciach co sa tyka vydrze.
Ja som kupoval Iphone 5s hlavne kvoli dizajnu, ci uz ios alebo dizajn samotneho telefonu.
Zhodnotim to takto s Iphonom 5S/5 chybu isto neurobis. S inými telefónmi možeš/nemusíš byť sklamaný.
edit: to je pravda ze ti nevyhodi hlasku o tom ze aplikacia padla, ale ja mam ios 7.1.1 a nestalo sa mi to ani raz. Treba brat do uvahy ze apple presiel na 64 bit a chvlu to trvalo kym odladili aplikacie. Takze je popredu v tomto. Ako vravim teraz uz tento problem neni.
Na tej stranke je vidiet ze Iphone 5S je vo vyssich poziciach co sa tyka vydrze.
- icefire
- Pokročilý používateľ
Praveze v aute je vacsi displej plus, nakolko telefon pouzivam ako aktivnu navigaciu. Do prirody mam dumbphone, s iPhonom po lesoch neodporucam behat.
WP urcite velke NIE, pozri si napriklad situaciu, ktora je okolo Whatsapp. Uz par mesiacov nevedia opravit najpouzivanejsi IM klient. Proste ani nahodou WP (mal som par tyzdnov Lumium 620 a 920 podotykam), softom je to strasne daleko od Androidu a iOS.
Pokial si ale spokojny, tak je to pre teba fajn, ale zakladatel temy chce odklon od iOS.
WP urcite velke NIE, pozri si napriklad situaciu, ktora je okolo Whatsapp. Uz par mesiacov nevedia opravit najpouzivanejsi IM klient. Proste ani nahodou WP (mal som par tyzdnov Lumium 620 a 920 podotykam), softom je to strasne daleko od Androidu a iOS.
Pokial si ale spokojny, tak je to pre teba fajn, ale zakladatel temy chce odklon od iOS.