Chladiaca podložka pod notebook
- Kknightley
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Dec, 2012, 18:01
Chladiaca podložka pod notebook
Čaute,
najskôr by som povedal, že som pozeral témy ktoré už založené sú ale sú dosť OUT čo sa dátumu týka, preto som si dovolil založiť novú. Chcem kúpiť nejakú podložku pod notebook lebo prichádza leto a sním extrémne teplé dni čo notebookom moc nemusí prospievať. K veci:
Nemôžem dať dole spodný kryt notebooku MSI GE70-2OE pretože je tam ešte zablombovaná záruka a preto zvažujem, či sa podložka vôbec oplatí kupovať. Zvažujem:
http://www.alza.sk/coolermaster-notepal ... tm#recenze
http://www.alza.sk/zalman-zm-nc3-d344207.htm#recenze
keďže recenzie sú celkom dobré, ba až sa mi nezdá že by chladili tak dobre. Máte skúsenosti s chladením notebooku ktorý musí zostať s plastami ? Nechcem kvoli tomu, že ho otvorím, prísť o záruku.
Vďaka za info a rady.
najskôr by som povedal, že som pozeral témy ktoré už založené sú ale sú dosť OUT čo sa dátumu týka, preto som si dovolil založiť novú. Chcem kúpiť nejakú podložku pod notebook lebo prichádza leto a sním extrémne teplé dni čo notebookom moc nemusí prospievať. K veci:
Nemôžem dať dole spodný kryt notebooku MSI GE70-2OE pretože je tam ešte zablombovaná záruka a preto zvažujem, či sa podložka vôbec oplatí kupovať. Zvažujem:
http://www.alza.sk/coolermaster-notepal ... tm#recenze
http://www.alza.sk/zalman-zm-nc3-d344207.htm#recenze
keďže recenzie sú celkom dobré, ba až sa mi nezdá že by chladili tak dobre. Máte skúsenosti s chladením notebooku ktorý musí zostať s plastami ? Nechcem kvoli tomu, že ho otvorím, prísť o záruku.
Vďaka za info a rady.
Re: Chladiaca podložka pod notebook
Ja som mal cm notepal u2. Teraz ho ma frajerka. Lepsi snad ani nenajdes.
Najvacsia vyhoda je, ze sa ventilatori daju prekladat nad prieduchy.
Kryty na nb nechaj.
Najvacsia vyhoda je, ze sa ventilatori daju prekladat nad prieduchy.
Kryty na nb nechaj.
- Kknightley
- Používateľ
Aká je efektívnosť chladenia keď sú na notebooku kryty ? oplatí sa to kupovať teda ?
Tam ide skor o zlepsenie privodu vzduchu ako k odvadzaniu.
S odkrytovanym toho vela neziskas, lebo aj tak by si ochladzoval len maticnu.
S odkrytovanym toho vela neziskas, lebo aj tak by si ochladzoval len maticnu.
- Kknightley
- Používateľ
No ochladzovalo by to pamäte a CPU keďže na tom cm su vetraky nastavitelne čo je super ... lenže keď to odkryť nemôžem ...
Čiže lepšie je nastaviť fany na fukanie vzduchu ako na odsavanie ?
Čiže lepšie je nastaviť fany na fukanie vzduchu ako na odsavanie ?
pokial cpu nema na sebe rebrovanie a chladic, tak toho vela nenachladi. Pamata ani netreba chladit.
Odsavanie by nemalo vyznam pri podlozke, lebo je tam velka medzera a odsavalo by ti mizive percento teplého vzduchu.
Ono to dokaze ochladit NB o 6 stupnov. Ale to len ak porovnavas maximalnu zataz na aktívnej podlozke a bez.
Vtedy uz ventilator ide na 100%´, cele telo NB je horuce a spodny plast uz zacina ohrievat stol a vzduch pod nim.
Ak to nebezi na plnom vykone, tak rozdiel teplot je nejaky ten stupen, dva.
Odsavanie by nemalo vyznam pri podlozke, lebo je tam velka medzera a odsavalo by ti mizive percento teplého vzduchu.
Ono to dokaze ochladit NB o 6 stupnov. Ale to len ak porovnavas maximalnu zataz na aktívnej podlozke a bez.
Vtedy uz ventilator ide na 100%´, cele telo NB je horuce a spodny plast uz zacina ohrievat stol a vzduch pod nim.
Ak to nebezi na plnom vykone, tak rozdiel teplot je nejaky ten stupen, dva.
- Kknightley
- Používateľ
6°C, v tomto prípade by mi teoreticky stačil aj http://www.alza.sk/zalman-zm-nc3-d344207.htm#recenze ktorý je o polovicu lacnejší a vyzerá, že chladí pomerne spoľahlivo. Čo si o tom myslíš ?
to uz zalezi na tebe.
ja som si vybral U2, lebo aj v pasívnom rezime bola fajn a dost dobra na prenasanie, kedze sa da zavesit na NB tak, aby nezavadzala.
+ tie vetraky, ze sa daju premiestnit tesne pod prieduchy na NB.
Kazdopadne teplota o nejaky stupen padne, uz ked pod NB podlozis knizku
(overene pred niekolkymi rokmi na Aceri)
ja som si vybral U2, lebo aj v pasívnom rezime bola fajn a dost dobra na prenasanie, kedze sa da zavesit na NB tak, aby nezavadzala.
+ tie vetraky, ze sa daju premiestnit tesne pod prieduchy na NB.
Kazdopadne teplota o nejaky stupen padne, uz ked pod NB podlozis knizku

- Kknightley
- Používateľ
Na knižke fičím teraz
ale pri hraní sa rádovo pohybujem v rozmedzí CPU 82-90°C čo je trošku na zváženie :/

Naposledy upravil/-a Kknightley v Ut 27. Máj, 2014, 09:44, upravené celkom 1 krát.
- kovinator
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 23:25
Uprimne si myslim ze ti to vobec nepomoze a ten vzduch sa nedostane kam je treba. Najlepsie by bolo ho rozobrat, prefuknut a prepastovat, ale to asi nepripada v uvahu ked tam mas nalepku a je v zaruke ze?
Spoiler: ukázať
- Kknightley
- Používateľ
Veď práve, nechcem to otvárať kvoli varranty stickeru. Je tam nálepka, ktorou je prelepená dierka so šróbikom :/ takže to neviem otvoriť kvoli tomu, že to neviem odmontovať. Isto by to pomohlo aj o 6°C si myslim. Kvoli prietoku vzduchu. Ale prísť o vyše roka záruky kvoli tomu :/ no neviem.
Chladiaca podlozka ti prd pomoze pokial je vnutry spinavy a ma povodne pasty... Zbytocne vyhodene peniaze. Budes to musiet rok vydrzat a potom prepastovat, alebo to risknut a nejako ju skusit odlepit a potom nalepit spet...
- Kknightley
- Používateľ
stock pasta je taka nafigu ? prepastovanie by mohlo dať dole aspoň 4-5 stupňov to je jasné, ale netrufam si do tej nalepky, to proste bude vidno, že sa s tým manipulovalo

toto je tá nálepka a v strede pod ňou je šrób :/

toto je tá nálepka a v strede pod ňou je šrób :/
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
mne pomohlo prepastovanie samozrejme a odobratie krytu a tak to cele ofukovat
ked mam NB v skole s krytom tak je huruca cela klavesnica az, co doma pri okdrytom nie
ale samozrejme ze zalezi od NB ako ma riesene kryty ja mam stare lenovo g555 kde staci jeden kryt dat dole a ofukuje mi to cely chladic

Pravda je, ze aj moju g565 som mal vycistenu a prepastovanu. Na chladiacej podlozke.
Nakoniec aj tak odisla doska do kremikoveho neba.
Ale co som meral teploty z occtp, tak pokles teploty bol meratelny.
Nakoniec aj tak odisla doska do kremikoveho neba.
Ale co som meral teploty z occtp, tak pokles teploty bol meratelny.