Pretaktovanie Q6700
Pretaktovanie Q6700
Mam CPU Core 2 Quad Q6700.
Chcel by som ho pretaktovat. Cital som, ze sa z neho da dostat 3GHz.
Chladic mam SCYTHE SCKTN-3000I Katana 3 (prietok vzduchu 55,55CFM). Je to dostatocny chladic aby to zvladlo?
http://chladenie.heureka.sk/scythe-sckt ... e/#section
Chcel by som ho pretaktovat. Cital som, ze sa z neho da dostat 3GHz.
Chladic mam SCYTHE SCKTN-3000I Katana 3 (prietok vzduchu 55,55CFM). Je to dostatocny chladic aby to zvladlo?
http://chladenie.heureka.sk/scythe-sckt ... e/#section
- Tom2871989
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Re: Pretaktovanie Q6700
dolezita je aj doska aku mas ci ta vobec pusti taktovat
Mala by ma pustit
Gigabyte GA-G41M-S2PT
2x2 GB ram, nech uz to je komplet
Gigabyte GA-G41M-S2PT
2x2 GB ram, nech uz to je komplet
- Tom2871989
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
no s tou doskou vela nepotaktis ak ta aj pusti bios nikdy nebola urcena na taktovanie ked to budes skusat hnat velmi vysoko tak ju casom upeces (inak 3GHz z 2,66 sa ani taktovanim poriadne neda nazvat ten CPU da 3,5GHz viac menej urcite ale ci to zvlasne aj doska tak to musis vyskusat)
Presne tak, doska ma len 3-fazove napajanie a nebola navrhovana na OC.
CPU bezi na 266 MHz (fyzickej) FSB zbernici a nasobic ma 10. Tu sa idealne pyta prepnut FSB na 333 (doska ju zvlada) , co da vysl frekvenciu 3,33GHz a vyskusat ako sa s tym doska popasuje. Este bude treba spravit/nastavit mensie upravy, ako napr jemne zvysit napatie CPU, fixnut PCI-e zbernicu a zrejme upravit delicku/frekvenciu RAM.
A potom treba sledovat aj teplotu CPU, lebo chladic len taky priemer..
Ale ak si toto nikdy nerobil, tak Ti aj vzhladom k pouzitym komponentom OC moc neodporucam...
CPU bezi na 266 MHz (fyzickej) FSB zbernici a nasobic ma 10. Tu sa idealne pyta prepnut FSB na 333 (doska ju zvlada) , co da vysl frekvenciu 3,33GHz a vyskusat ako sa s tym doska popasuje. Este bude treba spravit/nastavit mensie upravy, ako napr jemne zvysit napatie CPU, fixnut PCI-e zbernicu a zrejme upravit delicku/frekvenciu RAM.
A potom treba sledovat aj teplotu CPU, lebo chladic len taky priemer..
Ale ak si toto nikdy nerobil, tak Ti aj vzhladom k pouzitym komponentom OC moc neodporucam...
Dakujem za pomoc.
Ja mam dlhe roky vyuzivany notebook a toto PC lezi skladom, no chcel by som ho dat do kopy a troska mu zlepsit vykon.
Moje taktovanie je dlhe roky pozadu, naposledy mozno nejake Pentium4, pripadne nejaka ta graficka. Takze som dlhe roky mimo a vobec uz netusim ako to je v dnesnej dobe.
Ja mam dlhe roky vyuzivany notebook a toto PC lezi skladom, no chcel by som ho dat do kopy a troska mu zlepsit vykon.
Moje taktovanie je dlhe roky pozadu, naposledy mozno nejake Pentium4, pripadne nejaka ta graficka. Takze som dlhe roky mimo a vobec uz netusim ako to je v dnesnej dobe.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
3.33 Ghz je na tú dosku veľa, neriskoval by som to kvôli napájaniu. Pri 3.33 Ghz už budeš musieť znateľne dvihnúť napätie. Skúšal by som, čo to dá na default napätí. A daj si pozor, prepni nastavenie napätia na normal, ak to necháš na auto, doska bude automaticky pridávať napätie sama a čo som mal podobnú dosku od Gigabyte s rovnakým chipsetom, tak bola štedrá až až. Na default napätí by si sa mohol dostať tak na 3 Ghz bez problémov. Nevidím dôvod neodporúčať mu OC, 3 GHZ stoja za to a stačí zmeniť v biose pár nastavení za minútu.
Zmeň FSB na 333 MHZ, PCIex frekvenciu nastav na 100 Mhz, s pamäťami sa hrať nemusíš, ak máš 1333 Mhz aspoň, stále pôjdu na default, ak nie, nastav to tak, aby ostali na default. A napätia všetky prepni na normal a je to.
Zmeň FSB na 333 MHZ, PCIex frekvenciu nastav na 100 Mhz, s pamäťami sa hrať nemusíš, ak máš 1333 Mhz aspoň, stále pôjdu na default, ak nie, nastav to tak, aby ostali na default. A napätia všetky prepni na normal a je to.
Ked ma ist na 3GHz nak FSB musi nastavit na 300..dendroid napísal:3.33 Ghz je na tú dosku veľa, neriskoval by som to kvôli napájaniu. Pri 3.33 Ghz už budeš musieť znateľne dvihnúť napätie. Skúšal by som, čo to dá na default napätí. A daj si pozor, prepni nastavenie napätia na normal, ak to necháš na auto, doska bude automaticky pridávať napätie sama a čo som mal podobnú dosku od Gigabyte s rovnakým chipsetom, tak bola štedrá až až. Na default napätí by si sa mohol dostať tak na 3 Ghz bez problémov. Nevidím dôvod neodporúčať mu OC, 3 GHZ stoja za to a stačí zmeniť v biose pár nastavení za minútu.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
Zabudol som mu tam napísať násobič, vypadlo mi to. 333 FSB a CPU multiplier 9. 300 MHZ FSB nemá zmysel.
Dakujem.. CPU som pretaktoval na 3GHz a ked v AIDA64 dam benchmark tak aj po 10-tich minutach 100% vytazenia CPU je teplota pod 40°
Nakoniec som kupil chladic Zalman CNPS10X optima
Nakoniec som kupil chladic Zalman CNPS10X optima
- dendroid
- Sponzor fóra gold
Chladič si kupovať nemusel, to uchladí bez problémov aj klasický freezer, vlastne aj BOX by to mal zvládnuť...
Boxovy chladic mi odisiel tak preto som kupoval novy. Len neviem zatvorit skrinku tak je velky ;D
- dendroid
- Sponzor fóra gold
Písal si, že máš Katanu, tá by to uchladila v pohode. V podstate to už je jedno, len som na to chcel upozorniť, ak by niekto hľadal odpoveď na podobný problém v tejto téme.
Ok.. dam to na poriadok ako to bolo.
Mal som objednanu Katanu, ale na druhy den mi pisali, ze ju nevedia zohnat v normalnom case, tak som zmenil objednavku na tuto.
Mal som objednanu Katanu, ale na druhy den mi pisali, ze ju nevedia zohnat v normalnom case, tak som zmenil objednavku na tuto.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00