Zdravim,
Ospravedlnujem sa ak uz je tema na tuto problematiku zalozena.
Mam otazku ohladom spotreby pri rovnakom napati dvoh roznych procesorov. Ak by som mal napriklad dvakrat 4670k, obidva s napatim napr. 1,3V bez ohladu na vysku taktu pri 100% vytazeni, mali by identicku alebo aspon velmi podobnu spotrebu? Logicky si myslim, ze by to tak malo byt.
Dakujem za odpoved
Napatie a spotreba
Re: Napatie a spotreba
vzhladom na vydarene a nevydarene kusky (jeden sa da nataktovat len na 4600, druhy az na 4800), pri rovnakom takte by mala byt spotreba velmi podobna. Zalezi na kolko desatinnych miest chces ist.
Vidis, ze trosku lepsi waffer ti urobi +200mhz, tak horsi cip moze urobit aj rozdiel v odbere prudu.
Podla mna... nemam to nijak podlozene.
Vidis, ze trosku lepsi waffer ti urobi +200mhz, tak horsi cip moze urobit aj rozdiel v odbere prudu.
Podla mna... nemam to nijak podlozene.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Napatie a spotreba
ja suhlasim, ten rozdiel bude extremne minimalny - nebavime sa ze jeden procesor bude zrat grand total 85.3W a druhy 72W, ale skor take cisla ze 85W a 84W.
Cize extremne extremne rovnake s presnostou maximalne do 1% by som si osobne tipol ja. Tiez to nemam zmerane. Rozdiel v taktovani 4800 a 4600MHz ani zdaleka nie je jedno percento a to sa bavime ze musis zdvihat voltaz o 15% az 25% oproti defaultu.
Na standartnych frekvenciach... rozdiel este mensi.
A uz vobec neriesime ze 4800MHz je nedosiahnutelny sen 99.5% majitelov 46xx a 47xx triedy.
Cize extremne extremne rovnake s presnostou maximalne do 1% by som si osobne tipol ja. Tiez to nemam zmerane. Rozdiel v taktovani 4800 a 4600MHz ani zdaleka nie je jedno percento a to sa bavime ze musis zdvihat voltaz o 15% az 25% oproti defaultu.
Na standartnych frekvenciach... rozdiel este mensi.
A uz vobec neriesime ze 4800MHz je nedosiahnutelny sen 99.5% majitelov 46xx a 47xx triedy.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.