Podelim sa s vami o vysledok vymeny vetrakov na EVGA ACX chladici nakolko boli na moj vkus hlucne aj v idle a v zatazi extremne. Nakolko ma napajacie konektory nad sebou tak nanu nevojdu ani obvykle aftermarket chladenia okrem artic twin turbo III ale povedal som si ze to radsej vyskusam takto.
Vymena bola inspirovana nasledujucim navodom:
http://hardforum.com/showthread.php?t=1808692
Chcel by som upozornit ze kompletna vymena vetrakov sa zaobisla bez akehokolvek mechanickeho zasahu do chladica, takze je ho mozne naspat zmontovat v pripade potreby.
Takze fotodokumentacia (fotene s mobilom takze kvalita nic moc):
1) Povodny stav
2) Demontaz
3) Montaz Noctua NF-A9x14 PWM
4) Pokus s Artic F9 PWM rev2 (koli lepsiemu CFM)
5) Vysledna podoba
Vysledkom je neporovnatelne mensia hlucnost a v idle nepocutelna karta (nepocujem ju cez hluk co robia moje WD blacky). Co sa tyka samotnych teplot tak vo furmarku aj vo wot som pri rovnakych scenaroch nameral rovnake teploty. Noctuy reguluje karta od 1000-2000rmp. Pokusim sa pozriet ci dokazem upravit BIOS GPU aby ich tocil v idle na 500rpm.
Skusal som aj ci nebude chladenie vykonnejsie s Artic F9 PWM rev2, kedze maju o polovicu vyssie CFM ale vysledkom bola len ovela vacsia hlucnost a teploty nezmenene.
Prikladam este porovnanie 15m replayu (predtym hodina furmark) v povodnom a s noctuami.
Povodny chladic:
S noctuami:
Este doplnujem ze karta je netaktovana. A momentalne je pri hrani omnoho tichsia nez pred upravou.