Notebook na VŠ do 900€ s dph

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
MajoFlame
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 07. Dec, 2010, 20:41

Notebook na VŠ do 900€ s dph

Príspevok od používateľa MajoFlame »

:bye:

Na budúci rok mám v pláne nastúpiť na TUKE. S notebookmi nemám veľké skúsenosti, preto moja dilema je, či zobrať ultrabook alebo klasiku. Moja požiadavka je, aby mal dostatočný výkon na tri roky. Ja som našiel tento: http://www.alza.sk/acer-aspire-v7-582pg ... .htm#popis . Chcem sa spýtať ,či ten CPU zvláda aj hry, či prácu v náročnejších programoch. Moja posledná otázka je, či sa neoplatí počkať a kupovať na budúci rok. Kedy vychádzajú nové modely? Ďakujem. ;)
Naposledy upravil/-a MajoFlame v Ne 27. Júl, 2014, 19:41, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
MB: MSI Z490 GAMING EDGE CPU: Intel Core i7-10700K @ stock CPU COOLER:Corsair Hydro Series H100x RAM: Corsair 32 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 Vengeance RGB PRO GPU: EVGA GeForce RTX 3070 XC3 8GB GDDR6 SSD:Samsung 970 EVO 1 TB + Crucial MX 500 500 GB PSU: Corsair RM650x CASE:Corsair iCUE 220t RGB DISPLAY:32" DELL U3219Q KEYBOARD: Apple Magic Keyboard Space Grey MOUSE:Logitech MX Master 2S SOUND: Presonus Eris E3.5 & Marshall Mid ANC PHONE: Apple iPhone XS
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Re: Notebook na VŠ do 700€ s dph

Príspevok od používateľa loleqboleq »

veľmi dobrý výber ;) a áno, spĺňa tvoje požiadavky

no ešte by som ti dal na zváženie toto
http://www.alza.sk/acer-aspire-v7-482pg ... 520516.htm
prečo ? je 14" (omnoho flexibilnejší, než 15,6"), je to IPS 1080p displej

a ako tak sledujem tie notebooky, toto je snáď aj jedna z najlepších volieb, či z klasických tehál alebo ultrabookov a to, či ten, čo si linkol alebo tento za 799€

a áno, vždy budú prichádzať novšie NB...ak ho neplánuješ intenzívne využívať aj dnes, tak počkaj...možno sa ti ešte navýši budget
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
MajoFlame
Používateľ
Používateľ

:bye:

Obnovujem túto tému. Chcem sa spýtať, či je notebook nutný na TUKE, FEI, informatika? Bude mi stačiť napr. HTC One M8 + internet 5GB + doma stolný pc? Na internáte nebudem a budem dochádzať s vlakom. Ďkujem.
MB: MSI Z490 GAMING EDGE CPU: Intel Core i7-10700K @ stock CPU COOLER:Corsair Hydro Series H100x RAM: Corsair 32 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 Vengeance RGB PRO GPU: EVGA GeForce RTX 3070 XC3 8GB GDDR6 SSD:Samsung 970 EVO 1 TB + Crucial MX 500 500 GB PSU: Corsair RM650x CASE:Corsair iCUE 220t RGB DISPLAY:32" DELL U3219Q KEYBOARD: Apple Magic Keyboard Space Grey MOUSE:Logitech MX Master 2S SOUND: Presonus Eris E3.5 & Marshall Mid ANC PHONE: Apple iPhone XS
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jcdenton12 »

podla toho v ktorom si rocniku

zo zaciatku nutny nie je, v ucebniach su celkom pouzitelne stroje (aspon pre prvacke ucely)

neskor to uz zavisi na tebe a tvojej efektivite
casto je lepsie robit na svojom NTB ako na celerone 1GHz s 512MB RAM :hysterical:
potom su zas ucebne s i7 a 16GB RAM :good:

kazdopadne ak budes musiet nakodovat nejake zadanie na intraku, tak HTC one ti asi moc uzitocny nebude

//edit:
ja mam ASUS UL30A (1.3GHz C2D ULV, 4GB RAM, Intel 4500MHD) a doma i7 + 8GB desktop

ten asus mam od polky 1. rocnika a stale funguje (tento rok som dostudoval, cize 4.5 roka som ho pouzival)
jasne, nie je to vykonny stroj, ale taky som ani nechcel ani nepotreboval

da sa na nom v netbeanse nieco jednoduche nakodovat, ked mas velky projekt tak sa builduje aj minutu
avsak ked mi nestacil vykon, tak VPNka domov a cez remote desktop som urobil vsetko co som potreboval

cize ja by som isiel skor do riesenia "tenky klient" NTB hlavne ked mas doma desktop

vydrz 9 hodin ked bol novy a 5 hodin aj teraz je velke plus (samozrejme nie v zatazi, ale VPN+RDP moc vykonu nepotrebuje)

//edit:
ale kedze budes aj na intraku cez tyzden, tak by som povedal ze NTB je nutnost
boli ludia co kodovali aj na 10" asus EEE netbookoch, ale dajaky lowend 13.3-15" je fakt postacujuci
netusim na co ti je NTB na hry, ked si prisiel studovat a vzdelavat sa
...
Merrevick
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 02. Júl, 2014, 12:16

Príspevok od používateľa Merrevick »

trosku sa tu pridam a sa ta opytam jcdenton12. Idem do tretieho (TUKE, inf) a chcem si kupit celkom slusny desktop a doniest si ho na intrak :D som tu uz sice 2 roky no neviem neviem ci to je dobry napad...mam obavy a notebook momentalne nebude k dispozicii takze za moj budget by som si radsej poskladal vykonnejsi PC ako kupil novy notas. Na jedlikovej som uz pocul o nejakych tych kradeziach :D nefunguju neaky tvoji kamarati dlhsie bezproblemovo s desktopmi na intraku? :)
jcdenton12
Používateľ
Používateľ

hej, no kradeze boli su a asi aj budu

ja som na intraku nebyval, moc ludi desktop nemalo, kvoli mobilite NTB, avsak par ich bolo (ale neviem ci nemal NTB+desktop)

prinajhorsom do bedne vyrezes dieru a retaz o radiator :rofl:
...
MajoFlame
Používateľ
Používateľ

Budget sa mi zvýšil na 900€. Moja otázka je, či sa oplatí sa počkať na Broadwel, Skylake ;) l alebo kúpiť rok dopredu: http://www.lenovoonline.sk/ideapad-flex ... lack-p9847 ? A ešte jedna otázka, má ISIC kartu a dopočul som sa, že ak objednam z lenovoonline, tak dávajú zadarmo 5 % zľavu na nákup notebookov, PC a IT zariadení,
tašku na notebook zadarmo,
ESET na 2 roky zadarmo,
dopravu až domov zadarmo,
5 % zľavu na nákup príslušenstva. Dané produkty sa pri objednávke hodia samé do košíka alebo ich tam nahádzať a z ceny sa odpočítajú? Ďakujem.
jcdenton12
Používateľ
Používateľ

Re: Notebook na VŠ do 900€ s dph

oplati sa ti davat 900e za book co ti negeneruje peniaze?

skor nez po vykone novych CPU, co ti na skole treba nebude (a ak bude treba vykon, tak ani najnovsia i7 ho nebude mat dost) by som pozrel po niecom, co ma predlzenu zaruku aspon na taku dobu co by si ten book chcel mat (3 alebo 5 rokov)

vela spoluziakom totiz NTB odisiel pocas alebo tesne po zaruke
v case ked este dropbox nepouzival kazdy a nerobil dajako casto zalohy to bolo fakt neprijemne

robis 8 tyzdnov na zadani a zrazu ho nemas, lebo odisiel disk resp cely NTB
dajmetomu ze to zadanie dajako vytiahnes z neho alebo zozenies, no stale nemas na com robit (bud len 30 dni alebo az kym nezarobis na novy book)

pri takomto budgete by som uz pozeral aj na zaruku a servis
...
MajoFlame
Používateľ
Používateľ

Tak pozriem niečo s predĺženou zárukou a posledná otázka, či grafika Intel HD Graphics 4400 by stačila na účely školy, napr. v tomto modely: http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-yoga- ... 639395.htm ? Ďakujem za rady.
Mirdis
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Mirdis »

Merrevick napísal:Na jedlikovej som uz pocul o nejakych tych kradeziach :D nefunguju neaky tvoji kamarati dlhsie bezproblemovo s desktopmi na intraku? :)
Aj ja som to pocul, ale cela izba sme fungovali na drahych pc celych 5 rokov. Notebooky pre nas neboli, kedze su to pomale zariadenia :D Dokonca sme mali aj Nvidia teslu na izbe, pc s vodnym chladenim, 4x 24 LCD IPS a ziadny problem nebol. Notebook nam absolutne nechybal.
NTB1:MacBook Pro (13-inch, 2014, 2,5 GHz Dual-Core Intel Core i5, 8 GB RAM)
NTB2:MacBook Pro (13-inch, 2018, 2,7 GHz Quad-Core Intel Core i7,16 GB RAM)
NTB3:MacBook Pro (13-inch, 2020, Apple M1,16 GB RAM)
Merrevick
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 02. Júl, 2014, 12:16

Príspevok od používateľa Merrevick »

Mirdis napísal:Aj ja som to pocul, ale cela izba sme fungovali na drahych pc celych 5 rokov. Notebooky pre nas neboli, kedze su to pomale zariadenia :D Dokonca sme mali aj Nvidia teslu na izbe, pc s vodnym chladenim, 4x 24 LCD IPS a ziadny problem nebol. Notebook nam absolutne nechybal.
Toto presne som chcel pocut :D predpokladam ze ste nenahlasovali ubytovaciemu tie "spotrebice" navyse :D

Aby to nebol taky OT tak ja ti odporucam tiez poobzerat sa po kvalitnom notase...ono da sa aj doma robit ale ja osobne som cez vikendy doma nikdy nedokazal makat na zadaniach :D a s tymi lepsimi pc v skole som sa este nestretol len same sroty zatial...ale da sa ak mas trpezlivost
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa lacika »

NB nie je potrebny v ziadnom rocniku. Niektory to riesia cez USB. Ale spustat vlastne kody na inych strojoch z usb je niekedy riziko, lebo nemusi ist. Potom sa clovek poti, ked mu ide o zapich.. :D
Na inych odboroch nie je nutnost.. Napr. ja na Elektronike som NB nosil do skoly akurat tak na net.
Snubenica na Informatike uz si nosila NB so sebou, lebo tam mala vsetky nastroje, zdrojaky a pod.
MajoFlame
Používateľ
Používateľ

Asi počkám a kúpim až na budúci rok, keď nastúpim na vš. Ďakujem za rady.
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa scream »

notebook by som si urcite kupil. Prvy semester sa este da prezit bez neho lebo to je o matike a elektrotechnike ale dalej je to velmi prakticka vec. Robis si na svojom, vo svojom prostredi za pomoci svojho SW vybavenia. Budes mat dost zadani s ktorymi budes potrebovat poradit alebo odprezentovat v skole a stale to kopcit z USB hore-dole nie je nic prijemne. Tiez mozno ostanes dlhsie v skole sadnes si do kniznice a budes robit na zadaniach so spoluziakmi.

Zameral by som sa na book, ktory je prenosny, s extra dlhou vydrzou baterie, vykon je druhorady, hocake dvojjadro postaci.

velkost okolo 14" je ideal.

Na intraku si k tomu mozes zapojit nejaky 24" monitor + kensington lock.

Mozes kludne kupit verziu bez OS, tuke ich poskytuje zdarma v ramci MSDN
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, Sapphire pulse 9070 15g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
jcdenton12
Používateľ
Používateľ

s tymto na 100% suhlasim
ked ma dlhu vydrz na baterku tak so sebou nemusis tahat ani adapter, lebo nie casto sa ti stane ze robis 10 hodin v skole (stane sa, ale to uz vies vacsinou dopredu si naplanovat)
...

Návrat na "Nákupná poradňa"