Sluchadla na domace pocuvanie

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
pala
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 15. Apr, 2008, 14:00

Sluchadla na domace pocuvanie

Príspevok od používateľa pala »

Ahojte,

Prosim poradte nejake sluchadla pre znameho iba na domace pocuvanie za tychto podmienok:
- cenovy je strop je cca 50 eur
- dotycny pocuva iba metalovu hudbu, nic ine
- mali by byt co najpohodlnejsie
- dolezite je, aby boli ihned k osobnemu odberu v BA, pretoze do stredy ich musim vyzdvihnut (muziker by bol idealny, popripade alza)
- budu zapojene do integrovanej zvukovej karty na doske

Nieco ako tieto http://www.muziker.sk/studio-podium/slu ... 6-akg-K-77
Ale ja sa tomu velmi nerozumiem, preto si necham poradit.

Dakujem
lsr
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 07. Nov, 2005, 20:00

Re: Sluchadla na domace pocuvanie

Príspevok od používateľa lsr »

http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... stex-TH-7W
10e nad limit, ale...
môžem len odporučim, hlajú vynikajúco. teraz po rozohraní snáď ešte lepšie. niesú veľmi prebasované čo na metal bude určite len dobre.
obchod v petržalke pri ovsištskom námestí. veľmi ochotný personál nechajú ťa tam počúvať hocijaké slúchadlá ako dlho len chceš.
majú ich aj v čiernej samozrejme.
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Príspevok od používateľa loleqboleq »

tie fostexy sú vhodnejšie ako prenosné :-)

ide to pichnúť do integrovanej zvukovky...o dôvod viac nevyhadzovať peniaze...ja si myslím, že by kľudne mohol aj
http://www.muziker.sk/studio-podium/slu ... HD-681B-GR
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
lsr
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 07. Nov, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa lsr »

neviem či by som veľké slúchadlá ktoré mi obopnú celé ucho, nedajú sa nejako skladať atď považoval za prenosné.
budem však rád keď mi povieš prečo si to myslíš. aspoň sa niečo priučím :)
pala
Používateľ
Používateľ

tiez som pokukoval po tych superluxoch HD681 lebo su lacne a relativne dobre, aspon podla uzivatelskych recenzii, podla oficialnej stranky su v nich taketo rozdiely:

681
presenting a bright and clear sound. When playing classical music, the HD681 will surprise you with its breadth, clarity and dynamic presence.
681F
The HD681F delivers a sweet sound, just as if the singer was standing right in front of you. Flat extended frequency response “Front row” sound image, great for pop music and capturing that sweet vocal sound.
681B
powerful bass “In hall” feel, great for enjoying rock music and similar exciting performances. The HD681B optimizes a powerful bass and balanced tone.

Neviem ci zvyraznene basy zlepsuju zazitok pri pocuvani metlovej hudby.
Ja by som to tipol na tie prve klasicke 681, co poviete?
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ja ocením basy všade...ja som taký basman
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
warrior606
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55

Príspevok od používateľa warrior606 »

pala napísal:
Neviem ci zvyraznene basy zlepsuju zazitok pri pocuvani metlovej hudby.
Ja by som to tipol na tie prve klasicke 681, co poviete?
Samozrejme ze basy su super aj pri metalovej hudbe :) ked na bicich zacne davat kopaku tak to nema chybu. Tiez vsak zalezi ktory druh metalu pocuva. Je rozdiel pocuvat nadupany speed alebo melancholicky black :) samozrejme nesmu byt na ukor basov potlacene stredy a vysky. Ked je to len k osobnemu odberu tak nemas vela moznosti na vyber. Tie superluxy dost muziky za malo penazi. Idealne kebu si ich on popocuval ze ktore mu najlepsie sadnu.
pala
Používateľ
Používateľ

No to bude prekvapenie pre neho, takze vybrat som musel ja. Nakoniec som sa rozhodol pre 669 http://www.muziker.sk/studio-podium/slu ... lux-HD-669
musel som sa narychlo rozhodnut a v predajni mi povedali, ze tieto su najkomfortnejsie. Skusal som ich doma a boli celkom fajn, ale myslim, ze na lepsej zvukovke by to bolo o moc lepsie pretoze ja mam tiez iba integrovanu a este aj na starsej doske.
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

a pozrel si si aj recenzie predtým, než si kúpil niečo naslepo ?
pala
Používateľ
Používateľ

Pravdaze. Vsade sa vyjadrovali, ze za tu cenu nemaju konkurenciu v pomere cena/kvalita zvuku, takze som presvedceny, ze za 30 euro by som lepsie nekupil.
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

len, či tie 681 neboli zvukovo aj lepšie
pala
Používateľ
Používateľ

Ak aj ano, tak ten rozdiel by bol tak maly, ze by som to ani nezaregistroval. Aspon myslim. Rozhodol som sa na zaklade pohodlia.
uNfEiL
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 21. Mar, 2014, 01:05

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Pokiaľ nie si audiofil, alebo nejaký väčší odborník, ktorý sa profesionálne venuje zvuku, rozdiel nezistíš.
CPU: INTEL Core i5-4440 3.1GHz | MB: GIGABYTE B85M-D3H | RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz HyperX CL9 | GPU: MSI GTX 970 4GD5T OC | SSD: Crucial MX200 250GB | HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda 7200RPM | DVD: Asus DRW-24F1ST |
PSU: SEASONIC zdroj 550W SSP-550RT | CASE: Corsair Carbide 200R | Monitor #1: AOC I2369VM | Monitor #2: Acer AL1916 | KEYBOARD: Microsoft Sidewinder X4 | MOUSE: Zowie FK1

Smartphone: Main: Honor 9 Blue, Secondary: Sony Xperia Z3 Compact White

Návrat na "Nákupná poradňa"