Ktoru dosku? Otazka hlavne ohladne zvuku
Ktoru dosku? Otazka hlavne ohladne zvuku
Vyberam medzi dvoma doskami Gigabyte:
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4968#ov
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4994#ov
Procesor bude osadeny i5-4460.
V slotoch bude len grafika.
Z-kova doska ma SATA Express, neviem ako bude v za 1-2 roky tento port vyuzitelny?
Z-kova doska je asi o 20 EUR drahsia, ale chyba jej sluchatkovy zosilnovac na predne porty, ma ho len na zadnych.
Mam momentalne 32-ohmove sluchatka a mam zvyk mat sluchatka v zadnom zelenom porte, kvoli tomu, ze mam paralelne pustene reparaky a sluchatka a nemusim ich stale prenastavovat.
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4968#ov
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4994#ov
Procesor bude osadeny i5-4460.
V slotoch bude len grafika.
Z-kova doska ma SATA Express, neviem ako bude v za 1-2 roky tento port vyuzitelny?
Z-kova doska je asi o 20 EUR drahsia, ale chyba jej sluchatkovy zosilnovac na predne porty, ma ho len na zadnych.
Mam momentalne 32-ohmove sluchatka a mam zvyk mat sluchatka v zadnom zelenom porte, kvoli tomu, ze mam paralelne pustene reparaky a sluchatka a nemusim ich stale prenastavovat.
Naposledy upravil/-a smoke2 v Ut 24. Jún, 2014, 17:50, upravené celkom 2 krát.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Re: Ktoru dosku?
takže ty si nedáš fakt pokoj, čo ? ideš vyrucic kvalitnú Z77 Extreme4 do tohoto, čo je len downgrade...vlastne čo máš teraz za dosku ? lebo pochybujem, že refresh si dal do 1155 dosky
neže by si už konečne po mesiacoch prestal šaškovať a kúpil tú blbú XONAR DG za dvacku a mal lepší zvuk, než na tých doskách a zosilňovač pre tvoje neuveriteľne vysokoimpedančné slúchadlá (až 32ohm)
a ak už to chceš riešiť takto, tak skoč do
http://www.alza.sk/asus-b85-pro-d931566.htm
podľa mňa okrem Z87/Z97 dosiek je toto najlepšia doska, no cena vysoká, čo je zjavné
(a ako diki pekne za tie premŕštené ceny tých h97 dosiek)
neže by si už konečne po mesiacoch prestal šaškovať a kúpil tú blbú XONAR DG za dvacku a mal lepší zvuk, než na tých doskách a zosilňovač pre tvoje neuveriteľne vysokoimpedančné slúchadlá (až 32ohm)
a ak už to chceš riešiť takto, tak skoč do
http://www.alza.sk/asus-b85-pro-d931566.htm
podľa mňa okrem Z87/Z97 dosiek je toto najlepšia doska, no cena vysoká, čo je zjavné
(a ako diki pekne za tie premŕštené ceny tých h97 dosiek)
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Co sa tyka Z77 Extreme4-M, ano je to smejd, co sa tyka zvuku. Ten vystup je strasne slabucky, za tym si stojim, mal som tu dosku narozdiel od Teba a bol som zhrozeny.
Teraz nemam nic praveze.
Tamta prva je Z97 doska a pytal som sa, ci ma zmysel v horizonte 1-2 roky dopredu kupovat dosku so SATA Express.
Co takto radsej poradit?
Teraz nemam nic praveze.
Tamta prva je Z97 doska a pytal som sa, ci ma zmysel v horizonte 1-2 roky dopredu kupovat dosku so SATA Express.
Co takto radsej poradit?
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
potrebujeme ešte viac ? ledva sa u nás zohriali klasické sata SSD...
ako m.2, tak sata express potrebujú čas...pár rokov...potom budú aj prístupnejšie
oželel by som ešte sata express a m.2...
tebe aj tak ide o audio skôr, takže moja rada je B85 Pro Gamer
ako m.2, tak sata express potrebujú čas...pár rokov...potom budú aj prístupnejšie
oželel by som ešte sata express a m.2...
tebe aj tak ide o audio skôr, takže moja rada je B85 Pro Gamer
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
what? radsej si kup xonar U1 lite, ten ma fajn IO..
Ale toto nebude mat rozumny zmysel, upgradeovat kvoli zvuku.. Realtek je shit a tu je len posilneny s NE5532. Ziaden Eargasm sa konat nebude.
Ak chces poriadny zvuk, kup si DAC.
Ale toto nebude mat rozumny zmysel, upgradeovat kvoli zvuku.. Realtek je shit a tu je len posilneny s NE5532. Ziaden Eargasm sa konat nebude.
Ak chces poriadny zvuk, kup si DAC.
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Št 04. Jún, 2009, 19:20
Videl si niekoho,kto by si kvoli kvalitnemu zvuku kupoval dosku? ja nie. na to potrebujes zvukovu kartu. Pokial chces, mam na predaj Creative Fatality Champion Platinum - jedna z najlepsich kariet,co som pocul.
4.2015 - koncim s forom za Ban do bazaru, kde som nikoho neokaslal-ale zabudol ukončiť staré odlezane obchody.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
ja som mu to hovoril aj predtým, no nedal si povedať, no aj tak v tom prípade, že by zobral B85 Pro gamer dostane aj kvalitnú dosku vhodnú aj na OC
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Št 04. Jún, 2009, 19:20
Pokial dobre chapem, nema K verziu,takze taktovat nebude. Preto by som zobral lacnejsiu dosku a kvalitnejsiu zvukovku. Ak mu ide o zvuk....
4.2015 - koncim s forom za Ban do bazaru, kde som nikoho neokaslal-ale zabudol ukončiť staré odlezane obchody.
Re: Ktoru dosku? Otazka hlavne ohladne zvuku
Vyhodou tej Z97MX-Gaming 5 moze byt software na zvuk od Creative.
Doska ma (ako mnohe ine Gigabyte Z97) este okrem Realtek zvukoveho driveru moznost nasledneho nainstalovania software od Creative, ktory ma v polozke Smart Volume moznost "Loud".
Ten driver od Creative sa nainstaluje na Realtek driver.
Moja otazka je, ci je technicky mozne s tymto softwarom od Creative dosiahnut celkovu vyssiu max. hlasitost na zadnom zelenom jacku, v porovnani s tym, ze by som pouzil len driver od Realteku?
Ovlada software zvukovej karty aj celkovu hlasitost na vystupe?
Prikladam link na lepsie pochopenie:
http://i61.tinypic.com/2zjjltd.jpg
Doska ma (ako mnohe ine Gigabyte Z97) este okrem Realtek zvukoveho driveru moznost nasledneho nainstalovania software od Creative, ktory ma v polozke Smart Volume moznost "Loud".
Ten driver od Creative sa nainstaluje na Realtek driver.
Moja otazka je, ci je technicky mozne s tymto softwarom od Creative dosiahnut celkovu vyssiu max. hlasitost na zadnom zelenom jacku, v porovnani s tym, ze by som pouzil len driver od Realteku?
Ovlada software zvukovej karty aj celkovu hlasitost na vystupe?
Prikladam link na lepsie pochopenie:
http://i61.tinypic.com/2zjjltd.jpg
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
Realtek ALC1150 je super onboard zvukovka... mám aj xonar dgx, no momentálne na nu sadá prach
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
najväčšia blbosť je si mysliež že soft ti urobí z onboard zvukovky niečo lepšia
ak chceš zvuk, dosku akú chceš a k tomu bude nejakú samostatnú zvukovku alebo prevodník
inak riešiš kraviny
medzi onboard môže by dobrá to je všetko
ak chceš zvuk, dosku akú chceš a k tomu bude nejakú samostatnú zvukovku alebo prevodník
inak riešiš kraviny
medzi onboard môže by dobrá to je všetko
Spoiler: ukázať
som si vsimol, ze nespomina kvalitu, ale kvantitu.. hlasitost.dexterav napísal:najväčšia blbosť je si mysliež že soft ti urobí z onboard zvukovky niečo lepšia
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ano další super parameter na nákup dosky alebo zvukovky ...
ja som si to všimol neskoro
ja som si to všimol neskoro
Ano, nepytam sa na kvalitu zvukovky, ale hlasitost.
Preco? Lebo mam na zadnom paneli rozdvojku na dve zariadenia a tie si navzajom zeru signal.
Ak mi niekto zodpovie moju otazku s tym softom od Creative, rozlusti moju zahadu
Preco? Lebo mam na zadnom paneli rozdvojku na dve zariadenia a tie si navzajom zeru signal.
Ak mi niekto zodpovie moju otazku s tym softom od Creative, rozlusti moju zahadu
- MaxPayne
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 09. Júl, 2009, 23:14
keby si trosku googlil,schvalne ti nedam link,tak zistis ,ze aj na sucastne realtek zvukovky aj starsie sa da nahodit soft od creative a mozes si to vyskusat rovno doma