Tak uz je tu cas kedy mi moj PC nezvlada narocnejsie hry tak ako by som chcel.
Myslim si ze 4 roky je dost vhodna doba na novy stroj.
Tuto temu som uz riesil na "konkurencnom" fore, ale nejak sa mi tam nevenuju, asi som pre nich uber noob a nebavi ich mi furt vysvetlovat preco toto a nie tamto

Takze zacnem tym co pouzijem zo stareho PC ( mam ) :
1. SSD Disk :Intel® SSD 330 Serie 120GBs
2.Nejaka DVD vypalovacka
3.Medion Drive-n-Go E82711, 500Gb externy disk
Teraz pridu materialy ktore by som chcel, resp som rozhodnuty na 90 percent:
4.Fractal Design Define R4 Black Pearl
5.MSI 1150 Z97 GAMING 5
6.procesor : tu si necham poradit, taktovat sa mi nechce, ale co ak budem musiet za par rokov taktovat ? a, sr**t nato za tu dobu si nasporim na aktualny. Takze nie taktovat nebudem.
bud INTEL XEON E3 - 1241V3
alebo nejaky ickovy ekvivalent Core i7 - 4790 Kedze tato ma int. grafiku ktoru nebudem potrebovat tak neviem aky je vhodny ickovy ekvivalent k spominanemu xeonu. Mne je to jedno, potrebujem ho len na hry, ale aby min. 2 roky potiahol najnovsie hry.
Viac sa mi paci mat v PC ickovy procesor ale kedze som noob a niekto mi logicky vysvetli preco je xeon skoro to iste ako "i" tak si necham povedat.
7.Chladic. Nejaka Noctua co mi vojde do Fractalu, taktovat nebudem tak si necham poradit.
NOCTUA NH-D14
8. Sapphire PCIe 4096 MB R9 290 VAPOR - X TRI - X Tu sa nemame ocom bavit, je to velmi pekna grafika zvhladovo aj vykonovo, i ked som cital ze na najnovie hry pre full hd je to overkill, no ale co bude za 2roky, dobre viem ze za tu dobu uz bude v na spodnej hranici mainstreamu.
9: VGA SuperNOVA 850 G2
10: Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport
Spolu to vychazda na 1100eur so Xenonom.
Ak mate nejake postrehy a vidite niekde zbytocne vyhodene peniaze nebranim sa, ale ta doska od Msi sa mi fakt paci

Vopred dik