Frekvencia procesora skače
Frekvencia procesora skače
Dobrý deň, mám taký problém že my frekvencia skace z 1666,4 Mhz na 4,5 Ghz procesor je X4 750K motherboard je ASUS A88XM-PLUS
CPU: AMD Athlon X4 750K 4,5Ghz Zalman CNPS8X Optima VGA: MSI R9 270x 2Gb MB: ASUS A88XM-PLUS/ AMD A88X/ FM2+ RAM: GEIL Cobra DDR3 4GB 1600Mhz ENHANCE CORSA (9-9-9-28) PSU:Fortron FSP700-50ARN
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Re: Frekvencia procesora skače
- je to normalne, tak to ma bit.
- ak nieje zataz na CPU tak za znizi nasobic a setri sa tak energia.
- ak nieje zataz na CPU tak za znizi nasobic a setri sa tak energia.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
a dá sa to niak vypnúť?
CPU: AMD Athlon X4 750K 4,5Ghz Zalman CNPS8X Optima VGA: MSI R9 270x 2Gb MB: ASUS A88XM-PLUS/ AMD A88X/ FM2+ RAM: GEIL Cobra DDR3 4GB 1600Mhz ENHANCE CORSA (9-9-9-28) PSU:Fortron FSP700-50ARN
- Kknightley
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Dec, 2012, 18:01
Štart / ovládací panel / systém a zabezpečenie / Možnosti napájania (Power Plan) / zmeniť z "vyvážený" na "vysoký výkon" .... asi najrýchlejší spôsob. Potom jedine povypínaním šetriacich funkcií priamo v biose.
- kovinator
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 23:25
nie je dovod vypinat to->nechaj to jak je, ved elektrina nie je zdarma
(v biose je to eist pre buduce referencie, ale nechaj to zapnute!)
(v biose je to eist pre buduce referencie, ale nechaj to zapnute!)
Spoiler: ukázať
detail.... eist to pri amd pravdepodobne nebude ... skôr C&Q (ešte stále sa to tak volá?)
kovinator, po vypnuti sa zvysi spotreba o 10W (vyskusane), teda ho to do biedy nevrhne, ked som to zistil, tak vsetko setriace vypinam, podla mna skoky napatia a frekvencie cpu tiez dvakrat neprospievaju
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
ked je to tak navrhnute, preco by to malo dacomu skodit?
To potom aj autu skodi brzdenie a zrychlovanie
Netarajte tu taketo paranoidnosti, je to uplne normalne a nieje dovod tieto setriace funkcie vypinat. Ich vypnutie akurat sposobi vyssie zahrievanie cpu a tym padom vyssi hluk pc.
Navyse su tieto funkcie u amd a intelu uz pekne dlhy cas, mal to uz moj stary athlon xp 2500+, co je cca 10r stare cpu, a predstavte si, funguje doteraz. Keby to bolo nejak skodlive, tak by uz davno chcipol, nemyslite?
Rozmyslajte ludia, preboha.
To potom aj autu skodi brzdenie a zrychlovanie
Netarajte tu taketo paranoidnosti, je to uplne normalne a nieje dovod tieto setriace funkcie vypinat. Ich vypnutie akurat sposobi vyssie zahrievanie cpu a tym padom vyssi hluk pc.
Navyse su tieto funkcie u amd a intelu uz pekne dlhy cas, mal to uz moj stary athlon xp 2500+, co je cca 10r stare cpu, a predstavte si, funguje doteraz. Keby to bolo nejak skodlive, tak by uz davno chcipol, nemyslite?
Rozmyslajte ludia, preboha.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
Ale ano , prospieva to.Okrem toho ze sa znizi o kus spotreba predlzuje sa CPU zivotnost a znizuje sa zahrievanie a hluk.Proste radsej to mat zapnute ako vypnutej4ro napísal:kovinator, po vypnuti sa zvysi spotreba o 10W (vyskusane), teda ho to do biedy nevrhne, ked som to zistil, tak vsetko setriace vypinam, podla mna skoky napatia a frekvencie cpu tiez dvakrat neprospievaju
- trojan4x4
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
nevypínaj nič, riešiš kraviny.
Inokedy sa v témach AMD vs intel idete za 10W pobiť do krvi, a teraz tu +10w nikomu neuškodí. Treba si to v hlavičkách trocha upratať...
Inokedy sa v témach AMD vs intel idete za 10W pobiť do krvi, a teraz tu +10w nikomu neuškodí. Treba si to v hlavičkách trocha upratať...
vypnutie nesposobi zahrievanie, kedze cpu bude nevytazene
a +10W logicky nesposobi zahrievanie
- trojan4x4
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
tak potom sa asi nechápeme, ak beží CPU na 100% bez záťaže, je síce pravda, že nepôjde na plný výkon, napríklad 90W, ale "len" 70W. V každom prípade bude CPU dosahovať vyššie IDLE teploty ako so zapnutým C&Q. Takže nieje o čom
Spotreba CPU zavisi od napatia , mas jedno ci je vytazeny alebo nie.Ked pustis do CPU 0,8V a 1,3V tak spotreba nebude nikdy rovnaka , to iste plati so zahrievanim.j4ro napísal:vypnutie nesposobi zahrievanie, kedze cpu bude nevytazene
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
presne tak, procesor s vypnutym setrenim bezi vzdy na plnej frekvencii a je fuk ci daco robi, alebo nie. Plna frekvencia potrebuje vyssie napatie na napajanie cpu = generuje vacsie teplo = vacsi hluk = vacsia spotreba...proste zbytocne.
ked pc nic nerobi, ma mat cpu zrazeny na co najmensej frekvencii, aby zral co najmenej = nezahrieval sa = nehucal.
j4ro, odporucam nastudovat, ako tieto veci pracuju, a pouzivat hlavu
ked pc nic nerobi, ma mat cpu zrazeny na co najmensej frekvencii, aby zral co najmenej = nezahrieval sa = nehucal.
j4ro, odporucam nastudovat, ako tieto veci pracuju, a pouzivat hlavu
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
ako vám mám napísať, že po vypnutí CnQ mi na Voltcrafte zasvietilo v priemere o 10W viac
k výuke elektrotechniky - spotreba závisí od napätia, prúdu a účinníka
cpu sa znateľne nezahreje, pretože zväčšíte akoby tlak (U), ale cpu nevyvolá veľký prietok (I), pretože nie je zaťažené = spotreba stúpne o omieľaných 10W
nehľadajte problém tam, kde nie je, bez rastu príkonu sa nezvyšuje stratové teplo
k výuke elektrotechniky - spotreba závisí od napätia, prúdu a účinníka
cpu sa znateľne nezahreje, pretože zväčšíte akoby tlak (U), ale cpu nevyvolá veľký prietok (I), pretože nie je zaťažené = spotreba stúpne o omieľaných 10W
nehľadajte problém tam, kde nie je, bez rastu príkonu sa nezvyšuje stratové teplo