Farebna tlaciaren na doma - nahrada za Canon IP3000

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
LoPiO
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00

Farebna tlaciaren na doma - nahrada za Canon IP3000

Príspevok od používateľa LoPiO »

Ahojte :)

Kedze nechcem miesat dve temy dokopy, tak som si zalozil dalsiu.

Nakolko sa pokazila nasa stara atramentova tlaciaren Canon IP3000, tak je cas na nahradu.

Pomer farebneho a ciernobieleho tlacenia neviem povedat. Povedal by som, ze sa bude tlacit tak 500 stranok mesacne, ale nie som doma, takze neviem povedat.

Je to hlavne na tlacenie dokumentov a podkladov pre nasich. Ziadne fotky a blbosti.

Kludne moze byt aj bazarova.

Nakolko v tlaciarnach sa uz vobec nepochybujem, tak potrebuje poradit co sa oplati.

Cenovy strop nie je, ale nech je to ekonomicke.

A este jedna podmienka a to, ze sa naplne musia menit jednoducho ;) Predsa len moji rodicia maju cez 50 a pocitace nie su ich hobby a ja uz nie som nablizku a kedze je to HW zalezitost tak to cez vzdialenu spravu nepsravim :)

Vopred dakujem za Vase rady a cas ;)
I found paradise, it`s Ibiza.
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland
flubertn
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 04. Jan, 2008, 14:00

Re: Farebna tlaciaren na doma - nahrada za Canon IP3000

Príspevok od používateľa flubertn »

http://www.alza.sk/hp-deskjet-5525-ink- ... 344139.htm

každá farba samostatne
cena 1 farby cca 10€
výťažnosť 550 čiernych a 600 farebnych
trojan4x4
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55

Príspevok od používateľa trojan4x4 »

HP DeskJet 3525 - B 655 ,C 655 ,M 655 ,C655 - cena tonerov spolu 38€ - vyťaženosť ~500 strán - cena tlačiarne - 84€ - plnohodnotné náplne v balení.
- tlač
- kopírka
- scaner
- wifi
- eprint

84€

Epson L210 - každá farba zvlášť - ~4000 strán - náplne spolu - 40€ - v balení 2x čierny tank, a CMY po 1ks - cena tlačiarne 158€
- žiaľ bez wifi

158€

Podľa mňa EPSON. Je drahšia, ale vydrží podstatne viac a za menej €€€ :good:
Spoiler: ukázať
CPU ► AMD FX-8320
COL ► Scythe Orochi
MOB ► Gigabyte-990XA-UD3
RAM ► Kingston HyperX Predator 2x4GB 1600Mhz
GPU ► AMD MSi R9 280X OC Edition
SSD ► Crucial M4 128GB
HDD ► Barracuda 1TB
PSU ► Cooler Master RS-700W
CSE ► Zalman Z11+
PHO ► Nokia Lumia 930 32GB WP8.1
I AM FX =
LoPiO
Používateľ
Používateľ

Dakujem za rady :)

Predlozim to doma ako navrh cez vikend :)
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland
LoPiO
Používateľ
Používateľ

Tak ta Epson L210 vyzera byt fajn volba. ale som sa nad tym zamyslel, ze s wifi alebo lan by bola super volba do buducna nakolko pokial sa to nepokazi, tak sa nova kupovat nebude zase dlhu dobu. Pozeral som, ze ta Epson z wifi stoji 185EUR. Ta epsonka nema obojstrannu automaticku tlac co by tak nevadilo. Takze nakoniec sa navysi rozpocet do 185EUR max 200EUR. Mozno je to overkill na domace pouzitie, ale ked sa to uz kupuje, tak nech to ma vsetko co by mala multifunkcna tlaciaren mat.

Necham si poradit, takze ak existuje nieco este lepsie do tych max 200EUR ako je Epson L355, tak vitam navrhy :)

Dakujem :)
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa scream »

Pokial nejde o tlac fotografii, tak by som asi skor siel do laserovky. Ja som uprimne uz stratil nervy s atramentkami. Zasychanie, nekvalitna tlac, pomale... Kupil som CB laserovku od samsungu (ktory je znamy drahsim tonerom) , kompatibilny toner 16E/1500 stran, paradicka. Keby som potreboval, tak idem do farebnej laserovky, s atramentom boli skor ci neskor same problemy a tlac draha.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
mohamed
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa mohamed »

GIGABYTE B660 AORUS MASTER DDR4 | i5 13500 + Noctua NH-D14 w/2xNoctua NF-A12x25 pwm | 32GB DDR4 Kingston Renegade @4000 CL18 | ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB | Samsung 970 EVO 500GB | Samsung 980 PRO 1TB | Samsung 980 1TB | COUGAR GX600 | Fractal Design Define C TG

GEAR Dark Project KD87A TKL - Gateron Teal Switches, Glorious Model O Pro Wireless - Blue Lynx, xtrfy XGP1-L4, MSI Optix G273QPF, DELL S2422HG, Razer Barracuda X 2022, DXRACER OH/FD01/NR

nb: thinkpad e440 - i3 4000m, 2x4gb ddr3 1600, ssd crucial mx500 250gb
LoPiO
Používateľ
Používateľ

No u nas bolo zaujimave, ze na tej pixme ip3000 nikdy nezaschol toner aj ked sa na nej dost dlhu dobu netlacilo cez dva-tri tyzdne By ma zaujimalo kolko je ta doba, kedy zaschne toner ? Ale problem bol zase tonery, neboli najlacnejsie a nezdalo sa mi, ze by sme toho aj vela ich napln vytlacili. Bohuzial presne cisla nemam.

Ono foto sa vobec neoplati tlacit doma, takze tato funkcia vobec nie je potrebna.

Tiez som pozeral farebne laserovky a myslel som si, ze okolo 200EUR sa bude dat najst nieco z lan alebo wifi a nech to ma skener, ale to este snivam :) Hlavne by sa to malo dat kupit v BB, kedze reklamovat tlaciaren cez kuriera alebo postu, to fakt nie :)

Tiez neviem, ci laserovka je taka lacna na toner ako atramentova tlaciaren. Nornalne mam pocit, ze sa ani tych 200EUR za to neoplati davat, ale laka ma moznost mat kopirku doma, co by sa zislo hlavne, ked nasi potrebuju koprirovat obcas. Mame sice doma skener, ale funkcia skenovania a poslania hned do tlaciarne bola nic moc v konecnom dosledku, kedze tam bezal nejaky divny soft k tomu skeneru.

Mozno nakoniec by asi stacilo mat usb rozhranie, predsa len viac pc sa nepripaja doma aby sa tlacilo, ale do buducna by bolo super mat aspon lan ak je wifi.

Cize nakoniec to vyzera aj tak, ze sa musi ist do atrametovky pokial chce clovek multifunkciu s duplexom alebo este priplatit na laserovku. Oplati sa naozaj potom dat tie peniaze do laserovky, nech zase tonery tam nie su nejako drahe a oplati sa to ?

dik :)
miroh
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa miroh »

tiez som mal ip 4000ku 8 rokov v pohode az tento rok posla hlava..... rozmyslal som tiez nad l210 nakoniec som kupil l110... hlavne kvoli tym naplnam myslim ze tam nieje co riesit dolejem a nestaram sa origos naplne cca 6e kus....
Asus g751jy....
GASPi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa GASPi »

Nedavno som kupil --> http://multifunkcne-zariadenia.heureka. ... 5/#section
Za mna odporucam, je sice rozmerovo o nieco vacsia, no:
- ma duplex
- automaticky podavac na duplex kopirovanie
- vyborny scanner
- wifi pripojenie
- airprint
- 5 druhov tonerov

Bohuzial Canon uplne domrvil top modely do domacnosti - radu MG :(. Tie su troska skladnejsie ako MX.

Ver mi, nic lepsie do 200€ multifunkcne nezozenies. Cena 130€ za MX 925 je super.
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 34" Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor
BattleTag
STEAM
LoPiO
Používateľ
Používateľ

Dik Gaspi, tak sa pojde do tej Canon MX925 teda :)

Dakujem aj ostatnym za posty :)

Návrat na "Nákupná poradňa"