Spoľahlivý externý HDD?
Spoľahlivý externý HDD?
Chcem svokrovi kúpiť nejaký 2TB externý HDD. Osobne mám už pár rokov 1TB WD Elements bez akýchkoľvek problémov (má kovové telo a gumové návleky na koncoch) a to som ho stále prenášal hore-dole, ale čo tak čítam tak vraj súčasné externé HDD radi odchádzajú... máte nejaký tip na relatívne spoľahlivé (jasné že 100% nebude nikdy nič, ale tak ideálne by bolo že ak mu neodíde prvý týždeň tak na 99% vydrží 5 rokov bez ujmy
alebo je to prakticky jedno? Prenášať to nebude.

Spoiler: ukázať
Re: Spoľahlivý externý HDD?
Preco chce potom externy HDD ked ho nebude prenasat ?wingo napísal:Prenášať to nebude.
Odchadzaju asi tak ako vsetky ostatne interne HDD(ext. HDD = int. HDD+BOX)wingo napísal:... ale čo tak čítam tak vraj súčasné externé HDD radi odchádzajú...
V podstate je jedno co zoberies , ked to nebude prenasat , netreba nejaku super-odolnu konstrukciu boxu
Kludne mozes zobrat jeden z tych dvoch
http://www.alza.sk/seagate-expansion-de ... 337432.htm
http://www.alza.sk/western-digital-elem ... 529830.htm
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
ano odchadzaju skor ako klasicky interne HDD. Zivotnosti neprospieva stale odpajanie a pripajanie.
Ak na to chces ukladat nejake dolezite data, tak to by som nerobil. Akurat dnes som jeden taky pripad riesil a obnovoval z toho data. Najpr ho dievcina pouzivala vyslovene na ukladanie dokumentov a potom tam zacala davat filmy. HDD pripajala ku TV a zrazu bum a HDD jej neukazalo nic.
Ak na to chces ukladat nejake dolezite data, tak to by som nerobil. Akurat dnes som jeden taky pripad riesil a obnovoval z toho data. Najpr ho dievcina pouzivala vyslovene na ukladanie dokumentov a potom tam zacala davat filmy. HDD pripajala ku TV a zrazu bum a HDD jej neukazalo nic.
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
Externý preto, lebo má notebook + aby to mohol zapojiť do TV/sat (cca 1m od notebooku), hlavne na filmy a asi aj rodinné fotky a videá. Samozrejme bude nešťastný keby o to prišiel, ale NAS a dva disky pre mirroring kvôli tomu kupovať určite nebudem, najdôležitejšie veci si môže odzálohovať na tie dva malé externé HDD a 20+ USB kľúčov rôznych veľkostí čo má teraz... (už sa na to nemôžem pozerať preto dostane externý HDD aby to mohol dať všetko pokope a nekupoval ďalšie USB kľúčiky).
HellAngel keďže si riešil obnovu dát z odídeného HDD, vieš mi povedať niečo k tomu? Cenu, úspešnosť atď?
HellAngel keďže si riešil obnovu dát z odídeného HDD, vieš mi povedať niečo k tomu? Cenu, úspešnosť atď?
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Ked pride o rodinne foto a veci o ktore nechce prist, tak potom si mozno povies, ze aj ten raid si mohol spravit.
Co sa tyka obnovy. Nastastie to nebolo nic zle. Iba odmazana particia na externom HDD. Ale dievcina sa pekne zlakla, pretoze tam mala Foto, vsetek studijny material, vratane bakalarskej prace. Stacilo mi v tomto pripade pouzit program na obnovu dat MiniTOOL partition wizard. Pekne sa cela particia obnovila. Nebolo poskodene nic. Ale keby sa poskodila hlava alebo tak, mohla by za pripadnu obnovu dat vysolit kludne 1000e
Tu je jedna tema, kde chlapik tiez chcel obnovu z EXT HDD:
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 3&t=101634
Co sa tyka obnovy. Nastastie to nebolo nic zle. Iba odmazana particia na externom HDD. Ale dievcina sa pekne zlakla, pretoze tam mala Foto, vsetek studijny material, vratane bakalarskej prace. Stacilo mi v tomto pripade pouzit program na obnovu dat MiniTOOL partition wizard. Pekne sa cela particia obnovila. Nebolo poskodene nic. Ale keby sa poskodila hlava alebo tak, mohla by za pripadnu obnovu dat vysolit kludne 1000e
Tu je jedna tema, kde chlapik tiez chcel obnovu z EXT HDD:
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 3&t=101634
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
- Odar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Ja mám WD My Cloud na sieti a normálny 3,5" HDD v USB dock, ktorý je odpojený. Naň raz za mesiac robím cez Robo Copy zálohu.