len taka zaujimavost, priam az reklama na MSI: (ale nie som s nimi nijako affiliated )
ehm toto by sa mozno hodilo aj do kategorii chladenie aj zakladne dosky... ale je to hlavne o cpu turionoch
MSI sa cini v oblasti Turionov (mobilne 64bit AMD) - snazia sa, aby ich dosky boli s nimi kompatibilne (este pred par mesiacmi bol problem najst kompatibilnu dosku) a kedze Turion nema heatspreader a moze byt problem s nasadzovanim heatsinku, predavaju aj pridavny heatspreader - mobile pad tu je par peknych obrazkov a tuto su este nejake vacsie fotky msi mobile padu na inom cpu + nejaky zaujimavy shim
na silentpcreview.com je velmi oblubena kombinacia turion + scythe ninja
asi pockam kym naplno vyjdu turiony x2, am2 a conroe a snad poriadne padnu ceny turionov
AMD Turion + MSI heatspreader mobile pad
- charonme
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 16. Aug, 2004, 14:00
AMD Turion + MSI heatspreader mobile pad
Zdroj: PicoPSU-120-WI-25
AJ keby bol sempron mobile vonka, tak by som zobral redsej ten 1MB cache je zbytocne.
Dalej ten heatspreader je celkom zaujimave vec, len kto vie kolko bude ten kusok medi stat.
Ja by som ani heatspreader nenasadzoval, pretoze to je len zbytocne dalsia vec braniaca priamemu odvodu tepla na chladic.
Viem, z eje to dobre z hladiska, ze nemusite mat chladic, ktory umoznuje aj osadenie turiona.
Uz len ta cena nech pojde dole a budem sa tesit
Teraz pasivne chladim sempron64 na 2,2Ghz Sonic towerom a odsava vduch iba chill a ma 40C v klude co je aj tak vela, ale ja mam kusok co pecie
Taky Tution 25W bude podla mna pecka. Staci na 2Ghz a viac netreba pre HTPC to bude ako stvorene.
Dalej ten heatspreader je celkom zaujimave vec, len kto vie kolko bude ten kusok medi stat.
Ja by som ani heatspreader nenasadzoval, pretoze to je len zbytocne dalsia vec braniaca priamemu odvodu tepla na chladic.
Viem, z eje to dobre z hladiska, ze nemusite mat chladic, ktory umoznuje aj osadenie turiona.
Uz len ta cena nech pojde dole a budem sa tesit
Teraz pasivne chladim sempron64 na 2,2Ghz Sonic towerom a odsava vduch iba chill a ma 40C v klude co je aj tak vela, ale ja mam kusok co pecie
Taky Tution 25W bude podla mna pecka. Staci na 2Ghz a viac netreba pre HTPC to bude ako stvorene.
- charonme
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 16. Aug, 2004, 14:00
1MB cache
512kb L2 cache maju z 25W modelov MT-32 a MT-28 (pohybuju sa tusim okolo $150 ?), a z 35W ML-42, ML-32 a ML-28.
:roll: platnicka stoji $9.99, staci si pozriet linku
ked ti nebude doliehat heatsink na jadro tak to bude chladit menej ako ked tam das platnicku z dufajme-ze-vysoko-teplovodiveho materialu a zapastujes AC5, ale zas na druhej strane ked si rozdrtis roh nechraneneho jadra ninjom tak jeho teplota bude vzdy rovna okolitej
:roll: platnicka stoji $9.99, staci si pozriet linku
ked ti nebude doliehat heatsink na jadro tak to bude chladit menej ako ked tam das platnicku z dufajme-ze-vysoko-teplovodiveho materialu a zapastujes AC5, ale zas na druhej strane ked si rozdrtis roh nechraneneho jadra ninjom tak jeho teplota bude vzdy rovna okolitej
Zdroj: PicoPSU-120-WI-25
Re: 1MB cache
no aj tak je to vela za kusok medi.sm_oOx^ napísal:...zeby 9.99USD?LoPiO napísal:Dalej ten heatspreader je celkom zaujimave vec, len kto vie kolko bude ten kusok medi stat.
Aj tak je to vela a ta cache za to nestoji, taky sempron za $80 by som si kupil to by bola peckacharonme napísal: 512kb L2 cache maju z 25W modelov MT-32 a MT-28 (pohybuju sa tusim okolo $150 ?), a z 35W ML-42, ML-32 a ML-28.
ano to stacicharonme napísal: :roll: platnicka stoji $9.99, staci si pozriet linku
charonme napísal: ked ti nebude doliehat heatsink na jadro tak to bude chladit menej ako ked tam das platnicku z dufajme-ze-vysoko-teplovodiveho materialu a zapastujes AC5, ale zas na druhej strane ked si rozdrtis roh nechraneneho jadra ninjom tak jeho teplota bude vzdy rovna okolitej
No kebyze mas chladic ako ja tak je to easy, pretoze mam tie srouby este nedotiahnute, takze bez heatspreadu by sedel ako uliaty a takychto sroubovacich chladicou je dost.
O ochranne jadre, no je to jasne, ale ked si vsimnes co ma ten heatspreader na okrajoch, tak ti dojde ze je to kus gumy co rozvadza tlak na okraj. Takze staci si tam dat taku istu vrstvu a mas. Kedze to je problem odhadnut, tak dam iny priklad.
Odkryte jadro nie je problem v dnesnej dobe. Pri ackach ano, pretoze to vychadzalo z toho ako sa nasadzuje chladic, cize nebol problem ho znicit. Ale teraz ak mas zo srouami typu zalman 7000, tak pohodka a nemusis sa bat a vzdy je lepsi priamy kontakt z jadrom ako cez pastu>heatspreader>pastu>chladic
Tot vsetko odo mna.
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
inac aj v dobach socket acka boli taketo medene platnicky okolo jadra, staly tusim 200sk alebo tak nejak
nho ja mam primecooler hc4+ cu - 750g a nijaky problem so socket a-ckom. vyhoda je asi ta spona na ktoru sa to da pekne zasrubovat. jeden rozok som mal trosicku odbity ale to mi chladic sa smykol ked som si kychol asi z cm na procak, myslel som ze bude death
nho ja mam primecooler hc4+ cu - 750g a nijaky problem so socket a-ckom. vyhoda je asi ta spona na ktoru sa to da pekne zasrubovat. jeden rozok som mal trosicku odbity ale to mi chladic sa smykol ked som si kychol asi z cm na procak, myslel som ze bude death
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.