Ventilátor na boku skrinky
Ventilátor na boku skrinky
Chcel by som sa spýtať aké máte s tým skúsenosti? Oplatí sa to? Nie je to moc nepraktické? Nehučí to?
Spoiler: ukázať
- trojan4x4
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
Re: Ventilátor na boku skrinky
Skús nezakladať kvôli každej kravine topic, ktorých je tu o chladení hafo napríklad táto : http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 9&t=101922
K veci...
Chladič na bočnici má väčšinou len image efekt, že aha mám chladič a tým to hasne. V drvivej väčšine prípadov bočný ventilátor len ničí airflow v skrinke, navyše často krát je rebrovanie na bočnici nie dostatočne aerodynamicky riešené, vznikajú tam neželané turbulencie. Takže odpoveď znie NIE, nieje to žiadnym spôsobom s nejakým reálnym prínosom užitočné.
K veci...
Chladič na bočnici má väčšinou len image efekt, že aha mám chladič a tým to hasne. V drvivej väčšine prípadov bočný ventilátor len ničí airflow v skrinke, navyše často krát je rebrovanie na bočnici nie dostatočne aerodynamicky riešené, vznikajú tam neželané turbulencie. Takže odpoveď znie NIE, nieje to žiadnym spôsobom s nejakým reálnym prínosom užitočné.
Re: Ventilátor na boku skrinky
aha no takto som sa nad tym nezamyslel, to je skor slot pre led alebo ine svetlo vdaka