Uz je to nejaky cas, co som skladal desktop, takze nemam vobec prehlad o tom, co dnes kupovat a co nie. Periferie mi netreba, tie uz mam, a monitor uz mam vybraty (Eizo FG2421).
Moje poziadavky/poznamky:
- musi v pohode potiahnut CS:GO, teda stabilnych 120+ fps (1920x1080, mozno nejaky lahsie detaily + AA - chcem hrat, nie sa kochat efektami), mensi overkill nezaskodi
- cim tichsie tym lepsie - SSD, kvalitne chladice/ventilatory (osobne som fanusikom Noctua)
- cim mensie tym lepsie - MiniITX forma je vitana, len nech to neobmedzuje prve dva body
- dedikovana zvukovka - nemusi to byt nic extra, no pouzivam velmi citlive sluchadla a s integrovanymi zvukovkami mam zle skusenosti (co si budeme hovorit - som rozmaznany a neznazam sumenie na pozadi

- taktovat nemusim - mam s tym skusenosti, no myslim, ze na CS:GO to nebude potrebne
- o ulozny priestor sa mi stara NAS, cize 120GB disk by mal stacit (250GB v pripade, ze cenovy rozdiel bude ~20% - ale to asi hrozi len v pripade nejakej akcie v shope)
- znacky komponentov neriesim - ak je to kvalitne a tiche, tak trochu premiovej ceny znesiem
- operacnym systemom (Win7)
- cenovy strop: nemam ho presne stanoveny - dajme tomu ze 700-900€, ak sa da poskladat aj za menej, tak tym lepsie, ak treba viac, tak nejake to euro naviac prezijem. Prve dva body musia byt splnene + treba do toho vtesnat aj operacny system - Win7. Idealne by som sa zameriaval na ten nizsi strop kedze monitor v tej cene nie je zaratny.
Este by som mal jednu vec, no to je trosku mimo samotneho PC - potrebujem mikrak. Uz dlhe roky pouzivam pripinatelny mikrak od starych Icemat Siberia. Problem je, ze je neskutocne citlivy a moja klavesnica je hlucna ako krava. Cize potreboval by som nejaky mikrak s relativne cistym zvukom (na gaming, nejdem nahravat CD), ktory ale nie je citlivy a idealne nie omnidirectional.
Za rady vopred dakujem