Ahojte, rád by som si kúpil nový monitor ako náhradu za Samsung SyncMaster P2770H a veľmi sa mi pozdáva tento ASUS ROG Swift PG278Q http://www.atinet.sk/monitory/asus-pg278q/ prečítal som už veľa recenzií a v každej ho vychvaľujú. Má síce TN panel ale pozorovacie uhly ma nejako netrápia (nepozerám predsa na monitor z boku alebo zo spodu/vrchu). Rýchla odozva, extra nízky inputlag, rozlíšenie 2560 x 1440 (up to 144Hz) a ešte aj G-sync. Plánujem ešte aj novú grafiku len čakám kým Nvidia vydá nové GK.
Neviem no, ale pre vacsinu je to hlavny rozdiel, mam low end ips (dell u2412m), a vidim len, ze biela je biela (lebo mam vedla staru 19" kde je biela do zlta), a inak nic specialne (aspon si myslim), a fakt som to asi kupoval lebo dobry pocit a pozorovacie uhly (a vlastne aj 16:10)
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Presne tak, vyhodme ich a podpálme. Smrť výborným pozorovacím uhlom, smrť lepšiemu podaniu farieb, smrť nižšej spotrebe... a tam by som asi skončil Či som niečo ako čistý laik do tejto problematiky zabudol ?. Ak sa mýlim a sú tam nejaké iné super výhody oproti TN panelom, nechám sa rád poučiť
Napr. tu http://www.tftcentral.co.uk/reviews/asu ... pg278q.htm v recke na konci jedine take podstatnejsie vytkli len tie pozorovacie uhly. Ak by to mala byt jedina "nevyhoda" tak je to fajn a prave preto by som rad dostal radu od skusenejsich...
Ja osobne by som pockal.ak ti stary monitor sluzi este bez problemov naco kupovat dalsi? Kym nvidia vyda a budu dostupne nove GK budu aj vyladene nove modely s G sync mozno aj s IPS za taku istu cenu ako teraz TN.vychytaju muchy doladia HW Sw a pod. Vydaju nove monitory s lepsim rozlisenim a modernejsimi portami na pripojenie,predsa len este nie je iste aku konektivitu budu mat nove GK...
Ako je to na tebe, tym monitorom co si vybral nic nepokazis.
Ja osobne pockam tiez planujem este jeden monitor aj novu GK. Uvidim ako to dopadne...
ja akosi nerozumiem tftcentralu...podľa toho má môj ZR2740W menší celkový lag
lenže ak by si sedel pri tom monitore tak 60cm, tak v rohoch by si už videl contrast shift...
a farby ?
tiež som sa čudoval a hovoril som si "veď keď by to skalibrovali poriadne, tak by to potom bolo ako ips"...no nie je - to podanie je aj tak iné
Neviem akú má gpu,ale pri náročnejších hrách nieje problém zmeniť rozlíšenie na fhd,príp. 2K a predpokladám,že monitor nekupuje každý rok,takže by mal takú predprípravu