Čau,
pred pár mesiacmi, keď som mal zapnutý PC, som asi na sekundu nechtiac vypol prívod elektriny do kompu. Keď som PC opäť zapol, z reproduktorov sa ozývalo len šušťanie. Skúšal som ich v inom PC a fungovali. Na to som zistil, že mi systém úplne prestal detekovať zvukovú kartu (Creative Sound Blaster ZxR, integrovaná funguje bez problémov), akoby ani žiadna nebola. Po pár dňoch karta znova nabehla a fungovala až doteraz - dnes som reinstalloval Windows, to ešte karta išla, avšak opäť z ničoho nič len chrčanie a PC sa tvári, že žiadna neexistuje.
Obávam sa, že sa pri tom prerušení prívodu elektriny čosi vyskratovalo alebo proste zlblbo na základnej doske, napr. PCIe slot.
Ešte dodávam, že občas som mal pri pozeraní filmov pocit, že kolíše zvuk, akoby sa trochu mení hlasitosť či čosi podobné, ale to mohlo byť spôsobené i zlou kvalitou záznamu či problém reproduktorov, majú už veľa za sebou.
Dík za každú radu.
Vypadáva zvuková karta
Vypadáva zvuková karta
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Vypadáva zvuková karta
na dialku tazko povedat - ked mas podozrenie na pcie slot, preco tu kartu jednoducho nepresunies do ineho ? Ked nemas iny slot, preco tu kartu proste nepozicias kamaratovi/kolegovi nech si ju nainstaluje vo svojom komputri a preskuma ako sa sprava ?
vyskratovat sa nieco nemoze ked vypadne elektrina - ku skratu prichadza inak. To vsak neznamena ze pri "zalabzovaní" elektriky nemoze schytat nejaky obvod na zvukovke... ako vravim na dialku tazko povedat.
vyskratovat sa nieco nemoze ked vypadne elektrina - ku skratu prichadza inak. To vsak neznamena ze pri "zalabzovaní" elektriky nemoze schytat nejaky obvod na zvukovke... ako vravim na dialku tazko povedat.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
skús iné ovládače
edit/ prídavné napájanie nemá ? skús iný slot
edit/ prídavné napájanie nemá ? skús iný slot
Mám ju kde odskúšať, ale čo z toho, keď sa závada prejaví len raz za niekoľko mesiacov? To je aj dôvod, prečo ju nechcem reklamovať, odpíšu ma s tým, že závada sa neprejavila.
Prídavné napájanie nemá a ovládače som skúšal iné a bezvýsledne.
Ale zdá sa Vám reálne, že by to mohla byť i vada dosky?
Prídavné napájanie nemá a ovládače som skúšal iné a bezvýsledne.
Ale zdá sa Vám reálne, že by to mohla byť i vada dosky?