Terajsi stav
• Aktivne monitory Yamaha HS80M [link]
• Zvukova karta Asus Xonar Essence ST [link], ktoru som vytunil vymenou op-ampov (povodne LM4562NA a 2× JRC 2114D vymenene za 3× LME49720NA)
• Interconnect kabliky su AudioQuest G-Snake [link]
Co mi vadi
• Hlasite sumenie v reprakoch! Toto je bod cislo jedna a najdolezitejsi. Ked sa nic nerobi, je tam jemny ale pocutelny sum. Dalej sa sumenie a sycanie meni podla obsahu obrazu na PC (video, flash, hry). Znacne (ale nie uplne) pomohlo, ked som repraky galvanicky oddelil od siete. Uz len kvoli tomuto stoji za to vymenit audio aparaturu. Ked som skusal pripojit na rovnaku zastrcku nejake lacne polo-cinske Behringery, tie boli ticho. Meranim na osciloskope sa zistilo, ze vo vykonova cast tych Yamah kmita na 600 kHz, co vytvara to sumenie.
• Vypinanie reprakov vzadu. Som clovek, co elektroniku vypina, takze by som chcel pohodlne vypinanie vpredu.
• Inak je to pomerne OK a mam len nutkanie vymenit komponenty, ktore uz mam dlho.
Co pozadujem
• Aktivne monitory so zapinanim vpredu; v krajom pripade by som sa spokojil s nejaky auto-off systemom (reprak sa da do stand-by, ked nema signal na vstupe).
• Aspon podobne basy ako maju tieto Yamahy (maju 8" basaky)
• Monitory musia mat rovnu hornu plochu, nie nejake zaoblene kraviny (Genelec a spol). Mam na nich polozene anime barbiny

• Aspon nejaky sluchatkovy zosilnovac v aparature. Sluchadla nemam rad, ale obcas ich pouzivam, tak nech to uz volako funguje.
Co som zatial vypatral
Zatial sa mi z reprakov pozdavaju Adam A7X [link], pretoze maju zapinanie vpredu, dobre vyzeraju a Deutschland über alles. V priebehu par dni budem mat moznost vyskusat A5X u mna doma, tak potom napisem, ci sumia alebo nie.
Ako zvukovku som rozmyslal externy DAC s asynchronnym USB. Velmi dobre hodnoteny je Audiolab M-DAC [link], avsak stoji asi 760,- €, co je naozaj vela. Rozmyslal som nad podobne vybavenym a dobre hodnotenym Emotiva Stealth DC-1 [link]. Ten by sa mohol dat doniest za 500,- € a Emotiva je taka sympaticka firmicka. Ma klasicke cinch aj balanced vystupy, obsahuje sluchatkovy zosik a navyse ma prima OLED displej vpredu (OLED ja rad).
Okrem nejakych komentarov na tuto zostavicku by ma zaujimali skusenosti s USB DACmi. Ja som dost velky odporca USB, ked sa ma pouzit na zvuk a sietovy prenos. Kedysi to stalo za hovno (vypadky pri zatazi, atd). Je to teraz uz OK? Ziadne problemy s hrami a hudbou?