zasekavanie PC

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
0ondrej0
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 22. Aug, 2014, 14:33

zasekavanie PC

Príspevok od používateľa 0ondrej0 »

mam problém už asi pol roka sa mi zasekáva PC, mám ho cca 4 roky do vtedy išiel bezproblémovo. niekedy ide bez problémov zapnutý aj dva dni a niekedy začne sekať po 10 minútach od spustenia neviem čím to môže byť prosím o radu. Niekedy sa zasekne že je nevyhnutný reštart a niekedy stačí počkať pár sekúnd ale po počakaní seká častejšie dokým ho nereštartujem.

GA-870A-usb3
kingston 4GB 2X2GB DDR3-1600 CL9 Dual
AMD Athlon 2 X4 640 3.0GHz
GeForce GTX 460 SE
Samsung HD 103SJ ATA Device
500w zdroj
windows 7
Používateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00

Re: zasekavanie PC

Príspevok od používateľa spencer »

Veľmi veľa veci , hlavne si zožeň normálny antivirus a preskenuj si ním PC , potom si stiahni aspoň CCleaner a použí nastroje na čistenie disku a zbytočných súborov ako aj registrov . ďalší krok je poriadne ho vyfukať a povysávať , použiť odinštalator na zbytočnosti čo nikdy nepoužiješ alebo toolbary v prehliadačoch čo len zmenšujú plochu zobrazenia stránok . Ak budeš mať toto hotove , daj vedieť či sa čosi zmenilo . samozrejme si skontroluj v spravcovy procesov ( CTRL+ALT+DEL) položku procesy a odsleduj si či nejaký proces nevyužíva tvoj procesor na viac ako 20% . ak hej je aspoň z časti podozrivy
Spoiler: ukázať
Notebook Lenovo IdeaPad Gaming 3-15IMH05 Onyx BlackCPU :Intel Core i5 10300H Comet Lake RAM : RAM 24GB DDR4GPU : NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 4GBSSD : SSD 512GBHDD :1000 GB HDD Sound cardFiiO E10 OlympusOS : Windows 10 64-bit Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš :evolveo wm430
0ondrej0
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 22. Aug, 2014, 14:33

Príspevok od používateľa 0ondrej0 »

Asi 2 mesiace dozadu som mal kúpený eset a robilo mi to aj predtým, tam som mal prednastavené kontroly. teraz mam microsoft secure essentials viem ako antivirus je horší ale zadarmo :D PC som prebehol s programom na čistenie (robím to pravidelne) a nepomohlo to na tento problém. Čo sa týka prachu v PC tak ten tam nieje určite :D tiež pravidelne čistím :) toolbary nemám žiadne. S procesorom problém myslím nieje pokiaľ nehrám zapnuté hry tak je jeho využitie na každom jadre 10%-max.20% aj keď mám niekedy pootváraných milión aplikácií a okien, čo si myslím že je ideal a netreba sa s tým dalej babrať.. ram mam využitie pri nezapnutých hrách 1,1-2,5 GB (podľa otvorených okien prehliadača :D ) o nej uvažujem že kúpim novú hyperx 2x2GB je mi málo :D poprípade ešte poupgradovať trochu PC možno to pomôže, už aj tak mi na ňom zle ťahajú hry. neviete niekto ešte o niečom inom prečo by sekal ten počítač :?:
Používateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa spencer »

môže byť nejaký problém s diskom . môže to byť kadečo , reinstal windows by možno pomohol ak to ma č dočinenia s OS . ale zas je to babračka so zálohami .
Spoiler: ukázať
Notebook Lenovo IdeaPad Gaming 3-15IMH05 Onyx BlackCPU :Intel Core i5 10300H Comet Lake RAM : RAM 24GB DDR4GPU : NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 4GBSSD : SSD 512GBHDD :1000 GB HDD Sound cardFiiO E10 OlympusOS : Windows 10 64-bit Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš :evolveo wm430

Návrat na "Hardware všeobecne"