pc skrinka - najmenšia hĺbka

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Andrej0308
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 24. Apr, 2009, 08:22

pc skrinka - najmenšia hĺbka

Príspevok od používateľa Andrej0308 »

Dobrý deň. Chceme presunúť starší počítač do detskej izby, kde sa bude vyrábať PC stolík na mieru. Problém je, že ten stolík môže mať maximálnu hĺbku 40 cm. Takže sa nám do neho nezmestí pôvodná PC skrinka. Kúpili by sme novú, ale neviem nájsť nejakú s čo najmenšou hĺbkou, do ktorej sa zmestí ATX doska ASUS P5Q-E a ATX zdroj. Grafická karta má približne 20 cm, takže v tom by problém nemusel byť. Je mi jedno, či to bude tower, desktop, alebo hocičo iné, dôležité je, aby hĺbka bola približne 35 cm, aby sa dozadu ešte zmestili káble. Existuje taká nejaká skrinka, nič podobné neviem nájsť? Ďakujem
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Re: pc skrinka - najmenšia hĺbka

Príspevok od používateľa faugusztin »

http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... 45-94013-9

Toto je najblizsie k poziadavkam. Ale ze ci to za tu cenu stoji... Osobne si myslim, ze je vhodnejsie si dat case mimo stolika.
Používateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa lacika »

je to tak skarede, ze az..
http://www.alza.sk/xigmatek-recon-cerna-d517037.htm
Ale cena je OK aj vyska, aj podpora..
Ak by trebalo este nizsie, tak zdroj dat ventilatorom hore, nozicky dat prec a nalepit tam tie flisove alebo gumove tenke podlozky.
Nephgan
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 29. Júl, 2013, 14:53

Príspevok od používateľa Nephgan »

Andrej0308
Nový používateľ
Nový používateľ

ďakujem za odpovede, podobné skrinky som našiel aj ja, tá prvá má hĺbku 42, druhá 40 cm. Hľadal som niečo ešte s menšou hĺbkou. Pretože ešte bude vzadu napájanie a tým pádom už bude skrinka trčať do priestoru. Tá detská izba je priestorovo riešená tak, že mimo toho stolíka sa veľmi tá skrinka dať nedá. To už skôr vyriešim ten stolík tak, že bude skrinka bokom.
Andrej0308
Nový používateľ
Nový používateľ

Toto už vyzerá lepšie, len tá cena je o niečo vyššia, ako som mal v pláne. Na dizajne skrinky nezáleží, lebo ju ani vidieť nebude a nie som si istý, či chcem ešte toľko investovať do staršieho počítača.
Nephgan
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 29. Júl, 2013, 14:53

Príspevok od používateľa Nephgan »

ak ti nezalezi na dizajne a v podstate aj kvalite tak este je tu tato http://www.tichepc.sk/AplusCase-GL3-Black.html len tu hlbku ma uz trocha viac ako 35cm
Používateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa lacika »

tazko chciet ked vacina skriniek je koncipovanych tak ako vsetky. Sirka mobo 244mm + kos na 5.25" 165mm a mas 409mm. No kus mechaniky zasahuje do mobo a licuje so skrinkou, tak tych 380mm je snad max. co dokazu z toho vytrieskat.

potreboval by si atypicke usporiadanie skrinky ako ma napr. zalman T3, T4. Tam je 5.25 kos mimo dosku. Ale nepodporuje ATX, lebo by to bolo prilis vysoke.. neviem preco nemohli dat zdroj hore a tak tam vtrepat aj fullATX dosku.
Andrej0308
Nový používateľ
Nový používateľ

tak nejak som si to predstavoval. Skrinka by mohla byť vysoká koľko chce. Disky, mechaniky a zdroj by boli hore nad doskou, vtedy by sa to zmestilo aj do hĺbky 30 cm. Ale také niečo asi naozaj neexistuje :(

Návrat na "Nákupná poradňa"