Wasteland 2
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Wasteland 2
release: 19/9/2014
zaujimava hra, ktora ma ale dost neduhov
urcite ako prve udrie ta atmosfera typu Fallout
hra sa to dobre aj ked trochu tazkopadne, tam by som videl to hafo hodin
prostredie, mnozstvo zbrani a modifikacii, styl hrania a taktika vsetko je fajn aj aj by to dobre fungovalo nebyt neduhov
urcite chybaju drobnosti ako je rozostavenie party, kedy ich pred kazdym tazsim bojom musim pracne rozostavit aby to nebl masaker
chyba mi tu moznost paralizovat nepriatela, prakticky sa striela len do hlavy alebo do tela a zbrane sa zasekavaju prilis casto
to su veci s ktorymi sa da pracovat ale niektore su fakt na palicu
absencia minimpy(ktora tusim v bete bola), pohyb po mape sa neda robit cez nahlad mapy, absolutne ziadne oznacovanie miest
uvital by som oznacenie miesta odovzdania Q ked sa ta postavicka nehybe, ked pocas pohybu oblastou neustale rotujem uz netusim v ktorom vagoniku zije ten sockar ktoremu to mam odovzdat, velmi neprijemne
zo vsetkeho najhorsie su ale clenovia rozsirujuci vasu druzinu docasne, tj ti mimo vasej zakladnej stvorice
hra totiz ponuka velmi velke skillov a aby boli pouzitelne, je potrebne ich maxovat, tj neda sa pracovat v rezime kazdy vie vsetko
a tak ked na 6hodin hrania naberem medika, tak uz sa ucim dalsie potrebne skilly, no v tom si spolocnik povie ze musi ist
mno proste napad za milion
dobry pocit z azdeho kritu a prijemna atmosfera mi nedovilia dat viac nez 7/10
verim tomu ze v nasledujucom case pridu patche/mody, ktore vacsinu tychto hluposti odstrania
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Re: Wasteland 2
vitaj v old-school hre, ktora ta nevedie za rucicku aj si realne musis nieco pamatat a vsimat si prostredie a znacky v nom
proste best
mapka je, zapnes si ju cez M. Tam sa pozries a podla toho ides. To v bete a early access chybalo. Minimapa neviem, stejnak ju netreba.
Medika si mas dat do tej "core" partie 4 ludi. Alebo to mozes skusit bez neho, len tak ze ako daleko sa dostanes. Nedat si medika do zakladnej partie je tvoja vlastna blbost, nie blbost hry. Zasa vitaj v hre, ktora sa neboji ti riadne dat po prstoch
S tymi 4 ludmi dokazes pokryt takmer vsetky alebo uplne vsetky dolezite skilly. Partaci su vypomoc, no niektori s tebou mozu byt dost dlho.
Ja osobne tej hre mozem vytknut len nejake drobnosti, nic zasadne. Obcas sa vyskytne nejaky drobny bug (zasa zatial nic zasadne) a combat mohol byt podla mna trosku lepsi. No este som sa nedostal k poriadnym zbraniam, tak uvidim neskor. Zatial mi chyba viac druhov nabojov rovnakej velkosti (priebojny, obycajny, blabla) a mohli byt trosku sirsie moznosti s niektorymi zbranami.
proste best
mapka je, zapnes si ju cez M. Tam sa pozries a podla toho ides. To v bete a early access chybalo. Minimapa neviem, stejnak ju netreba.
Medika si mas dat do tej "core" partie 4 ludi. Alebo to mozes skusit bez neho, len tak ze ako daleko sa dostanes. Nedat si medika do zakladnej partie je tvoja vlastna blbost, nie blbost hry. Zasa vitaj v hre, ktora sa neboji ti riadne dat po prstoch
S tymi 4 ludmi dokazes pokryt takmer vsetky alebo uplne vsetky dolezite skilly. Partaci su vypomoc, no niektori s tebou mozu byt dost dlho.
Ja osobne tej hre mozem vytknut len nejake drobnosti, nic zasadne. Obcas sa vyskytne nejaky drobny bug (zasa zatial nic zasadne) a combat mohol byt podla mna trosku lepsi. No este som sa nedostal k poriadnym zbraniam, tak uvidim neskor. Zatial mi chyba viac druhov nabojov rovnakej velkosti (priebojny, obycajny, blabla) a mohli byt trosku sirsie moznosti s niektorymi zbranami.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
Má to aj multiplayer ?
Zajtra idem preň, toto jednoducho treba podporiť, takýchto hier je jak šafránu, teším sa jak malý chlapec
Zajtra idem preň, toto jednoducho treba podporiť, takýchto hier je jak šafránu, teším sa jak malý chlapec
- M1ch4l
- VIP
nie, je to cisto SP
tvorcovia vsak hovoria o 80+ hodinach, co by mohlo na 1 playthrough sediet. V predposlednom early access builde som presiel celu Arizonu a zabralo mi to necelych 40 hodin a teraz je tam toho urcite este viac + je tam aj ta druha "polovica"
Naviac je ta hra robena tak, ze sa oplati ju prejst aspon 2x aj kvoli pribehu.
tuto je playlist od celkom slusneho youtubera https://www.youtube.com/watch?v=GfDbpmn ... yIy8k45N_A
tvorcovia vsak hovoria o 80+ hodinach, co by mohlo na 1 playthrough sediet. V predposlednom early access builde som presiel celu Arizonu a zabralo mi to necelych 40 hodin a teraz je tam toho urcite este viac + je tam aj ta druha "polovica"
Naviac je ta hra robena tak, ze sa oplati ju prejst aspon 2x aj kvoli pribehu.
tuto je playlist od celkom slusneho youtubera https://www.youtube.com/watch?v=GfDbpmn ... yIy8k45N_A
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Recenzie od tej slečny to jak keby ani neboli
Tuto hru mam v hladaciku, hned ako dohram BG1 a prejdem BG2 tak sa do nej pustim, medzitym budem cakat ci sa niekde nepotrafi nejaka akcia na tuto hru.
- Memnon
- Pokročilý používateľ
a toto presne ja beriem ako vyhovorku na vsetky neduhyM1ch4l napísal:vitaj v old-school hre, ktora ta nevedie za rucicku aj si realne musis nieco pamatat a vsimat si prostredie a znacky v nom
proste best
cize ak cokolvek kladie klacky pod nohy tak to nazveme OLD SCHOOL a vybavene
ako konretne som narazal na oblast Rail Nomad Camp, kde po ukonceni dejovej linky v danej oblasti je polovica vagonov 1/3 vagonov prazdna a teraz neviem ci si zle pamatam, ktory vagon to bol alebo je ten vagon prazdny
cize musel som prehladat vsetky aby som zistil ze proste si dobre pamatam len tam uz tipan nie je, jednoducho ak uz nejake miesto navstivim tak pri nanehnuti kurzorom na jeho vagon by sa malo konecne zobrazit napr. John Smith Vagon
pripadne ina herna mechanika ktora sluzi rovnako dobre a nenarusa dojem z hry: moznost robit si znacky na mapu
o tej mape predovsetkym to, ze dam M a chcel by som si vybrat oblast ktoru mi to zobrazi, nasledne kliknem na M oznacim partu a poslem ju na miesto, tuto predpotopnu funkciu mal warcraft2, age of empires, baldurs gate...
to ze ak sa chcem niekam vratit tak musim prebehnut celu mapu je proste nezmysel
to bol len priklad mam v parte medika aj chirurga
okrem toho treba daky zbranovy skill, otvaranie zamkov, otvaranie trezerov, alarmy, vybusniny(tie riesim sebeposkodzovanim a naslednim liecenim), pocitace, uprava zbrani, mechanik
dalej bodne outdoorsman ak nechce clovek pri presunch zastavovat kazdych 20sec a daky speech skill, na tie ale nie je miesto
aby ten skill aj za nieco stal treba ho cvicit poriadne, to ta 4clenna partia proste nedokaze
angela death mi odisla a teraz tak musim slabe prekazky nechat vybuchovat a prave speech skill som trenoval ju, takze zase nikoho nepresvedcim
to s tym odchodom som vedel, to ma len nahnevalo, ze odisla prave pred kanonom
hral som Fallout 1,1.5,2 ja viem ako vyzera old school a ako vyzeraju nedostatky a ako vyzera sebaklam o tom, ze nedostatky su vlastne old school
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
- M1ch4l
- VIP
vo Falloute tiez neslo take veci robit. No uznavam, ze moznost dat si na mapu znacky moze byt celkom uzitocna. Resp. by sa ti mohla mapa oznackovat sama pri prvej navsteve konkretnych budov a pod.
v Rail nomads by malo byt dost vela vagonov prazdnych samo o sebe. V podstate je tam len zopar dolezitych postav a niekolko side questov. Oblast je to vsak dost velka a vyznat sa v nej bolo v bete dost problematicke. Teraz vo full verzii som tam este nebol. Velmi pekny je tam ten hlavny quest.
Zial, niektori "followers" nemozu ist vsade. Angela prave nemoze ist do kanonu, co je dost skoda, lebo v Damonte by sa zisla. No da sa to v pohode prejst aj bez nej. Neviem ako je to s Rose, tento krat som siel do Highpoolu, cize Rose je mrtva. No v beta ma Rose neopustila. Asi si zoberiem z Highpoolu toho indiana, aby som mal dalsieho nosica
Inak tych followers sa da zohnat dost vela, su celkom lahko nahraditelni.
Co sa tyka skillov, ja mam tie 4 core postavy spravene tak, ze mam 2 skilly na zbrane a asi 4 dalsie skilly porozhadzovane tak, aby som pokryl toho co najviac.
K recenzii na PCT. Slecinka az moc kritizuje grafiku. Na jednej strane ma pravdu, ta grafika nie je dokonala. No to nebolo cielom hry. Ked si to zoberiem v porovnani s inymi dnesnymi hrami, Wasteland 2 skoruje 15/10 v pribehu, znovuhratelnosti a reakciach prostredia, 10/10 v atmosfere a subojoch, cim podla mna dobre vyvazuje to, ze v grafike skoruje menej. OStatne hry sice mozno skoruju 10/10 v grafike, no ked maju v pribehu a inych castiach 0.5/10, tak dakujem pekne...
v Rail nomads by malo byt dost vela vagonov prazdnych samo o sebe. V podstate je tam len zopar dolezitych postav a niekolko side questov. Oblast je to vsak dost velka a vyznat sa v nej bolo v bete dost problematicke. Teraz vo full verzii som tam este nebol. Velmi pekny je tam ten hlavny quest.
Zial, niektori "followers" nemozu ist vsade. Angela prave nemoze ist do kanonu, co je dost skoda, lebo v Damonte by sa zisla. No da sa to v pohode prejst aj bez nej. Neviem ako je to s Rose, tento krat som siel do Highpoolu, cize Rose je mrtva. No v beta ma Rose neopustila. Asi si zoberiem z Highpoolu toho indiana, aby som mal dalsieho nosica
Inak tych followers sa da zohnat dost vela, su celkom lahko nahraditelni.
Co sa tyka skillov, ja mam tie 4 core postavy spravene tak, ze mam 2 skilly na zbrane a asi 4 dalsie skilly porozhadzovane tak, aby som pokryl toho co najviac.
K recenzii na PCT. Slecinka az moc kritizuje grafiku. Na jednej strane ma pravdu, ta grafika nie je dokonala. No to nebolo cielom hry. Ked si to zoberiem v porovnani s inymi dnesnymi hrami, Wasteland 2 skoruje 15/10 v pribehu, znovuhratelnosti a reakciach prostredia, 10/10 v atmosfere a subojoch, cim podla mna dobre vyvazuje to, ze v grafike skoruje menej. OStatne hry sice mozno skoruju 10/10 v grafike, no ked maju v pribehu a inych castiach 0.5/10, tak dakujem pekne...
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
zlepsila saXeigen napísal:Recenzie od tej slečny to jak keby ani neboli
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
da sa to hrat len s jednym clovekom ? na zaciatku hry som si vybral styroch..radsej mam take samotarcenie
paci sa mi ze je tam pouzita taka normalna anglictina
paci sa mi ze je tam pouzita taka normalna anglictina
Naposledy upravil/-a Zoltan Balaton v Ut 23. Sep, 2014, 20:22, upravené celkom 1 krát.
- M1ch4l
- VIP
mozes to skusit, ale s 1 clovekom to nedas. BTW pred chvilou som odpalil atomovku v citadele a konec hry
edit:
Pred chvilou som sa dostal do oblasti dost nevhodnej pre moje postavy. S level 8 rangermi, kazdy po 80HP (plus Angela so 160), som mlatil Honey Badgerov s 225 HP. Ked ich na mna uz bolo 6 naraz, som bol velmi rad, ze som si nechal pri sebe ten raketomet a par granatov. A tiez, ze som predtym dostal random encounter, z ktoreho mi padla fajna pistolka a puska. Po predchadzajucich subojoch s mensim poctom badgerov som minul skoro vsetky svoje "pocket medic packy". Zatial najviac, co som kedy pouzil. Tiez som bol rad, ze sa mi ich podarilo nazbierat vyse 30...
Badgeri su myslim silnejsi ako boli v bete, tam myslim nemali 225 HP a uz aj tak boli otravni. Teraz maju 225 a hryzu za zhruba 20 (problematicke, ked mas postavy s 80 HP...)
Inak mi to pride na tej normalnej obtiaznosti relativne lahke. Dostatok nabojov a zatial v pohode zvladnutelne suboje. Hrate niekto na vyssej? Mal by som zdvihnut?
edit:
Pred chvilou som sa dostal do oblasti dost nevhodnej pre moje postavy. S level 8 rangermi, kazdy po 80HP (plus Angela so 160), som mlatil Honey Badgerov s 225 HP. Ked ich na mna uz bolo 6 naraz, som bol velmi rad, ze som si nechal pri sebe ten raketomet a par granatov. A tiez, ze som predtym dostal random encounter, z ktoreho mi padla fajna pistolka a puska. Po predchadzajucich subojoch s mensim poctom badgerov som minul skoro vsetky svoje "pocket medic packy". Zatial najviac, co som kedy pouzil. Tiez som bol rad, ze sa mi ich podarilo nazbierat vyse 30...
Badgeri su myslim silnejsi ako boli v bete, tam myslim nemali 225 HP a uz aj tak boli otravni. Teraz maju 225 a hryzu za zhruba 20 (problematicke, ked mas postavy s 80 HP...)
Inak mi to pride na tej normalnej obtiaznosti relativne lahke. Dostatok nabojov a zatial v pohode zvladnutelne suboje. Hrate niekto na vyssej? Mal by som zdvihnut?
- Memnon
- Pokročilý používateľ
no ja to hram na Seasoned a mam sem tam velke problemy
prve teraz sa musim vratit pre naboje, pretoze prave Damonta nebola vobec vyzivna oblast(ani zbrane na predaj ani naboje nic)
Damonta: prave tu ma postretlo niekolko bugov, Jill sa mi s celou partou objavovala v kazdej miestnosti kde som bol, napr v hangary, hotely, lietadle
boli ale staticky nic nerobili, cize ok nezavadzali
horsie to bolo ale s jednym bojom na cintorine, zabil som vsetkych robotov a combat nepadol
mal som totiz combat s robotm, ktori boli v autoopravovni, pri radiovej vezi a v bistre tak som musel v kombate prebehnut celu mapu aby som ich zabil proste parada - toto uz ma mierne nahnevalo
hlavne mi roboti pridu extremne nevyvazeny - 8naraz bez vaznych zraneni no 2x Slicer Dicer a lekarnicky padali jedna za druhou
hlavne ked vezmem do uvahy, ze SD boli za 150xp a bezny robot s 80hp za 75xp
PS: vie mie niekto poradit ako sa dostat do veznice cez tie veze?
edit: akurat som dostal echo aby som omrkol zase vezenie, tak sa to asi vyriesi samo
prve teraz sa musim vratit pre naboje, pretoze prave Damonta nebola vobec vyzivna oblast(ani zbrane na predaj ani naboje nic)
Damonta: prave tu ma postretlo niekolko bugov, Jill sa mi s celou partou objavovala v kazdej miestnosti kde som bol, napr v hangary, hotely, lietadle
boli ale staticky nic nerobili, cize ok nezavadzali
horsie to bolo ale s jednym bojom na cintorine, zabil som vsetkych robotov a combat nepadol
mal som totiz combat s robotm, ktori boli v autoopravovni, pri radiovej vezi a v bistre tak som musel v kombate prebehnut celu mapu aby som ich zabil proste parada - toto uz ma mierne nahnevalo
hlavne mi roboti pridu extremne nevyvazeny - 8naraz bez vaznych zraneni no 2x Slicer Dicer a lekarnicky padali jedna za druhou
hlavne ked vezmem do uvahy, ze SD boli za 150xp a bezny robot s 80hp za 75xp
PS: vie mie niekto poradit ako sa dostat do veznice cez tie veze?
edit: akurat som dostal echo aby som omrkol zase vezenie, tak sa to asi vyriesi samo
- M1ch4l
- VIP
no Damonta vie byt narocna oblast. Naboje by tam ako-tak mali byt (treba vyberat absolutne vsetko) a roboti su neprijemni. V bete bol slicer dicer slaby (chvilu trvalo ho zlozit, ale daval minimalny damage). Mozno ho buffli a trochu to prehnali
vaznica:
vaznica: