Ahoj,
vybiram novou desku. Zde je seznam Asus desek ze kterych vybiram.
Docela se mi zamlouva ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 2.
Nikde jsem ale nezjistil, zda je kompatiblitni se Speedfanem a budou na ni fungovat 3pin ventilatory.
Mate s touto deskou nejake zkusenosti a muzete potvrdit, ze kompatibilitni se Speedfanem a 3 pin ventilaterch?
Dekuji.
Jakou desku pro SpeedFan a 3pin ventilatory
- elementar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
Re: Jakou desku pro SpeedFan a 3pin ventilatory
k comu bude ta doska ides len dosku kupovat ? radsej normalnu dosku a daky regulator
Spoiler: ukázať
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Inak na Speedfane uz sa podla vsetkeho nerobi a je to viac-menej mrtvy soft, takze jeho funkcnost na novych doskach je tragicka. Neviem ci vobec je Z97 doska na ktorej by si ho rozchodil. Ja o takej neviem. Na druhej strane tie dosky uz maju solidnu SW regulaciu od vyrobcu, takze by ti mozno stacila aj ta. Zalezi ake mas naroky.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Pri Asus Z97/X99 doskach nejaky Speedfan neries. Nainstaluj si AiSuite a pouzivaj ich FanXpert. Ak nepotrebujes regulovat podla teploty GPU, tak je to radovo lepsia volba:
http://cdn.auguszt.in/p14-1200-redux.png
http://cdn.auguszt.in/p14-1200-redux.png
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
napodiv sa speedfan stále updatuje len ani mne neni jasné načo kedže ako píšeš je málo dosiek kde ozaj funguje ako má
myslím že nejaký regulátor by to zriešil daleko lepšie
ale v podstate ako chalani píšu vyššie v celku slušne to ide aj cez dosku priamo
p.s.
o reguláciách na doskách si myslím svoje a o tie regulácie o mne asik tiež
softwarové kreatúry od asusu a spol ma nijak nemajú v láske a max mi tak zahadzujú komp
myslím že nejaký regulátor by to zriešil daleko lepšie
ale v podstate ako chalani píšu vyššie v celku slušne to ide aj cez dosku priamo
p.s.
o reguláciách na doskách si myslím svoje a o tie regulácie o mne asik tiež
softwarové kreatúry od asusu a spol ma nijak nemajú v láske a max mi tak zahadzujú komp
- rix_o
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
lepsie mas http://www.tichepc.sk/Akasa-3-5-Fan-Con ... =001018002 ( ju mam uz zo 8 rokov)
alebo http://www.tichepc.sk/Akasa-AK-FC-06U3B ... =001018002 kde uz vidno polohu potenciometra
Dal som ju dnu do skrinky, tak nic mi nevytrca, aspon to malemu nepodava ruku
alebo http://www.tichepc.sk/Akasa-AK-FC-06U3B ... =001018002 kde uz vidno polohu potenciometra
Dal som ju dnu do skrinky, tak nic mi nevytrca, aspon to malemu nepodava ruku
- flubertn
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 04. Jan, 2008, 14:00
no mne na Asus Ranger z97 SpeedFan nefunguje.
Zato 4Pin PWM vetrák zvládne regulovať táto doska priamo v biose a pekne plynule.
Okrem toho vie aj 3PIN DC reguláciu, ale prečo 3pin keď máme aj 4PIN (ak teda tie ventilátory už nemáš doma)
Ja osobne mám radšej SW pop Bios reguláciu nakoľko to raz nastavím a mám pokoj.
Nechcelo by sa mi stále točiť tými čudlikamy. Jediné čo mi vadí že nevie regulovať teplotu podla GPU ale iba podla CPU, cipseu a pridavneho cidla. Nakolko uvažujem nad novým chladičom na GPU a tam by sa mi taka regulacia cez dosku pačila.
Zato 4Pin PWM vetrák zvládne regulovať táto doska priamo v biose a pekne plynule.
Okrem toho vie aj 3PIN DC reguláciu, ale prečo 3pin keď máme aj 4PIN (ak teda tie ventilátory už nemáš doma)
Ja osobne mám radšej SW pop Bios reguláciu nakoľko to raz nastavím a mám pokoj.
Nechcelo by sa mi stále točiť tými čudlikamy. Jediné čo mi vadí že nevie regulovať teplotu podla GPU ale iba podla CPU, cipseu a pridavneho cidla. Nakolko uvažujem nad novým chladičom na GPU a tam by sa mi taka regulacia cez dosku pačila.
Fractal Define R4 + 5x Noctua NF-A14 pwm, Asus Maximus Ranger VII, Intel I7-4790k + Noctua NH-D15, Asus GTX-780 OC DC2 + RAIJINTEK Morpheus +2x Noctua NF-F12 PWM, SDD Crucial M550 240GB, LG DVD RW, HDD 500GB WD Green, 2x8GB Crucial Ballistic Tractical @ cl8x1866GHz, Seasonic X-650, Dell P2414H, Dell AC511, Logitech K270, Logitech MX620, Winows10, Office 365
Bohuzel potrebuji regulaci ventialatoru a CPU podle teplot GPU, coz bohuzel zadny bios zatim neumi.
@flubertn:
Zkousel jsi nejnovejsi verzi Seedfanu 4.50 a 4.51 beta2?
Tam by uz pry desky z97 od Asusu mely fungovat.
Muzes to prosim otestovat, dekuji moc.
@flubertn:
Zkousel jsi nejnovejsi verzi Seedfanu 4.50 a 4.51 beta2?
Tam by uz pry desky z97 od Asusu mely fungovat.
Muzes to prosim otestovat, dekuji moc.
- flubertn
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 04. Jan, 2008, 14:00
Odskušane, Bud to to neviem nastaviť alebo to jednoducho nejde
EDIT: tak sa mi to podarilo rozbehať. Ovládanie funguje aj na zaklade GPU akurát nesedia názvy senzorov ktore ukazuju aktualne rpm.
EDIT: tak sa mi to podarilo rozbehať. Ovládanie funguje aj na zaklade GPU akurát nesedia názvy senzorov ktore ukazuju aktualne rpm.
Fractal Define R4 + 5x Noctua NF-A14 pwm, Asus Maximus Ranger VII, Intel I7-4790k + Noctua NH-D15, Asus GTX-780 OC DC2 + RAIJINTEK Morpheus +2x Noctua NF-F12 PWM, SDD Crucial M550 240GB, LG DVD RW, HDD 500GB WD Green, 2x8GB Crucial Ballistic Tractical @ cl8x1866GHz, Seasonic X-650, Dell P2414H, Dell AC511, Logitech K270, Logitech MX620, Winows10, Office 365