Mini-ITX a adapter (nezapne sa)
Mini-ITX a adapter (nezapne sa)
Mam Mini-ITX dosku Asus J1900I-C s onboard procesorom, ktorej spotreba by sa mala hybat niekde okolo 25+W.
Kupil som k nej case LC-1340mi, ku ktoremu bol 75W adapter (pricom case ma built-in prevod na klasicky napajaci konektor na doske -myslim, ze sa to vola picoPSU)
Pre zaciatok som na doske zaplnil len 1x RAM slot s DDRL a skusil zapnut, no nic sa nestalo (nerozsvietila sa ani power led). Potom som priamo na dosku napojil 400W zdroj co pouzivam s ATX doskou a vtedy doska nabehla.
Viete mi niekto poradit, ci je tento zdroj slaby alebo je chybny zdroj/prevod v case ?
Nevyznam sa v tom a v podstate neviem kam mam dalej smerovat. Cielom je vsak napajat dosku pasivnym adapterom.
Link na dosku: http://www.asus.com/Motherboards/J1900IC/
Link na case: http://www.lc-power.de/index.php?id=195&L=1
Kupil som k nej case LC-1340mi, ku ktoremu bol 75W adapter (pricom case ma built-in prevod na klasicky napajaci konektor na doske -myslim, ze sa to vola picoPSU)
Pre zaciatok som na doske zaplnil len 1x RAM slot s DDRL a skusil zapnut, no nic sa nestalo (nerozsvietila sa ani power led). Potom som priamo na dosku napojil 400W zdroj co pouzivam s ATX doskou a vtedy doska nabehla.
Viete mi niekto poradit, ci je tento zdroj slaby alebo je chybny zdroj/prevod v case ?
Nevyznam sa v tom a v podstate neviem kam mam dalej smerovat. Cielom je vsak napajat dosku pasivnym adapterom.
Link na dosku: http://www.asus.com/Motherboards/J1900IC/
Link na case: http://www.lc-power.de/index.php?id=195&L=1
Re: Mini-ITX a adapter (nezapne sa)
Ak to s inym zdrojom nabehlo, tak je chyba tam.
Moze sa stat, ze je vadne psu.
Zober nejaky multimeter a premeraj to.
Moze sa stat, ze je vadne psu.
Zober nejaky multimeter a premeraj to.
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Št 04. Jún, 2009, 19:20
Adapter dava napatie?
4.2015 - koncim s forom za Ban do bazaru, kde som nikoho neokaslal-ale zabudol ukončiť staré odlezane obchody.
Premeral som to a adapter dava napatie, no chyba je zrejme v tej doske na prevod adaptera na klasicky 20pin. Tam som uz nenameral ziadne napatie.
-
- Čierna listina bazáru
Tak pravdepodobne bude problem v tom DC/DC zdroji. Ak to nie je v zaruke, zober hocaky pico psu s minimalne takym vykonom, aky ma adapter. Ak ma ten adapter vystup 12V.
Riesil som to pred mesiacom,tiez mam teraz napajany kompjuter pico zdrojom a adapterom
Riesil som to pred mesiacom,tiez mam teraz napajany kompjuter pico zdrojom a adapterom
4.2015 - koncim s forom za Ban do bazaru, kde som nikoho neokaslal-ale zabudol ukončiť staré odlezane obchody.
Diky. Adapter ma vystup 12V, no ak najdem fakturu tak to vyreklamujem.
Len som nevedel ci to ma vobec zmysel reklamovat, kedze s tymto moc skusenosti nemam a ci nemoze byt chyba aj inde.
Len som nevedel ci to ma vobec zmysel reklamovat, kedze s tymto moc skusenosti nemam a ci nemoze byt chyba aj inde.
-
- Čierna listina bazáru
Ak mas k dispozicii aj ine komponenty(doska,..),skusil by som to tam, aby to bolo na 100%,ale na 99 to je tym prevodnikom
pokial s inym zdrojom mu to funguje a na tomto nenamera napatie, tak je pricina jasna.
najlepsie by bolo vyreklamovat, nove psu nie je az taka lacna zalezitost ako sa zda.
Ta doska je v podstate DC/DC menic so Step down convertormi. Cize dobre pomerat, popr. opravit by ti to mohol kazdy kto aspon trosku fusuje do elektroniky.
najlepsie by bolo vyreklamovat, nove psu nie je az taka lacna zalezitost ako sa zda.
Ta doska je v podstate DC/DC menic so Step down convertormi. Cize dobre pomerat, popr. opravit by ti to mohol kazdy kto aspon trosku fusuje do elektroniky.
-
- Čierna listina bazáru
Ja som videl už rôzne anomalie. Najlacnejší stoji cca 16€. To nie je hrozna suma 160W
No ja som prave zistil, ze som blocek/fakturu od toho asi omylom vyhodil, cize zrejme to nevyreklamujem. Skusim sa popytat ci to niekto nebude vediet opravit.
Kde si nasiel picoPSU za 16€? Ja som nasiel najlacnejsi 20+4pin na eBay za 20e, co pride najskor tak za mesiac. Pricom v SR obchodoch zacinaju na 50€+.
Kde si nasiel picoPSU za 16€? Ja som nasiel najlacnejsi 20+4pin na eBay za 20e, co pride najskor tak za mesiac. Pricom v SR obchodoch zacinaju na 50€+.
-
- Čierna listina bazáru
Nevravim PicoPSU ale Pico PSU. to prve je znacka, to tak lacno nekupis. Ja mam toto z ebay: daj si vyhladat:
12V 160W Pico ATX switch PSU Car Auto MINI ITX ATX Power Supply 24pin DC-ATX
12V 160W Pico ATX switch PSU Car Auto MINI ITX ATX Power Supply 24pin DC-ATX
Nakoniec som teda zobral za 24€ z UK, aspon to bude za tyzden doma.