kedze sa potrebujem spakovat do mensieho formatu, budem riesit (1.) mATX dosku a tiez (2.) novu bednu, pripadne aj (3.) nove radiatory vodneho chladenia..
1. potrebujem na doske RAID 1 a PCI pre zvukovu kartu, z coho ako som pozeral ponuku mi vychadza len socket H97 (chcel som B85, no zial nieje RAID). neviem sa rozhodnut ci ist do ASUS Z97M-Plus (kvoli spolahlivosti by som preferoval) alebo MSI H97M ECO/MSI H97M-E35 a v podstate tu sa pozeram asi len na to, kde je PCI slot (vysvetlim dalej).
2. Dalsia vec a to najpodstatnejsia je skrinka. pozeral som hlavne na Silverstone SG09, kde sa ale v ziadnom pripade nezmesti nejaky radiator, cize by som ho mal vonku (ako aj teraz a nechal by som si sucasny Phobya 480) a tympadom by sa tu viac hodila doska s PCI uplne dole aby som cez 2 volne zaslepky prepchal von hadice (nemusel by som vrtat vzadu nejake otvory navyse).
Tiez ma vsak dizajnom oslovila Bitfenix Prodigy M, kam by sa dali napchat aj nejake tie radiatory. Nepacia sa mi ale tie plastove voloviny hore a dole, cize by sli prec a neviem ako to vyzera bez nich, ci to potom straca na dizajne alebo nie, ale bez nich by to bola ozaj kompaktna bedna v ktorej by som mozno aj dokazal mat radiator vodnika a mohol by som brat aj tu ASUS dosku..
3. V pripade, ze by som siel do Prodigy M, ake radiatory by ste mi odporucali na uchladenie 7950 (bez OC) a k tomu nejaka i3/i5 ? Momentalne mam teda teploty okolo 43 na GPU a 55-60 na CPU pri full loade, cize by to asi aj znieslo nejaky stupem hore. Ako som pozeral, do Prodigy M sa zmesti jeden 140mm dozadu a mozno 2x120 hore ? V tomto si necham poradit, kedze aj prveho vodnika mi pomahali vyberat len Gabo a Mirdis ...
dakujem za postrehy, napady, ponuky

PS: financne sa potrebujem drzat co najnizsie, potrebujem vymenit chladenie na aute