Zdravím, mám pc prepojený s domácim kinom cez opticky kábel a keď pustím audio tak začne hrať oneskorene asi o sekundu dve. Robi to vždy po nečinnosti cca minútu, ak prehrávam vkuse tak to nerobi (napriklad pri prepnúty z pesničky pesničku). Cez jack mi to nerobilo, existuje nejaká odozva pri optickom kábli?
Za odpovede vopred ďakuejm.
Opozdenie zvuku s pc-domace kino (optika)
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Re: Opozdenie zvuku s pc-domace kino (optika)
Na strane pocitaca by nemalo byt nic, co by sposobilo take oneskorenie. Aj keby si pouzival napr. Dolby Digital Live (real-time enkodovanie multikanalu do DD), tak to vykuzli nejake oneskorenie v desiatkach milisekund. Akykolvek processing by sa mal pohybovat v takychto hodnotach (co je sice tiez pocutelne/viditelne, ale nie su to 2 sekundy).
Tipujem to na pochybnu implementaciu SPDIF/bufferovania/sleepu v tom "domacom kine". Predpokladam nejaku all-in-one krabicku za par eur. Trollska odpoved na tvoju otazku: samozrejme pri optickom kabli existuje nejake oneskorenie. Pri rychlosti svetla vo vlakne (200 000 km/s) a dlzke kabla 10 metrov to dava asi 0,00005 ms.
Tipujem to na pochybnu implementaciu SPDIF/bufferovania/sleepu v tom "domacom kine". Predpokladam nejaku all-in-one krabicku za par eur. Trollska odpoved na tvoju otazku: samozrejme pri optickom kabli existuje nejake oneskorenie. Pri rychlosti svetla vo vlakne (200 000 km/s) a dlzke kabla 10 metrov to dava asi 0,00005 ms.
Re: Opozdenie zvuku s pc-domace kino (optika)
Aj som si myslel že to bude chyba v tom top domácom kine čo brat ubalil za stovku ani neviem skade . Odozvu som skusil, hneď ma napadlo že to 2 sekundy nebude .