Mechanicka klavesnica do 120 EUR

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32

Mechanicka klavesnica do 120 EUR

Príspevok od používateľa mArtinko5MB »

Zdravim chalani, planujem si na Vianoce kupit mechanicku klavesnicu do 120 EUR. Malo by to podla mna stacit.

Poziadavky:
  • Co najpohodlnejsie pisanie
  • ocenil by som palmrest
  • minimalne volume up/down play buttony. Tie bocne dodatocne nemusim, cim menej tym lepsie
  • na podsvieteni nezalezi, moze byt a nemusi. Doteraz som mal podvietenu a neviem, ci som to nejako realne aj vyuzil, ale ak by bolo neurazim sa :)
  • velmi by som ocenil usb hub na bezdrotovu mys
  • ucel: hlavne pisanie, menej hry
Nic viac ma nenapada, doplnime zabehu. Dlho sa o tom nepisalo, tak som zvedavy ... Diky za navrhy
Naposledy upravil/-a mArtinko5MB v Pi 14. Nov, 2014, 20:50, upravené celkom 1 krát.
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
LtK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 09. Mar, 2004, 14:00

Re: Mechanicka klavesnica do 120 EUR

Príspevok od používateľa LtK »

V tom pripade sa vyvaruj spinacom Cherry Blue a Razer BlackWidow (ekvivalent). Tie tiche isto nebudu.
i3570K, Asus Maximus V Formula, 4x8GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Tactical, Nvidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, watercooled, Seasonic 1kW Platinum, LCD Philips 240PW
D3 battletag: LubikKiller#2504
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Tichsia mechanicka klavesnica do 120 euro neexistuje. Aj Cherry MX Red su "hlucne". Mozno tak este Topre spinace, ale tam zas ta cena... http://www.cmstore.eu/cm-storm/keyboards/novatouch-tkl/
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Dobre chalani, rusim poziadavku tichost. Nema to pri mechanike zmysel :) Takze co odporucate?
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Ostatni, nikto nic ? :)
- Satoshi Nakamoto
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Potom je to tazko navrhovat, vsetko okolo 100 eur splna tvoje poziadavky v podstate co je na trhu kedze toho nie je vela (aj ked viac ako pred pol rokom) :)
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Potom asi vezmem nieco s MX RED ... dufam, ze sa na tom bude dobre kodit :) potom dam nejake moje navrhy na zhodnotenie
- Satoshi Nakamoto
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa PROMETHEUS »

ja mam roccat ryos mk pro brown. velmi dobre sa mi na nej pise aj hra. ma usb hub aj vystup na sluchatka a mikrofon. podsvietenie sa da pekne regulovat. velmi som s nou spokojny.
MB: MSI X570 Tomahawk CPU: Ryzen 5900X RAM: BL2K8G36C16U4BL 4x8GB 3733MHz 16-18-18-35 GPU: Gigabyte RTX 3080 Gaming OC Waterforce Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN850 1TB, SN750 500GB, 4x1TB Samsung EVO CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Logitech G915 TKL + Logitech G903 Chladenie: CPU block: EK Quantum Velocity D-RGB Rads: EK SE360mm + EK XE360mm Fans: 9x Noctua NF-A12x25 PWM Pump: EK QUANTUM KINETIC TBE 200 D5 PWM D-RGB
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Celkom sa mi paci, ale nema volume control :-/

co vravite na gigabyte osmium ? Hned mi padla do oka, je zladena s mysou ... uplna parada, ma vsetko co chcem. Dokonca aj MX red

http://klavesnice.heureka.sk/gigabyte-gk-osmium/

ps. v datacompe iba za 80 eur, velmi fajn cena...
- Satoshi Nakamoto
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Tak som kupil spominanu Gigabyte osmium a aktualne som maximalne spokojny, uplne iny pocit :) + mam pocit ze je tichsia ako moja predchadzajuca logitech g11. Podsvietenie a dizajn uplne paradne ...
- Satoshi Nakamoto
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Ja mam Corsair K65 s Red a Coolermaster Quick Fire Rapid-i s Brown.

K65 bola trosku hlucnejsia, kedze kvoli Red proste vacsinou robis bottom out. U Rapid-i je stale pocut klavesy, ale bottom out nerobim tak casto. Nevyhodou je trosku hlucnejsi medzernik (kedze tam to furt stlacam naplno) a trosku cudny "gumovy" pocit na klavesach kvoli ich povrchu. Ale inac sa mi rapid-i pozdava trosku viac, aj kvoli podsvieteniu :D .
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ

Ano, aj ta Gigabyte ma taky zvlastny (ale nie zly) pocit na klavesach, ako pogumovany... je to vsak skor prijemne :D
- Satoshi Nakamoto

Návrat na "Nákupná poradňa"