Zdravicko,
potreboval by som poradit nejaky externy disk na pravidelne zalohy. Jedna sa o datove subory 1 programu z pracovneho notebooku.
Subory niesu velke (dokopy to da asi 10GB dat za rok, pri zalohovani kazdy tyzden). Takze urcite staci disk s 500 GB aj menej na dozivotne zalohy.
Priorita je teda aby bol disk odolny a obstal aj v skuske casom. Kedze ide o subory z pracovneho notebooku, mozno by som uvital nejake "samovolne" pouzivanie RAID. Zalohy si budu robit rodicia, takze v pripade RAIDu (alebo niecoho ineho) to nesmie byt zlozite na pouzivanie, resp. by ani nemali vediet ze na pozadi nieco tak bezi.
Idealne disk s napajanim priamo cez USB, bez zbytocnyh kablov a prilusenstva (v pripade RAIDu tato podmienka nieje az taka dolezita).
Cenovy limit nieje, ale samozrejme za rozumn cenu
Vopred Diki za rady
externy HDD na zalohy (RAID)
Re: externy HDD na zalohy (RAID)
No to netusim, preto sa pytam.
Ale SSD obecne je vcelku siroky pojem. Mal som na mysli nieco konkretnejsie
Ale SSD obecne je vcelku siroky pojem. Mal som na mysli nieco konkretnejsie
- Tomasjerry
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Re: externy HDD na zalohy (RAID)
Skus hladat nieco na taketo nieco. Ja pouzivaj jeho predchodcu mam tam 2 x 1 TB, po naistalovani spec SW absolutna spokojnost sprava sa to ako 1 HDD, ako velko kapacitne ulozisko, ale WD pridava k tomu aj specia zalohovaci prog, ktory je schopny robit zalohu aj sam, podlanadstavenia. Je to ale financne narocnejsie
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)