kable k repro
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
kable k repro
kedze som vychytal Microlab SOLO6C za 79€ posledny kus otazka teraz znie, ale kable k nim pouzit aby to hralo co najlepsie? zvukovku budem mat asi Creative SOUND BLASTER X-Fi Surround 5.1 Pro ak sa to dotiahne tu v bazare...
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: kable k repro
omg, ani neviete aku blbost riesite...obaja
meter za 40e....
obycajna hrubsia dvojlinka, maximalne tak z OFC medi plne staci, tzv. repro kable su vsetko placebo a nic nevylepsuju, nic viac nerobia.
meter za 40e....
obycajna hrubsia dvojlinka, maximalne tak z OFC medi plne staci, tzv. repro kable su vsetko placebo a nic nevylepsuju, nic viac nerobia.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
shiro --> Kolko kablov a akych cenovych kategorii si mal doma a na akej aparature si ich porovnaval?
BTW je snad jasne, ze ten prispevok som myslel ako vtip, nakolko u tych bedniciek, co ma d3Xter je to uplne jedno. Nech tam zapoji aj kabel od vysavaca.
BTW je snad jasne, ze ten prispevok som myslel ako vtip, nakolko u tych bedniciek, co ma d3Xter je to uplne jedno. Nech tam zapoji aj kabel od vysavaca.
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
stacilo slusne napisat ze stacia hociake a nie si robit prdel ked sa clovek nieco opyta...skoda reci
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
jj chapem....Odar napísal:shiro --> Kolko kablov a akych cenovych kategorii si mal doma a na akej aparature si ich porovnaval?
.
No skus mi len tak zo srandy a pre skusku objektivne porovnat na stejnej aparature ci sa pri roznych kabloch zhoduju frekvencie, oneskorenia a co jea viem co...skratka nejake hodnoty podla ktorych clovek vnima zmenu zvuku. Pretoze inac je cela veda okolo kablov placebo...ohanat sa potom niecim ze "ja pocujem rozdiel" je bezpredmetne, pretoze je to vzdy len signal o urcitom kmitocte a to musi byt teda meratelne.
Dal by som to spravit fakt nejakemu blaznovi audiofilovi a nech mi dokaze ci kabel za 40k eur je lepsi
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- Odar
- Pokročilý používateľ
Dalsi z nekonecneho radu, co nikdy doma nemal nic slusne, ale bude poucovat ludi, co to maju odskusane . . . dalej tato diskusia nema zmysel. Sorry.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Ale ako aj ja by som rád vedel prečo majú zlaté, strieborné a neviem aké káble taký kvalitný prenos oproti medi.
A len poznamenám že sa nepýtam na odpor. Ale na naozajstný rozdiel okrem ceny. Nemal som doma také káble a ani nebudem mať. Len by som chcel vedieť prečo niekto tvrdí že sú lepšie. (pohybujme sa stále vo vzorkovacej frekvencii 96Khz ... príp 192 ak chcete)
V čom je teda rozdiel? Normálne seriózne sa pýtam.
A len poznamenám že sa nepýtam na odpor. Ale na naozajstný rozdiel okrem ceny. Nemal som doma také káble a ani nebudem mať. Len by som chcel vedieť prečo niekto tvrdí že sú lepšie. (pohybujme sa stále vo vzorkovacej frekvencii 96Khz ... príp 192 ak chcete)
V čom je teda rozdiel? Normálne seriózne sa pýtam.
- Odar
- Pokročilý používateľ
Zlato sa nepoužíva - nevedie dobre elektrinu. Používa sa logicky meď, striebro, ich zmesy v rôznom pomere. Káble majú merateľné parametre, ako indukčnosť, kapacita. Tieto parametre neovplyvňuje len materiál, ale aj geometria vinutia kábla. A na výsledný efekt má vplyv aj prístroj, ku ktorému ten kábel pripojíš, pretože nie každý prístroj je rovnako "odolný" voči zmene parametrov kábla, alebo použitému tieneniu (typicky smerové káble). Sú to záležitosti merateľné. U niekoho logicky viac počuteľné, u iného menej, respektíve niekto to nepovažuje za dôležité, vzhľadom na "veľkosť subjektívnej zmeny" zvuku.
Ale tvrdiť, že je to placebo môže iba ignorant.
Ale tvrdiť, že je to placebo môže iba ignorant.
-
- Pokročilý používateľ
No ja si myslím že do radovo niekolko megahertzov je celkom jedno či je kábel medený alebo strieborný alebo aký...
A keď vidím, že sú ľudia čo si kúpia napájací kábel takéhoto druhu..
Stále zosilňovače sú medené, polovodičové atď, cievka v repraku meď poväčšine.
To že tam naozaj rozdiel niekto nájde by som chcel naozaj naživo vidieť... ale takým spôsobom aby nevedel či hraje strieborný, alebo medený kábel. Výsledky by boli podľa mňa podobné ako u mp3@320kbps vs. flac ... a to že kým ti nepoviem čo hraje tak to nebudeš vedieť. (vo veĺmi ojedinelých prípadoch sa to dá spozorovať možno v dynamike .... ale goddamn)
A keď vidím, že sú ľudia čo si kúpia napájací kábel takéhoto druhu..
Stále zosilňovače sú medené, polovodičové atď, cievka v repraku meď poväčšine.
To že tam naozaj rozdiel niekto nájde by som chcel naozaj naživo vidieť... ale takým spôsobom aby nevedel či hraje strieborný, alebo medený kábel. Výsledky by boli podľa mňa podobné ako u mp3@320kbps vs. flac ... a to že kým ti nepoviem čo hraje tak to nebudeš vedieť. (vo veĺmi ojedinelých prípadoch sa to dá spozorovať možno v dynamike .... ale goddamn)
Odar ma pravdu ze rozdiel je pocut, pokial ale mas prislusnu kategoriu reproduktorov ktore vedia dodane frekvencie vyuzit a aj efektivne zahrat bez zlievania a parazitnych zvukov.. Je totiz rozdiel dat drahe kable na suntove repro a rozdiel dat suntovy kabel na hifi repro. Totiz, v prvom pripade plati ze to sice nieco zahra ale "hifi" to ani zdaleka nebude a neda sa s tym nic robit tak v pripade druhom po vymene kablov za kvalitne zazijete zvukovy "orgazmus" Kto neveri nech si zajde do posluchoveho studia so svojim oblubenym CDckom a vrati sa domov s chorobou zvanou HIFI
k tym repro co mas ti staci aj lacnejsi kabel, investicia 40e za meter je v tomto pripade naozaj zbytocna.A hlavne si premeraj vzdialenost REPRO vs zdroj signalu aby si nebral a nezapajal zbytocne velku dlzku kablu.
k tym repro co mas ti staci aj lacnejsi kabel, investicia 40e za meter je v tomto pripade naozaj zbytocna.A hlavne si premeraj vzdialenost REPRO vs zdroj signalu aby si nebral a nezapajal zbytocne velku dlzku kablu.
- Odar
- Pokročilý používateľ
<OT>
</OT>
Neveriacim "Tomasom" odporucam nahliadnut sem http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 757#178757 a sem http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... 91#p100491 , preletiet si zhbura odbornu diskusiu.stanomx napísal:A keď vidím, že sú ľudia čo si kúpia napájací kábel takéhoto druhu..
</OT>
-
- Pokročilý používateľ
sums ap maj postoj
___
EDIT:
a sorry za OT majitelovi témy
___
EDIT:
a sorry za OT majitelovi témy