GTX 560 Ti a jej dalsi osud ...

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
xorcos
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 01. Aug, 2012, 21:48

GTX 560 Ti a jej dalsi osud ...

Príspevok od používateľa xorcos »

Zdravim, mam otazku ohladne grafickej karty Gigabyte GTX 560 Ti, ktoru mam v PC (2500K + 16GB RAM + MSI P67A-GD65). Pocitac som doteraz vyuzival ako na grafiku, tak aj na hry. Teraz sa mi troska zmenili priority (hry uz nehravam) + nastali nepredvidatelne okolnosti (grafike asi odchadzaju ventilatory) mam otazku:

Oplati sa z pohladu vyuzitia PC na grafiku zmena GK? Mam k dispozicii Quadro NVS 295 co asi nie je ziadne delo, ale malo by ist o grafiku urcenu na pracu ... K vymene ma laka aj ovela nizsia spotreba + ma pasivne chladenie. Co ma nelaka je ovela nizsie mnozstvo stream processing unitov (8 u Quadra, 376 u GTX 560 Ti ale neviem ci sa jedna o iny tipy alebo ako ...)

Dalsia moznost je vymenit ventilatory, na ebayi sa da zohnat par za cca 15 USD (co mi pride dost za dve smiesne a hlucne vrtulky).
Alebo odstranit ventilatory a dat tam jeden poriadny 12/14cm fan?

Co poviete, do ktorej varianty sa pustit?
Dakujem za odpovede

// ospravedlnujem sa za zaradenie do Nakupnej poradne, malo to ist ku Grafickym kartam
Používateľov profilový obrázok
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00

Re: GTX 560 Ti a jej dalsi osud ...

Príspevok od používateľa dexterav »

NVS sú 2D zobrazovadlá :)
lepšiu prácu odvedie aj to iGPU v cpu čo máš, aspoň čo sa týka akcelerácií a podobných vecí
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X32GB6,8GHz CL32 Vengeancel, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s+A50s+T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X

motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
xorcos
Nový používateľ
Nový používateľ

Doska nema integrovanu grafiku, takze tu nepouzijem. Co znamena 2D zotbrazovadla? Ze su urcene na 2D grafiku? V podstate ja robim len v 2D grafickych programoch, tak neviem ... :)
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00

Príspevok od používateľa dexterav »

len to že dáva obraz :) na nič iné neni
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X32GB6,8GHz CL32 Vengeancel, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s+A50s+T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X

motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
xorcos
Nový používateľ
Nový používateľ

Aha, cize Quadro NVS je taka dedikovana integrovana graficka karta.

A tu Gigabyte GTX 560 Ti by utiahol jeden Fractal Fan? http://www.fractal-design.com/home/prod ... ries-120mm

Staci ak dam dole ciernu cast s ventilatormi a namiesto nich ventilator?

Este sa ma napadlo, ako poriesit napajanie ventilatora? Na grafike je nestandardny adapter (mensi), do ktoreho nevojde konektor od bezneho ventilatora. Pojde mi graficka karta, ak nebude napajat ventilator?
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa lacika »

G98? To je prekopana 8400vka, nie?

radsej by som asi vymenil vetraky na GTXke ako si nahodit takeho dinosaura.

na mojej mam 2x92mm na 7V, stiahnute so stahovacimi pasikami, cez Y redukciu napojene do dosky a nastavene fixne na 7V.
Nehuci to, a na 900MHz je to stale na dobrych teplotach.
xorcos
Nový používateľ
Nový používateľ

Este otazka k vykonnosti ventilatorov, to su naozaj tie dva mini-ventilatory tak ucinne? Lebo predpokladam, ze ty si menil za lepsie ventilatory pricom ucinnost je nizsia? Spravne tomu chapem? Nebolo by potom najlepsie vymenit ventilatory za nove takeho isteho typu? (Ked bola karta nova, tak pri beznom pouzivani neboli pocut a pri hrach to bolo v pohode, kedze ich prehlusil zvuk z hry ...).
j4ro
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 19. Mar, 2010, 18:37

Príspevok od používateľa j4ro »

Až také mini nie sú, predpokladám, že aj pôvodné sú 92-ky. Už ti teda zostáva zvoliť iba vhodné otáčky vzhľadom na terajšie.
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Príspevok od používateľa loleqboleq »

a čo tak 560Ti streliť za 50-60€, ušetriť aj tých 20€ na dva ventilátory a rovno došetriť na nejakú novú kartu? trebárs na 960tku, čo príde začiatkom roka?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa lacika »

xorcos napísal:Este otazka k vykonnosti ventilatorov, to su naozaj tie dva mini-ventilatory tak ucinne? Lebo predpokladam, ze ty si menil za lepsie ventilatory pricom ucinnost je nizsia? Spravne tomu chapem? Nebolo by potom najlepsie vymenit ventilatory za nove takeho isteho typu? (Ked bola karta nova, tak pri beznom pouzivani neboli pocut a pri hrach to bolo v pohode, kedze ich prehlusil zvuk z hry ...).
ja som tam mal predtym jednu trubo 80tku :D, to som vyhodil a dal 2x 92mm..
nepotrebujem mat grafiku v plnom vykone na 60°C, aj 80°C je fajn ked to nehuci. :good:
xorcos
Nový používateľ
Nový používateľ

OK, ja este skusim vycistit povodne fany pripadne kvapnem kvapku oleja :-) ak ak to nepojde ani potom, kupim take iste nove fany.
Fremen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 26. Jan, 2009, 14:55

Príspevok od používateľa Fremen »

2 X http://www.tichepc.sk/Gelid-Silent-9.ht ... =001027018 ,, upevni za pomoci stahovacky ako radili vyssie a mas pokoj :)
+ Y rozdvojku ked to chces mat zapojene do jedneho . Mozno ani nebudes musiet regulovat , niesu moc hlasne ani na full otacky
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

Kludne na nu fukni ten vetrak, co ti radili vyssie v prispevku. 560Ti nie je tazke uchladit, ja ju mam pasivne :)
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB

Návrat na "Nákupná poradňa"