Problémy s MSI GTX 970 GAMING 4G - RMA
Problémy s MSI GTX 970 GAMING 4G - RMA
Ahojte, dávam moju GK na RMA. Som zvedavý aká mi príde odpoveď, potom Vám samozrejme dám vedieť.
Tu je text mojej RMA:
Grafická karta MSI GTX 970 GAMING 4G mi spôsobuje 3 ťažkosti a touto reklamáciou žiadam o výmenu karty za novú.
Problém číslo 1:
Karta sa správa v hrách tak, že sa prejavuje trhanie obrazu pri hraní. Testované napr. pri hrách Battlefield 4 a FarCry 4 s monitorom ASUS ROG Swift PG278Q pri zapnutej funkcii G-SYNC s rozlíšením 2560 x 1440. Karta je pripojená cez display port. Toto trhanie je niekedy viac a niekedy menej zreteľné. Aby som si potvrdil chybu grafickej karty tak som skúsil preinštalovať Windows 8.1 pro 64 bit, skúsil som preinštalovať spomínané hry a vyskúšal som viaceré ovládače konkrétne: 344.80, 344.75, 344.65, 344.60 a 344.48. Od kamaráta som si zapožičal rovnakú grafickú kartu a tieto problémy po výmene karty prestali a tým som sa na 100 % utvrdil, že je problém práve v grafickej karte.
Problém číslo 2:
Karta je nestabilná aj pri nepretaktovanom stave a vypisuje hlášku „display driver stopped responding and has recovered“ Tento problém sa prejavuje pri Unigine Valley Benchmark teste. Spravil som Vám aj ukážkové video: https://www.youtube.com/watch?v=eXvd3WMe9Ng. Niekedy zobrazí Windows BSOD s chybovou hláškou “dpc_watchdog_violation“. Opäť testované po preinštalovaní Windowsu s ovládačmi: 344.80, 344.75, 344.65, 344.60 a 344.48. Na druhej zapožičanej rovnakej karte sa problém neprejavuje.
Problém číslo 3:
Karta nezvláda správne 144 Hz pripojenie cez display port. Monitor preblikáva pri spúšťaní Adobe Photoshopu a pri spúšťaní filmov cez Media player home cinema. Opäť som Vám spravil video s ukážkou: https://www.youtube.com/watch?v=ZgQhJgSQaM8. Na druhej zapožičanej rovnakej karte sa problém neprejavuje.
Ako uvádzam na začiatku, tak žiadam o výmenu grafickej karty za novú keďže je evidentne chybná a krížový test s druhou identickou kartou jednoznačne potvrdil jej chybu.
Vopred Vám ďakujem za uznanie reklamácie a prajem príjemné sviatky.
Tu je text mojej RMA:
Grafická karta MSI GTX 970 GAMING 4G mi spôsobuje 3 ťažkosti a touto reklamáciou žiadam o výmenu karty za novú.
Problém číslo 1:
Karta sa správa v hrách tak, že sa prejavuje trhanie obrazu pri hraní. Testované napr. pri hrách Battlefield 4 a FarCry 4 s monitorom ASUS ROG Swift PG278Q pri zapnutej funkcii G-SYNC s rozlíšením 2560 x 1440. Karta je pripojená cez display port. Toto trhanie je niekedy viac a niekedy menej zreteľné. Aby som si potvrdil chybu grafickej karty tak som skúsil preinštalovať Windows 8.1 pro 64 bit, skúsil som preinštalovať spomínané hry a vyskúšal som viaceré ovládače konkrétne: 344.80, 344.75, 344.65, 344.60 a 344.48. Od kamaráta som si zapožičal rovnakú grafickú kartu a tieto problémy po výmene karty prestali a tým som sa na 100 % utvrdil, že je problém práve v grafickej karte.
Problém číslo 2:
Karta je nestabilná aj pri nepretaktovanom stave a vypisuje hlášku „display driver stopped responding and has recovered“ Tento problém sa prejavuje pri Unigine Valley Benchmark teste. Spravil som Vám aj ukážkové video: https://www.youtube.com/watch?v=eXvd3WMe9Ng. Niekedy zobrazí Windows BSOD s chybovou hláškou “dpc_watchdog_violation“. Opäť testované po preinštalovaní Windowsu s ovládačmi: 344.80, 344.75, 344.65, 344.60 a 344.48. Na druhej zapožičanej rovnakej karte sa problém neprejavuje.
Problém číslo 3:
Karta nezvláda správne 144 Hz pripojenie cez display port. Monitor preblikáva pri spúšťaní Adobe Photoshopu a pri spúšťaní filmov cez Media player home cinema. Opäť som Vám spravil video s ukážkou: https://www.youtube.com/watch?v=ZgQhJgSQaM8. Na druhej zapožičanej rovnakej karte sa problém neprejavuje.
Ako uvádzam na začiatku, tak žiadam o výmenu grafickej karty za novú keďže je evidentne chybná a krížový test s druhou identickou kartou jednoznačne potvrdil jej chybu.
Vopred Vám ďakujem za uznanie reklamácie a prajem príjemné sviatky.
Spoiler: ukázať
Re: Problémy s MSI GTX 970 GAMING 4G - RMA
Zdravim, prave som chcel vytvorit novu temu a trafil som sem. Mam tiez nedavno kupenu graficku kartu MSI GTX 970 Gaming 4G a presne to iste robi aj mne. Vyuzitie grafiky pravidelne klesa co sposobuje znizenie FPS v hrach. Tu je screen grafu afterburnera z hrania FarCry 4 http://s27.postimg.org/yv331mthf/Screenshot_1.png a uz mi to aj parkrat vyhodilu hlasku „display driver stopped responding and has recovered“. Mam tu kartu okamzite reklamovat alebo sa to da nejak inac vyriesit? Dakujem za kazdu radu.
Skus grafiku podtaktovať, či problem nezmizne. Samozrejme to nemení nič na fakte, že to potom možeš zreklamovať.
AMD Ryzen R9 7950X3D PBO, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @6200MHz CL30 White RGB, ASUS TUF RTX 4070Ti GAMING OC 12GB GDDR6X @3/23,5Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB + Samsung 860 EVO 250GB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 32" Samsung LE32B551 RED, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz
Nepomohlo ani podtaktovanie, len sa zmenil trochu graf a dokonca mi zacalo vyuzitie GPU padat az na nulu co malo za nasledok chvilkove zamrznutie obrazu... Poradte mi prosim co mam napisat do popisu zavady pri takomnto probleme?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
sak to reklamuj co tu laborujes....ale ak hras na rozlisku 2560 x 1440, tak by som sekanie cakal, tieto grafiky maju mensi vykon ako 780Ti a aj ta ma co robit.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Čo som pozeral na rôznych fórach tak viacerí ľudia sa sťažujú, že GPU nie je vyťažené na 99 % a sú tam veľké prepady. Ja stále ešte čakám na vyjadrenie zo servisu. Mohlo by ešte pomôcť nastaviť vo windowse maximálny výkon a aj vo vlastnostiach GK nastaviť tiež vysoký výkon, ale toto mne na popisované ťažkosti nepomohlo.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
inak bod 3 je vraj kôli nekvalitným monitorom resp ich biednym TN panelom
aj tak by som to dal na RMA
aj tak by som to dal na RMA
Tie iste problemy akurat na mensom monitore 120hz a bez gsync a Gigabyte G1 gaming, taktiez reklamacia, uvidim ako sa vyjadria.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
šak práve 100Hz+ + tn a vraj to bliká, tie LCD
Blikat to ani neblikalo, ja mam vraj VA panel , len tam boli obcas velke dropy fps
- dexterav
- Sponzor fóra gold
a to preblikávalo
a ten ROG by mal byť TN
a ten ROG by mal byť TN
Tak som sa dočkal a na 30ty deň mi poslali novú na výmenu