Uz som tu precital viac tem ohladne SSD, aj ohladne chval na samsung 850 pro, ten je vsak mimo mojho rozpoctu
Uvazujem o ssd do cca 120E, kam spadaju tieto 3
Zaujma ma najma vas pohlad na 840 evo v porovnani s 850 evo alebo 850 pro. Cenovo je o doost nizsie, 840 evo som vedel najst na cenovej urovni crucialov. Preto ma zaujma, ci je to automaticka kupa, alebo ci 840 nejak viac straca za svojimi drahsimi bratmi od samsungu
Som len bezny pc user, ktory nema rad cakanie. Budem tam mat system a 1-2 hry. Obcas (rozumej raz za rok) na tom spustim blender, ale poziciam niekomu pc na vypocty pre mocapi(kde aj tak nie je hdd limitujucim faktorom) ...rozumej som proste len narocny, nepotrebujem to na pracu a pod

takze: 1. vsimnem si akykolvek rozdiel medzi crucialmi a samsungom 840 evo, alebo to bude len 15E navyse?
2. zivotnost neriesim. Zapisem tak 10GB dene
3. ako alternativa k prvej otazke by mohlo byt ... je nejaky markantny rozdiel medzi 840 Evo a 850 Evo a 850pro (kedze najma o 50 pro sa toho da na nete(alebo u mp3turba dost nacitat

4. zapojenie. Aky je rozdiel medzi m.2 a klasickymi 2.5" ssd? je vobec nejaky? ci zobrat co bude lacnejsie?
napajat to budem na MB : MSI Military class 2 (P67A-GD65 rev.3) osadene cpu i5 2500k