vyber gk do starej zostavy
vyber gk do starej zostavy
Vyber gk do starej zostavy. Chlapi oplati sa gtx 560 ti doi starsej zostavy? Mam tam 4 gb ram e7300 procesor takt 2x3,5 ghz zdroj corsair vx 450. Nebude ju moc brzdit procesor? A v burn ma vraj do 80° neni to moc uz?http://www.alza.sk/msi-n560gtx-ti-m2d1g ... 280138.htm
Re: vyber gk do starej zostavy
Ak je to pretocene na tych 3,5GHz, tak to je v pohode.. ale kupovat ju snad chces bazarovu.. Lebo do 6-7r zostavy zbytocnost kukat po novej..
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
"Brzdiť" ju bude hlavne v aplikáciách, ktoré využívajú štvorjadro.
Pretočená E7300 je ešte ako-tak k svetu (vrámci dvojjadier).
Ja som mal E8400 (rozdiel oproti E7300 len v dvojnásobnej cache) pretočený na 4 GHz a 7950 a bol som spokojný.
Teraz mám Quad-Core Xeon X5460 (s 12MB cache) pretočený na 4 GHz a 280X OC a tiež spokojnosť.
Pouvažuj aj o bazárovej 7850, tá je k tvojmu zdroju akurát.
Pretočená E7300 je ešte ako-tak k svetu (vrámci dvojjadier).
Ja som mal E8400 (rozdiel oproti E7300 len v dvojnásobnej cache) pretočený na 4 GHz a 7950 a bol som spokojný.
Teraz mám Quad-Core Xeon X5460 (s 12MB cache) pretočený na 4 GHz a 280X OC a tiež spokojnosť.
Pouvažuj aj o bazárovej 7850, tá je k tvojmu zdroju akurát.
Spoiler: ukázať
Tak so!m zabudol napisatze chcem bazarovu za 60 eur. Inak ked pridam na 3,6 ghz procak tak mam namiesto nacitania plochy vo win blue screen kde moze byt problem? a taka otazka mimo. Aky je rozdiel napr ked ma clovek stary quad core na 3,4 ghz a novy haswel na rovnakej frekvencii teda okrem velkosti cache? Bude tam rozdiel vidno napr pri hrani hier?
GTX560Ti sa do tej zostavy neoplati, ten CPU je strasna brzda, jedine pokial by ti nevadilo hrat hry pod hranicou plynulosti s plnym vyhladzovanim hran pre pocit ze je tvoja karta naplno vytazena tak vtedy urcitee....
K tomu co napisal Andydula sa radsej ani moc nevyjadrujem, tiez mam 7950 a i5 dostava sem-tam riadne zabrat aby ju nakrmil.
Pri porovnani C2Q s haswellom ten rozdiel bude dost viditelny.
Svetielko nadeje ti moze priniest Mantle API ktore znizuje naroky na CPU oproti DX, ale zatial je len v niektorych novych tituloch, pripadne DX12, ale to je este daleko...
K tomu co napisal Andydula sa radsej ani moc nevyjadrujem, tiez mam 7950 a i5 dostava sem-tam riadne zabrat aby ju nakrmil.
Pri porovnani C2Q s haswellom ten rozdiel bude dost viditelny.
Svetielko nadeje ti moze priniest Mantle API ktore znizuje naroky na CPU oproti DX, ale zatial je len v niektorych novych tituloch, pripadne DX12, ale to je este daleko...
ok dik za odpovede. Ja tak ci tak uvazujem nad novym pc len cakam kym pojdu dole ceny trochu lebo pred vianocami sa mi zda ze sli poriadne hore. A naskytla sa tu z mojho okolia tato GK a kedze moja ma uz chytene jadro a cas od casu zobrazuje artefakty tak som myslel ze ju vymenim ale asi kaslem na to a uz vydrzim . akurat mi zas vrta hlavou ci mam vziat 4460 alebo 4690 K ci vyuzijem take frekvencie kedze moj E7300 som donedavna prevadzkoval na stock frekvencii a nejak mi ten vyssi takt nechybal
Tak teda ked ti stacil ten E7300 vykonu budes mat viac nez dost aj pri 4460.
Ked budes kupovat novy PC v blizkej dobe tak by nebolo od veci kupit teraz tu GTX560Ti a potom ju supnut do toho noveho, vykonovo je takmer na urovni GTX750Ti, cize pre menej narocneho hraca je to v pohodke.
Ked cakas ze pojdu dole ceny tak neviem ci sa dockas. DDR3 urcite nezlacnia, Intel na poli CPU v podstate nema konkurenciu, MB tiez nemaju dovod zlacniet, to iste zdroje, skrinky... . Mozno ta bude zaujimat GTX 960 ktora ma byt uvedena koncom januara, inac nic
Ked budes kupovat novy PC v blizkej dobe tak by nebolo od veci kupit teraz tu GTX560Ti a potom ju supnut do toho noveho, vykonovo je takmer na urovni GTX750Ti, cize pre menej narocneho hraca je to v pohodke.
Ked cakas ze pojdu dole ceny tak neviem ci sa dockas. DDR3 urcite nezlacnia, Intel na poli CPU v podstate nema konkurenciu, MB tiez nemaju dovod zlacniet, to iste zdroje, skrinky... . Mozno ta bude zaujimat GTX 960 ktora ma byt uvedena koncom januara, inac nic
Do novej chcem r9 280x od asusu to uz som na 90% presvedceny a mozno za rok ked nebudu pytat za gtx 970 360 eur tak potom mozno upgrade.
Novy pc byde vyuzirtz skor na hry pretoze na ostatne veci mi staci aj tento stary. Tak najlepsi procak pomer cena/vykon na hry aby na nom sli hry aj za dva tri rocky. Ked vidim ac unity ze ake ma poziadavky normalne mam obavy ohladom nextgen hier s tym procakom
Novy pc byde vyuzirtz skor na hry pretoze na ostatne veci mi staci aj tento stary. Tak najlepsi procak pomer cena/vykon na hry aby na nom sli hry aj za dva tri rocky. Ked vidim ac unity ze ake ma poziadavky normalne mam obavy ohladom nextgen hier s tym procakom
Prave ta GTX960 ma mat vraj cenu podobnu R9 280X, v priebehu roku 2015 maju prist 20nm AMD grafiky, cize to ze chces potom upgradenut na GTX970 sa moze kludne zmenit.
Pokial pozeras na pomer cena/vykon tak u 4460 a 4690K je priblizne rovnaky. Doplatis 50-55€ pri 4690K a dalsie € das na lepsiu dosku a chladic, ziskas asi tretinu vykonu naviac, no priplatis viac nez tretinu. Asi tolko k vyhodnosti, pokial ze ta bavi vrtat sa v BIOSe a overclocking ti prirastol k srdcu tak urcite 4690K.
AC Unity je moc blbo optimalizovana hra, a ta i5 to potiahne aj tak celkom solidne.
Co sa tyka nextgen, na rok sa ocakava DX12 ktory v hrach znizuje naroky na CPU a umoznuje lepsiu vyuzitelnost jednotlivych jadier procesora, o 3 roky hry na tom pojdu o to sa neboj...
Pokial pozeras na pomer cena/vykon tak u 4460 a 4690K je priblizne rovnaky. Doplatis 50-55€ pri 4690K a dalsie € das na lepsiu dosku a chladic, ziskas asi tretinu vykonu naviac, no priplatis viac nez tretinu. Asi tolko k vyhodnosti, pokial ze ta bavi vrtat sa v BIOSe a overclocking ti prirastol k srdcu tak urcite 4690K.
AC Unity je moc blbo optimalizovana hra, a ta i5 to potiahne aj tak celkom solidne.
Co sa tyka nextgen, na rok sa ocakava DX12 ktory v hrach znizuje naroky na CPU a umoznuje lepsiu vyuzitelnost jednotlivych jadier procesora, o 3 roky hry na tom pojdu o to sa neboj...
Fiha. Tak to je super s tym dx12 akurat ze taka r9 280x to bude podporovat vobec ? pri gtx 970 to je v popise no pri 280x nie . ktovie jak to bude. Moja 4870 hd sice tiez mala v popise dx9 a ide aj dx10 no uvidime
Pozri, ked chces kupit GTX970 tak ju kup, ved oproti R9 280X tam nie je nejaky velmi velky cenovy rozdiel, a pri predaji tej 280X pekne prerobis pretoze je ich plny bazar kvoli minerom ...
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Ach jaj, troška sa tu preceňuje CPU...
Už ste aj z C2Q spravili pomalú rachotinu.
Predstavte si, že na mojom Xeone X5460 nataktovanom na 4 GHz beží Metro 2033 v 1920 x 1200 s maximálnym možným nastavením, využitie GPU je 96 - 100%, všetky 4 jadrá procesora nemajú vyššie vyťaženie než 85%.
Dúfam, že mi tu niekto bude tvrdiť, že CPU je brzda mojej grafike R9 280XOC.
Predstavte si, že na mojom Xeone X5460 nataktovanom na 4 GHz beží Metro 2033 v 1920 x 1200 s maximálnym možným nastavením, využitie GPU je 96 - 100%, všetky 4 jadrá procesora nemajú vyššie vyťaženie než 85%.
Nuz, to je tak, ked sa niekto len domnieva a niekto ma aj overene praxou..ujo Andydúla napísal:Ach jaj, troška sa tu preceňuje CPU...
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Veď to, Metro je extrémne náročná hra na výkon procesora, takže akékoľvek dvojjadro je nepoužiteľné (hra naozaj pomerne dobre využíva všetky 4 jadrá), takisto slabšie štvorjadrá.
Vysoko nataktované C2Q s 12MB cache je ešte schopné dodávať potrebné dáta tak, aby nebrzdil výkonnú grafiku.
Dnes som to začal hrať práve kvôli týmto fámam o brzdení grafiky slabým CPU, kedže som doma a som prekvapený, ako svižne to beží.
Dokonca aj keď pretaktujem grafiku, enormne sa dvíha FPS.
Vysoko nataktované C2Q s 12MB cache je ešte schopné dodávať potrebné dáta tak, aby nebrzdil výkonnú grafiku.
Dnes som to začal hrať práve kvôli týmto fámam o brzdení grafiky slabým CPU, kedže som doma a som prekvapený, ako svižne to beží.
Dokonca aj keď pretaktujem grafiku, enormne sa dvíha FPS.
a teraz odpoved na dotaz vlakna: ja osobne si nemyslim, zeby na 3,5GHz C2D nejako vyslovene grafu typu 560ti ci 6850/7850 brzdil..