Pomoc za odmenu

Všetko o zvukových kartách, repro, problémoch ...
Toskoo
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2015, 19:44

Pomoc za odmenu

Príspevok od používateľa Toskoo »

Zdravím Vás chlapi.

Mám k Vám veľkú žiadosť o pomoc.
Kúpil som si k PC reproduktory http://www.alza.cz/genius-gx-gaming-sw- ... 371405.htm a nastal problém. Zistil som že mi to na PC nepôjde keďže mám starú zvukovú kartu. Tak som si chcel objednať novú, no nastal problém. Pri zapojení do PC by som si úplne zabednil ventilátor ku grafickej karte. Tak som to riešil externou zvukovou kartou. Dnes mi prišla : http://zvukove-karty.heureka.sk/i-tec-u ... o-adapter/
Všetko som zapojil ako som mal no mám tu konečný problém. Pri počúvaní hudby, teda pri všetkom čo pustím mi nejde subwoofer. No akonáhle dám test jednotlivých repro tak idú všetky. Neviem kde je problém, nefunguje to ani na mojom PC ako ani na notebooku :/

Veľmi Vás prosím o pomoc, aj za finančnú odmenu...

VOpred ďakujem
Používateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Re: Pomoc za odmenu

Príspevok od používateľa lacika »

skus sem hodit obrazky ovladacov..
Toskoo
Nový používateľ
Nový používateľ

https://www.google.com/search?q=usb+mul ... B646%3B567

Taký to ovládač mám k tej externej zvukovke
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

center hraje?

Ak hraje, tak skus najst nejaky swap center a sub.

(ak center hraje)
A nepomaha, aby hrali spolu center so subom ani 7.1 virtualne DSP. Tak by som urobil asi nieco take ako kupit si redukciu z mono na stereo.
Mono koniec vopchas do dierky na zvukovke a stereo jack od repro do tej redukcie.
Toskoo
Nový používateľ
Nový používateľ

Ak spustím ten ovládač, napojím to na 5.1 cez tú ext. zvukovú a skúsim púšťať jednotlivé reproduktory tak mi idú všetky. Ten test myslím. To ide aj subwoofer, ale akonáhle pustím film, či hudbu tak subwoofer jediný nefunguje :/

Nie som do toho moc zdatný, čo mám nájsť ?
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Toto ja chapem. No problem bude v DSP samotnej karty a v spracovani.
Pokial tam nema tlacitko na SWAP, alebo skombinovanie centru a subu, tak je to zlozite.

myslel som to tak. (viz. obr. prilohu)

Dolezite je, aby si nasiel aspon ten "swap", nie ze pravy kanal spoji na zem a na pravom kanale bude hrajuci center.
Potom bude ticho od oboch.

ale podla tohto zapojenia by to malo fungovat. http://techgage.com/reviews/ltb/mg51/ltbd_02_thumb.jpg
shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16

Príspevok od používateľa shajek »

pokial mas nastavene 5.1 nema dovod hrat na vsetky repraky nakolko MP3 neobsahuje viac kanalov ako 2 ... mal som problem s tym na creativke ... musel som zapnut nejaku somarinu ktora mi rozsiri 2kanal na vsetky reproduktory ale ako nahle islo 5.1 stream vo filme uz to hralo ako malo ...
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

zapol si virtual DSP 5.1
v tomto programe to nema. Len virtualne DSP 7.1.
Toskoo
Nový používateľ
Nový používateľ

Tak tú srandu zo SWAP mi skúšal kamarát, bez úspechov. Ešte skúsim to s tou redukciou , len neviem ktorý kábel kde zapojiť :O

A kde zapnem ten DSP 5.1 ?
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

no prave.. to nezapnes..

a zapojenie kablov je normalne. Leb sub/center sa zapoji cez tu regukciu, ako je na obrazku.
Toskoo
Nový používateľ
Nový používateľ

Teda ak by som kúpil externú zvukouku čisto na 5.1 šlo by to ?

napr. http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... p=mUSB51AA

Prv ale kúpim ten jack, v obchode mám pýtať čo konkrétne aby som sa vedel vysomáriť ?
j4ro
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 19. Mar, 2010, 18:37

Príspevok od používateľa j4ro »

Hľadáš problém, kde nie je.

Niektoré ovládače nevyplnia všetky kanály pri 2.0 obsahu. Možno to je marketingový ťah, možno odflaknutý ovládač.

Konkrétny príklad: Na starej doske s integrovanou VIA zvukovkou vyplnenie fungovalo - aj mp3 hrala 5.1. Realtek zvukovka na Sabertoothke už kanály pri 2.0 obsahu nevyplní, aj keď je v ovládačoch nastavené vyplnenie.
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16

Príspevok od používateľa shajek »

na realteku bola finta taka , ze ked si pripajal konektory a pytal sa ktory to je .. musel si dat vsetky ako predne reporduktory
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
j4ro
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 19. Mar, 2010, 18:37

Príspevok od používateľa j4ro »

Okno s výberom mi hodí iba pri zapojení predných reproduktorov (zelený). NASTAVENIE ALE NIČ NEOVPLYVNÍ a basák je pri mp3 naďalej mŕtvy.

Obrázok
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
Toskoo
Nový používateľ
Nový používateľ

Tak problém vyriešený. Kontaktoval som technickú podporu od " I - tec " ku a poslali mi nový ovládač a screen ako to ma vyzerať zapnúť. Technik ktorý mi to riešil by si zaslúžil medailu, zohnal si rovnaké reproduktory ktoré mám do dvoch dní, a rozbehal mi to.

Strašne ďakujem lacika že si mi chcel pomôcť ale nakoniec tú redukciu netrebalo ;)

Návrat na "Zvuk a PC"