Chcel by som poriesit tzv. multiseat PC, teda jednu bednu, na ktoru bude pripojenych viacero monitorov, mysi a klavesnic. Na kazdom monitore by bezala vlastna instancia OS (pravdepodobne Win7).
Jednalo by sa o vybavenie ucebne. Ideal by bol 12 pracovisk na jednu bednu. Myslim, ze by sa take nieco malo dat dosiahnut pomocu dvojice AMD kariet s podporou eyefinity 6 (bez SLI).
Zvysok zostavy by tvorilo nejake rozumne 6 jadro s HT, SSD disky (raid zapojenie podla rozpoctu).
Riesil niekto z vas nieco podobne? Od zostavy nepotrebujem ziadny extremny vykon, poziadavkou je iba pohodlna praca v 2D aplikaciach (bez lagov a cakania).
Pravdepodobne by bolo potrebne kupit monitory s diplayportom, takze by som pocital s minimalnym rozpoctom 4k eur.
Na konfiguraciu systemu budem mat cca 3 mesiace, potreboval by som vsak poradit s vyberom GPU, ktore by splnali moje poziadavky. Vdaka
Multiseat setup
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
Multiseat setup
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Multiseat setup
jedna vec je HW, ale neviem si dost dobre predstavit ako by si to riesil softwareovo. tuto by som videl cestu server + thin clients
Spoiler: ukázať
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
Tych SW rieseni je viacero, existuju platene programy aj open source riesenia pre MS aj Linux, pripadne sa to da rozbehat aj cez VM. Nad tenkymi klientami som uvazoval ale moc sa mi to nepozdava, myslim, ze moje riesenie by mohlo priniest podstatne lepsi vykon za rovnaku cenu.
Najviac by ma vsak zaujimalo, ci dokazem z jednej bedne dostat 12 video vystupov (2x6), vie mi to pls niekto potvrdit?
Najviac by ma vsak zaujimalo, ci dokazem z jednej bedne dostat 12 video vystupov (2x6), vie mi to pls niekto potvrdit?
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
- 643
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 15. Nov, 2007, 08:00
2x Firepro w600 by to mala dat
http://www.zdnet.com/article/amd-releas ... hics-card/
mrte ram a SSD v stripe a ides ...
http://www.zdnet.com/article/amd-releas ... hics-card/
mrte ram a SSD v stripe a ides ...