Sony vegas a .VOB nesedi zvuk z obrazom
- martin0134
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 17. Apr, 2009, 15:13
Sony vegas a .VOB nesedi zvuk z obrazom
Caute, nahral som vhs kazety pomocou dvd rekordera na dvd a nasledne kopiroval do pc . Potom som vlozil nahrate .VOB subory do vegasu pospajal , postrihal nejake casti a dal renderovat . Po renderingu som zistil ze zvuk nesedi z obrazom , tak som pozrel ako je to v timeline a tam tiez nesedi , original .VOB video je bez problemov tam zvuk sedi . To ze mi zvuk nesedi som zistil az po ukonceni uprav a renderingu dvoch roznych kaziet cize dva samostatne projekty . Kde moze byt problem ?
- martin0134
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 17. Apr, 2009, 15:13
Re: Sony vegas a .VOB nesedi zvuk z obrazom
Nikto nevie ? To iste robi aj v premier pro . Dost casu som pri tom stravil , kym som to postrihal a nechcem tie originali konvertovat , aby sa este zhorsila kvalita ...
Pri zvuku si asi nastavil inú vzorkovaciu frekvenciu pre renderovanie ako je originál
- Otvor si ten originálny .vob súbor v prehrávači VLC a stlač CTRL + J a pozri akú máš hodnotu Vzorkovacia frekvencia. Mal by si tam mať buď 48000 Hz alebo 44100Hz. Ak tam máš niečo iné mierne posunuté hore alebo dole , tak je to problém. Takú istú Vzorkovaciu frekvenciu musíš nastaviť aj vo Vegas ešte pred renderovaním. Ak to Vegas neumožňuje jemne posunúť tú frekvenciu , tak musíš rozdeliť ten .vob súbor na audio a video. A iba to audio prekonvertuješ na štandardnú frekvenciu - najlepšie 48000 Hz. Potom Video a to prekonvertované Audio spojíš. Video sa nebude konvertovať , takže zostane zachovaná pôvodná kvalita.
Alebo ich máš prehodené:
Originál 44100 - Vegas 48000
Originál 48000 - Vegas 44100
- Niektoré DVD rekordéry si robia čo chcú a nedodržiavajú tie štandardné vzorkovacie frekvencie pri nahrávaní , takže je celkom možné , že máš tú originálnu frekvenciu posunutú o pár Hz
- Otvor si ten originálny .vob súbor v prehrávači VLC a stlač CTRL + J a pozri akú máš hodnotu Vzorkovacia frekvencia. Mal by si tam mať buď 48000 Hz alebo 44100Hz. Ak tam máš niečo iné mierne posunuté hore alebo dole , tak je to problém. Takú istú Vzorkovaciu frekvenciu musíš nastaviť aj vo Vegas ešte pred renderovaním. Ak to Vegas neumožňuje jemne posunúť tú frekvenciu , tak musíš rozdeliť ten .vob súbor na audio a video. A iba to audio prekonvertuješ na štandardnú frekvenciu - najlepšie 48000 Hz. Potom Video a to prekonvertované Audio spojíš. Video sa nebude konvertovať , takže zostane zachovaná pôvodná kvalita.
Alebo ich máš prehodené:
Originál 44100 - Vegas 48000
Originál 48000 - Vegas 44100
- Niektoré DVD rekordéry si robia čo chcú a nedodržiavajú tie štandardné vzorkovacie frekvencie pri nahrávaní , takže je celkom možné , že máš tú originálnu frekvenciu posunutú o pár Hz
Ináč nie je mi celkom jasné prečo to renderuješ ...
Toto isté - pospájať .vob súbory a postrihať ich môžeš urobiť aj v programe VideoReDo a bez renderovania. Ušetríš čas a kvalita zostane pôvodná nedotknutá. Ale nie sú tam , žiadne efekty - prelínačky a pod.
Toto isté - pospájať .vob súbory a postrihať ich môžeš urobiť aj v programe VideoReDo a bez renderovania. Ušetríš čas a kvalita zostane pôvodná nedotknutá. Ale nie sú tam , žiadne efekty - prelínačky a pod.