Teraz sa vám pokúsim čo najpodrobnejšie a najpresnejšie opísať čo presne a prečo chcem
Chcem to riešiť HW preto, lebo som bol asi 3 mesiace bez grafickej karty a pc bežal len pasívne, čiže všetok hluk bol spôsobený len HDD. Čo si budeme klamať, zvykol som si a keď som zapojil ventilátory (enermax magma advanced) po pridaní grafiky, tak aj na ich najnižšej rýchlosti (1000) boli dosť hlučné a preto som ich mal napájané cez odpory, ktoré som mal v balení od Noctua U12P se2 a 2 sa neroztočia samostatne, čiže ich "roztáčam" pomocou tých sťahovacích zip pásikov alebo slamkou
Plán ako by to malo vypadať:
Napájané by to malo byť molexom. Zničil by som jednu
redukciu. Regulátor by mal 5 vetiev (top1x200mm,front1x200,bot1x140,side1x200,rear1x120) každý regulovaný vlastným potenciometrom a aj klasický konektor na ventilátor. Plošák by som chel umiestniť pod tento umelohmotný
kryt (na výšku asi 3 cm miesta pod krytom) a potenciometre by trčali skrz predvŕtané diery. Preto nemôžem použiť žiadny seriovo predávaný regulátor a hlavne chcem mať ventilátory pri sledovaní filmov úplne zastavené.
Ventilátory budem vymienať za NZXT FZ nonLED.
Ďalej chcem vymeniť power a hdd led za cold white. Sekundová záležitosť. Ale tiež by som chcel pridať osvetlenie rear I/O shieldu led pásom cold white ovládaný tlačidlom, ktoré bolo určené na zapínanie led základného predného chladiča.
Dúfam, že som to napísal zrozumyteľne