ZAHADA neznameho HW

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
lacino88
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 18. Aug, 2009, 20:02

ZAHADA neznameho HW

Príspevok od používateľa lacino88 »

Zdravim,
dufam ze zakladam toto vlakno na spravnom mieste. Mam nasledovny zahadny problem, ktory ma hneva uz nejaky ten cas.

PC mam prepojene HDMI kablom s TV (smart samsung 121cm). Samotny problem tkvie v trhavom prehravani filmov pustanych cez HDMI kabel na TV. Ked pustim napr. 1080p film (napr. 13GB cca), nie je plynuly obraz, + ked napr. chytim okno total comandera a posuvam ho hore dole po ploche, alebo som na internete, trhanie sa vyrazne zhorsi. Ak mam zapojeny bud len TV alebo bud len monitor, vsetko ide pekne.

Mal som pred tym LG TV (robilo to tiez) (skusal som cez book sa napojit na TV a ide vsetko ok)
HDMI kabele som skusal troje
Nedavno som vymenil vnutornosti PC (MB - MSI gaming 3, GPU- asus GTX 970, CPU - 4690k, RAM - krucial 2x4GB ) - vykon to ma celkom slusny, skusal som aj nove COD, Dying Light a pod. a vsetko pekne slape (az na to piskanie cievok na GPU, ale tu asi este vramci 7dni vymenim za MSI, piskanie pocujem zretelne na gaucovku ktora je 5m od PC :wallbash: )

Povodne ostali len:
Zdroj - corzar tx 650w, dvd mechanika, hdmi kabel, LCD 24" samsung SyncMaster 2433, repraky, webkamera.

...
Skusal som:
- napojit tv z ineho zdroja, fungovalo to bez problemov
- rozne hdmi kable 3ks
- ked som mal staru zostavu tak som experimentoval aj s preinstalovanim win, ovladacov na grafiku, prehravanie cez vaicere prehravacov s kodekmi aj bez... inac trha to ci to pustam cez VLC / BS / MPC HC 64x...

Dalsie zistenie:
Pozical som si monitor od brata (19" LG flatron W1942S, starsi model iba s D-sub vstupom a max 1440*900 rozlisenim). Odpojil som moj 24" a zapojil Tv cez HDMI a monitor cez redukciu na DVI (kedze grafika d-sub nema). A div sa svetu vsetko slapalo pekne ako malo, ziadne trhanie a pod.
Skusal som moj samsung na takom rozliseni, ale aj tak sa mi zdal ten film trhavy.
Skusal som vymenit kabel v mojom monitore za ten od brata, musel som ho zapojit v mojom monitore do d-sub vstupu a v pc cez redukciu do DVI. V jeden moment som sa uz aj poradoval, ze to ide a myslel som si ze je problem odhaleny, ale mylil som sa a stale to robi, mozno nie az tak okato ale stale viditelne a zretelne.

+
Este jedna vec co sa tyka tohto problemu. Pred tym som mal GPU HD4890, vsetko slo paradne, nemal som podobne problemy. Kamarat predaval svoju 5870. On pouzival len jeden monitor a vsetko mu slo ako malo. Tak som grafiku od neho kupil, a od vtedy nastali taketo problemy, prv som si to tak neuvedomoval, ale potom to zacalo uz dost vadit, aj ked som vlozil dnu moju staru grafiku tak to stale pretrvavalo. Aby som vtedy vylucil ci je grafika vadna ci nie, som ju skusil v bratovom PC, a vraj ma od vtedy podobne problemy ked pusta na TV filmy.

Mam v plane zdakade splasit na vyskusanie druhy 1080p monitor s DVI vystupom aby som monitor uplne vylucil. Ak ma dakto nejaky napad, alebo radu co by som este odskusal tak sem s nim.
CASE CoolerMaster RC-690-KKN1 PSU SuperFlower 650W Gold MB MSI Z97 Gaming 3 CPU Intel i5-4690k + SCYTHE Mugen MAX GPU ASUS Strix GTX 970 RAM Kingston 2x8GB HyperX SSD Samsung 840 EVO 240GB + 500GB HDD WD Black 1TB + 2TB Monitor NEC EA244WMi TV Samsung UE48H6470 PhoneOnePlus 8 Pro 256GB/12GB
Používateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00

Re: ZAHADA neznameho HW

Príspevok od používateľa spencer »

vprvom rade poskušaj rôzné verzie ovladačov na grafiku . inak ma nenapadá vôbec nič jedine potom frekvencia monitoru v ovladačoch . skús čo najvyššiu povolenú .
Spoiler: ukázať
Notebook Lenovo IdeaPad Gaming 3-15IMH05 Onyx BlackCPU :Intel Core i5 10300H Comet Lake RAM : RAM 24GB DDR4GPU : NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 4GBSSD : SSD 512GBHDD :1000 GB HDD Sound cardFiiO E10 OlympusOS : Windows 10 64-bit Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš :evolveo wm430
lacino88
Používateľ
Používateľ

V ovladacom paneli Nvidia je nastavene na oboch monitoroch 1080p, 60Hz, viac sa nastavit neda. Ovladac som aktualizoval cez Gforce Experience na najnovsiu verziu. A kedz emi to robilo aj na predchadzajucej radeonke, tak moj skromny nazor je ze v tom to asi nebude, a uz fakt ze pri napojeni monitora LG to slape ako ma.

Je to problem, zahada ktorej sa neviem zbavit uz nejaky cas, len do teraz som si myslel ze to prabe ta grafika dokafrala a ze daco na doske alebo samotnej grafike to bude. Ale ako som spominal zostaba je nova a ostava uz len monitor a zdroj.
CASE CoolerMaster RC-690-KKN1 PSU SuperFlower 650W Gold MB MSI Z97 Gaming 3 CPU Intel i5-4690k + SCYTHE Mugen MAX GPU ASUS Strix GTX 970 RAM Kingston 2x8GB HyperX SSD Samsung 840 EVO 240GB + 500GB HDD WD Black 1TB + 2TB Monitor NEC EA244WMi TV Samsung UE48H6470 PhoneOnePlus 8 Pro 256GB/12GB
Figio
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 05. Nov, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Figio »

ked si menil AMD na nvidiu preinstaloval si win?
VZDY predavam aj inde
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

naco novy win

stiahni si drvier sweeper a odinstaluj vsetko od nvidie a amd
potom nanovo najnovsie nv drivre
lacino88
Používateľ
Používateľ

Ked som menil grafiku, menil som vsetko co som spominal vyssie, takze aj win 7 64x ultimate mam novy a na novo naistalovane aj ovladace na nvidiu.
lacino88
Používateľ
Používateľ

Prave som napojil namiesto mojeho monitora iny novy monitor, a predstavte si ze ide vsetko ako ma, krasne plynulo.. pustil som 3x 1080p film po vysse 10gb naraz a slo to pekne plynule, bez sekanie a trhania obrazu. Este monitor necham zapojeny den, dva aby som si bol na 100% isty ale asi to bolo tym... mozno nejaka suciastka v monitore odchadza alebo daco a robilo to sarapatu....ale ako tak pozeram tak aj tak sem tam jemne zavaha obraz, ale o poznanie menej ako pri starom monitore. NA NERVY TO JE... :wallbash:

Som zvedavy ako sa to bude chovat dalej, aj ked zajtra nesiem nazad grafiku (asus gtx970 strix), v ramci zaruky asus do 7dni vymenia kus za kus. Dufam ze natrafim na lepsi kus ako teraz.
Ale v podstate za ten cas asi budem ficat na integrovanej grafike od intelu (ktora je v i5 4690k). SOm zvedavy ci ten problem zanikne alebo pretrva.
spencer
Používateľ
Používateľ

takže nemôže to byť napr. nejaký vadny výstup na grafike jo ? že si to vždy zapojil do iného
Notebook Lenovo IdeaPad Gaming 3-15IMH05 Onyx BlackCPU :Intel Core i5 10300H Comet Lake RAM : RAM 24GB DDR4GPU : NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 4GBSSD : SSD 512GBHDD :1000 GB HDD Sound cardFiiO E10 OlympusOS : Windows 10 64-bit Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš :evolveo wm430
lacino88
Používateľ
Používateľ

Grafika je fungl nova, a kedz eto robilo na starej aj na novej teraz, tak to asi nebude, ak kable som skusal rozne, nenapajal som to stal ecez ten isty...

+ sme prave dopozerali flim na skusku, a musim napisat ze som sa tesil zbytocne, aj ked je to o poznanie lepsie, vidno jemne zaseky, zavahania a zatrhnutia...a to som na pc nerobil nic, len som cez neho pustil na tv film a sadol na gauc.

V tom pripade ostava uz len zdroj, aj ked som bol dost skepticky voci tejto moznosti, kedze hry napr. slapu pekne a tam treba kus iny vykon ako pri nejakom filme...
spencer
Používateľ
Používateľ

ak ti mám pravdu povedať ja mám 19lcd monitor širokouhly a tiež napríklad aj pri youtube pri HD rozlišeni vidím záseky . mal som už veľa grafických kariet aj zostáv a vždy to trocha trhalo nepríjemne , aj pri iných monitoroch . neviem či u mňa to je VGA kablom t.j analogovi signal alebo čím . Internet 24Mb čo je úplne postačujúce . Svokor kúpil novú telku za vyše 1000€ a uňho aj ten youtube aj všetko ide úplne plynule ja teda neviem až tak plynule že ma to hipnotizuje a to v 4K rozlišeni :D on má 800Hz na telke preto som podozrieval frekvenciu ale už ani ja si neviem vysvetliť prečo to vždy zatrhavalo a nešlo dokonale plynulo .
lacino88
Používateľ
Používateľ

Dnes som skusal s druhym zdrojom, medzi tym s gtx 970 od ASUSU, dnes od Gigabyte G1, a aj tak trha obraz na filmoch. Ked nic nerobim, tak ako tak este, ale ako nahle, hoc len si pisem s niekym, tak zacne sekat...

Návrat na "Hardware všeobecne"