tak ako mi bolo povedané zakladám nové vlákno

Potrebujem zostaviť počítač pre tvorbu v 3D editoroch (Sketchup / Rhinoceros / v blízkej budúcnosti aj Blender). Rád by som teda, keby ste mi pomohli vytvoriť nákupný zoznam k dnešnému dátumu. Žiaľ vôbec sa neorientujem v procesoroch, RAMkách ani graf. kartách. Donedávna som si myslel, že intel má len i3, i5 a i7čky - o to väčšie bolo moje prekvapenie, keď som uvidel rôzne čísla v názvoch procesorov. Potrebujem si zložiť PC vhodné pre 3D grafiku. Manželka používa k návrhu interiérov Sketchup a k tomu má zakúpený render, ja osobne používam Rhinoceros 3D pre tvorbu 3D modelov.
Zo staršieho počítača viem použiť len 1TB SATA III disk (monitor, myš, klávesnicu a pod.), plus ako externé úložisko a súkromný cloud používam vlastný NAS s kapacitou 3TB. Dokopy na to viem dať cca 1000-1200€, prípadne ešte vytiahnuť nejaké ďalšie prostriedky z tajných fondov na Kajmanoch

Ideálne by bolo, keby počítač plynule zvládal prácu v samotných 3D programoch, render bude záležitosťou buď nočnej šichty viacerých kompov

Ďakujem veľmi pekne za akúkoľvek pomoc.
Spendlik