... ide o to, že som plánoval 1x 34" ultrawide (2560x1080) a 2x 27" FullHD monitory k PC (využitie kódovanie, filmy, internet)
.. o čo mi ide : ak by som tie 3 monitory vymenil za (hovorím iba príklad) 49 palcovú UHD telku
1. ako sa dá zmerať aká je celková plocha tých monitorov (ak by bol súčet ich uhlopriečok a rozlíšení ako jeden) a porovnať to oproti tej telke ? Myslím obsah pracovnej plochy. robil som nákres, a v podstate tie 3 monitory sa do tej telky vošli, ale zase majú iné rozlíšenie a inú uhlopriečku, takže to nebude to isté. Spočítať pixely asi tiež nestači nie? keďže sú monitory od telky úplne inde v uhlopriečke. Snáď sa chápeme čo myslím

2. No a za druhé. Aké sú plusy a mínusy kebyže mám miesto tých troch monitorov telku ? Pri kancelárskych prácach, worde, grafike, nete a filmoch by to určite nemalo vadiť nie ? Ide mi o to, že tie 3 monitory by ma stáli cca 1300 eur, no a telka dajme tomu aj keby 800, stále je to v pluse 500 eur, čo už sú dosť peniaze. A za druhé veľký plus, nemám 3 oddelené obrazovky ale pekne všetko v celku. A ešte, čo ak by som tam pustil nejakú hru ?
dík vopred za názory a info