Tých 12 Eur by som možno ako linuxák bol aj ochotný zaplatiť za takýto nafúkaný hnusný softvér

To vieš aj teraz a zadarmo: http://windows.microsoft.com/sk-sk/windows/preview-isoHaha flame, no windows 10 si chcem pozriet co je nove aby som potom mohol nariekat aky podradny OS to je
Čo myslíš tým správny win? To sú tie suffixy Home Premium 64-bit SP6? Alebo musí aj jazyk tej verzie zodpovedať? Teda anglická verzia musí mať anglický licenčný kľúčLen pri inštalácii musíš mať aj správny win aby ti to šlo.
Ano, problem nvidie je ten ze ovladac musim kompilovat a co ja viem co, ze system si nevie automaticky pocas instalacie vypnut a zapnut x server, treba pisat kraviny do konzole v textovom mode tym padom a vsetko musim v 21. storoci robit rucne? Zabavne. Za XY rokov co tvoj super-duper system existuje ma byt toto uz daaavno vychytane a automaticke. Chcel som vtedy prejst na linux, resp. ho dlhodobo skusat, no toto ma dostatocne odradilo na dalsich par rokov, az ten paskvil dozrie do pouzitelneho stavu....snad dozrie. Pretoze instalovat cokolvek mimo synapticu ci ineho spravcu balickov (podla distra) je stale rovnaka hroza ako pred 5 rokmi. O hrach a ich vykone pod wine, ci podobnych problemoch ani nehovorim, stale sa to nepohlo z miesta. Dam ti sem cely pribeh ked dojdem domov, uvidis aka je sranda instalacia jedneho ovladaca, ktory pod windowsom slape za 5 minut.matúš napísal: V linuxe ziadne ovladace instalovat netreba, tie su (na rozdiel od windowsu) sucastou kernelu. Samozrejme s vynimkou tych proprietarnych. Ak nejde nainstalovat proprietarny closed-source ovladac nvidie, tak je to problem nvidie nie linuxu.
na prvu otazku je odpoved - ANOČo myslíš tým správny win? To sú tie suffixy Home Premium 64-bit SP6? Alebo musí aj jazyk tej verzie zodpovedať? Teda anglická verzia musí mať anglický licenčný kľúč![]()
Potom ešte niektorí týpci na ebayi predávajú licenciu aj s COA nálepkou (ale bez cd). Tá nálepka mi je načo?
Tak citaj a cuduj sa:mosqa napísal: uz sa tesim na ten tvoj pribeh
Az na to, ze mnou vtedy pouzity debian 7.7.0 vysiel 18.10.2014:matúš napísal:Spiro si ty pripad![]()
Debian 7 používa kernel 3.2 ktorý vyšiel v januáry 2012. Gtx 660ti sa vyšla v auguste 2012. Ak vývojári linuxu niečo nezvládajú tak to je cestovanie v čase.Riešenie by bolo v tvojom prípade jednoduché a síce použiť distribúciu s aktuálnejším jadrom - tj v podstate každé linux distro okrem debianu.
Na windowse je to poriesene cez itunes, ten do systemu dohodi aj ovladace. Aky problem s tym ma linux v 21. storoci? Taketo kiksy by som cakal v roku 2005, nie v 2014-tom - vtedy som pisal ten pribeh. Ked nieje problem vyvojarom z nicoho napisat ovladac na wifi, tak ako to, ze XY rokov nevedia spatne dissassemblovat applacke protokoly, ak je to teda zavisle na nich?matúš napísal:S ajfonom ti neviem pomoct. Vsetky telefony, citacky a tablety co som kedy na linux napojil fungovali sposobom plug and play. Predpokladam ze problem je na strane applu. ak ucelovo pouzivaju nestandardne ezotericke (nebodaj proprietarne) protokoly a rozhrania tak vývojári s tým moc nenarobia.