Takže momentálne hľadám to najpotrebnejšie, teda nejaký slušný stereo receiver/zosík na ozvučenie k telke/pc.
Nie som nejaký audiofil, ale zas kvalitný zvuk viem oceniť. Teda nehľadám žiadny top (na to ani nemám rozpočet) ale niečo slušné za rozumné peniaze... resp. ani neviem, či vôbec za tie peniaze, čo chcem momentálne do toho dať sa dá niečo "slušné" zohnať - v tom potrebujem poradiť

- hľadám len stereo (žiadne 5.1 a pod - to by som nevyužil - na filmy mi stereo stačí a na hudbu je zas ideálne).
- tiež nepotrebujem žiadny extra výkon - panelák, jedna izba - takže tam netreba žiadne stovky W

- aby mal výstupy na 2x stereo - jedna sada repro bude k telke na pozeranie filmov z pc a primárne počúvanie hudby (to je tá poriadna čo sa časom dokúpi - zatiaľ sa použijú staršie bedne z jednej "veže", ktoré mi ostali) a druhá sada repro bude klasicky k pc (tam repro mám - JAMO Compact 500 - s tými som pre tieto potreby spokojný, takže tie budú slúžiť ďalej) a medzi týmito dvomi sadami chcem len podľa potreby prepínať, že ktorá má hrať. Ale ak sa nemýlim, tak tieto 2x 2 výstupy na repro majú hádam všetky stereo receivre(zosíky)
- či to bude receiver alebo len zosik je jedno, to rádio pri receiver-y poteší, ale vyslovene ho nepotrebujem
- a chcem aby mal výstup na aktívny woofer - v budúcnosti by som chcel aj ten dokúpiť
- primárne radšej čierna farba, ale neni to podmienka
Z môjho papierového pohľadu všetky moje potreby/požiadavky spĺňa Yamaha R-S300 http://zosilnovace.heureka.sk/yamaha-r-s300/ akurát neviem, ako je na tom reálne kvalitovo (tu sa chytám len papierových predpokladov, ktoré sa mi zdajú vpohode) a preto potrebujem v tomto smere poradiť.
Tá Yamaha je do tých 250€, čo je aj +/- max cifra, ktorú by som chcel minúť. Ak to bude stáť zato, tak neni problém niečo prihodiť. Na druhú stranu sa vôbec nebránim bazáru, takže ak by sa podarilo aj niečo ušetriť kúpou nejakého bazárového kúska, budem len rád.
Napr na bazosi som našiel YAMAHA RX-497 http://elektro.bazos.sk/inzerat/4987866 ... ceiver.php za 99€ (dotyčný je ešte aj z BA), ktorá má tiež všetko čo potrebujem. Papierovo dosť podobný model ako tá nová R-S300, len o dosť starší. Takže ak by ste povedali, že je to slušný receiver a za tú cenu je to OK, kľudne by som zobral aj ten.
Pozerám, že som zapísal malú slohovú prácu, za čo sa ospravedlňujem, ale chcel som všetko dopodrobna rozpísať