High-end zostava
- dark_globe
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 29. Sep, 2011, 08:33
Re: High-end zostava
že je to vlastne cele zle :
na 1150 socket (prakticky mrtvy) zbytočne predražena doska
zbytočne drahe ram (pokial to chceš na hranie 8gb zatial v pohode stači)
male SSD
grafika zle zvolena (počkaj na nove karty)
predraženy zdroj (možeš mať kvalitnejši za menšie peniaze)
chladič by som tiež volil iny ...
na 1150 socket (prakticky mrtvy) zbytočne predražena doska
zbytočne drahe ram (pokial to chceš na hranie 8gb zatial v pohode stači)
male SSD
grafika zle zvolena (počkaj na nove karty)
predraženy zdroj (možeš mať kvalitnejši za menšie peniaze)
chladič by som tiež volil iny ...
personal rig:
Spoiler: ukázať
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
skus upresnit, na co a ako dlho to chces pouzivat... ale high-end je niekde inde (obzvlast na tomto fore)
Neviem teda co sa v kosiku radi k HE ale budis. 290X, 120gb ssd ani ten zdroj by som dnes nekupoval.
.
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Akoze nie je to uplne odveci, nieco to dokonca zdiela s mojou zostavou, ale dost je tam toho zle. Lenze ja som kupoval zhruba pred 9 mesiacmi (uf, ako to leti...) a to boli o dost ine ceny a trosku ina situacia. Teraz sa podla mna uz jednoznacne vyplati pockat na Skylake.
Highend sice je sc. 2011, ale pre mna osobne by bola este stale prekazkou ta sialena cena DDR4 RAM.
grafika 290X asi veru nie
SSD minimalne 240GB
RAM 16 je podla mna ok, ak to chces na dlhu dobu.
Zdroj je overkill a ako sa tu pise, da sa lacnejsi a lepsi.
Volil by som asi dosku s podporou SATA express / M.2...alebo sa na to vykaslat a do buducnosti planovat PCIe SSD, ak by sa ziadalo.
1TB HDD je podla mna malo, viac sa oplati 2 alebo 3 TB a 1TB sa da zaplnit necakane rychlo.
chladic - noctua je dobra volba, ale radsej 12cm ako 9cm.
Highend sice je sc. 2011, ale pre mna osobne by bola este stale prekazkou ta sialena cena DDR4 RAM.
grafika 290X asi veru nie
SSD minimalne 240GB
RAM 16 je podla mna ok, ak to chces na dlhu dobu.
Zdroj je overkill a ako sa tu pise, da sa lacnejsi a lepsi.
Volil by som asi dosku s podporou SATA express / M.2...alebo sa na to vykaslat a do buducnosti planovat PCIe SSD, ak by sa ziadalo.
1TB HDD je podla mna malo, viac sa oplati 2 alebo 3 TB a 1TB sa da zaplnit necakane rychlo.
chladic - noctua je dobra volba, ale radsej 12cm ako 9cm.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Je tu mozne ze mu aj navrhli v qcompe, tam sa radi zbavuju veci takymito odporucaniami.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Jednoduska: ale povedzme si pravdu, to robia vsade Pride neznaly typek, chce kupit nejaky komponent, no a ktory mu akoze odporucia? ta ten co im rok stoji na sklade a nevedia ho predat, a nakupna cena bola 105e a momentalne je problem ho predat znalemu za 45€
Nemyslim si, ze je to praktika len jedneho obchodu, tovaru na sklade ktory nikto nechce sa zbavuje kazdy,
Nemyslim si, ze je to praktika len jedneho obchodu, tovaru na sklade ktory nikto nechce sa zbavuje kazdy,
1150 jediná mozna volba teraz pre dobrý gaming pc
platiť skoro 700 eur len za dosku a cpu už len pre tých ktorý nevedia čo s peniazmi )))))
platiť skoro 700 eur len za dosku a cpu už len pre tých ktorý nevedia čo s peniazmi )))))
i7 7700K. MSI Z270 M7. corsair RM750. Corsair 2x8gb 300mhz white led. MSI GTX 1080 TI gaming 11g. samsung Evo 960 500gb. Samsung evo 840 250gb. 27" Dell S2718D
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
Len tak medzi recou ta doska nieje zla, ale s 3 rocnou zarukou by som ju za tu cenu urcite nekupoval.
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
A co?dark_globe napísal: na 1150 socket (prakticky mrtvy)
Intel je je vrchol debilizmu a nenazratosti. Pokial dnes dakto kupi dosku s s.1150, tak kym naskreckuje na dalsi upgrade, ktory bude vyhodny z hladiska vzostupu vykonu, tak intel zmeni socket este 3x. Takze az k upgradu za tri-styri roky dojde, beztak bude musiet zmenit MB, co je po takej dobe uplne normalne.
Nik normalny nebude menit haswell za skylake kvoli 10-15% navyse a vyhadzovat 400e za cpu+mb, aj ked by fical na haswelli uz dva roky.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
presne tak ja mam 4690K a ten procak postaci este min na 2 rokyshiro napísal:A co?dark_globe napísal: na 1150 socket (prakticky mrtvy)
Intel je je vrchol debilizmu a nenazratosti. Pokial dnes dakto kupi dosku s s.1150, tak kym naskreckuje na dalsi upgrade, ktory bude vyhodny z hladiska vzostupu vykonu, tak intel zmeni socket este 3x. Takze az k upgradu za tri-styri roky dojde, beztak bude musiet zmenit MB, co je po takej dobe uplne normalne.
Nik normalny nebude menit haswell za skylake kvoli 10-15% navyse a vyhadzovat 400e za cpu+mb, aj ked by fical na haswelli uz dva roky.
i7 7700K. MSI Z270 M7. corsair RM750. Corsair 2x8gb 300mhz white led. MSI GTX 1080 TI gaming 11g. samsung Evo 960 500gb. Samsung evo 840 250gb. 27" Dell S2718D
- M1ch4l
- VIP
ano, haswell staci a este dlhe roky bude stacit...ja som tiez kupoval haswell normalne 1150, a to planujem jadro PC tak na 5 rokov. Kvoli tomu som ale bral i7. Skylake je vsak teraz uz podstatne blizsie a ak nebude nejaky velmi vyrazny rozdiel v cene, tak ma podla mna zmysel pockat na skylake.
Doska je vyborna, sam ju mam...kupoval som ju hlavne kvoli 5 rocnej zaruke. Uplne mi nejde do hlavy, ako si to mozu dovolit predavat s iba 3 rocnou zarukou. Jedina chyba tej dosky je, ze nema SATA express / M.2. No ako som pisal vyssie, to sa da riesit PCIe SSD. Naviac, na domace pouzitie SSD na SATA3 stacia.
Doska je vyborna, sam ju mam...kupoval som ju hlavne kvoli 5 rocnej zaruke. Uplne mi nejde do hlavy, ako si to mozu dovolit predavat s iba 3 rocnou zarukou. Jedina chyba tej dosky je, ze nema SATA express / M.2. No ako som pisal vyssie, to sa da riesit PCIe SSD. Naviac, na domace pouzitie SSD na SATA3 stacia.
Tu dosku mozem odporucit aj ja ale nie za 176 Eur s 3 rocnou zarukou. Ja som ju kupoval v septembri s 5r. zarukou za cca 125Eur + cashback . Tie ceny su dnes uplne retardovane
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
- M1ch4l
- VIP
no jo, ceny dost stupli...
tuna v CR moj CPU stoji teraz minimalne o 2000 KC viac ako ked som ja kupoval.
tuna v CR moj CPU stoji teraz minimalne o 2000 KC viac ako ked som ja kupoval.
Nemam teda pocit aby som nevedel co s peniazmi. Jedina vyhoda 115x socketov je ze kupis dosku za 100vku /+-/ a ramky povacsinou uz ludia maju. Kedze som uz nechcel kupovat nejakuFederaL napísal:platiť skoro 700 eur len za dosku a cpu už len pre tých ktorý nevedia čo s peniazmi )))))
Mozno by bolo aj dobre napisat co znamena postaci. Ze na tom zapnes hru?FederaL napísal:presne tak ja mam 4690K a ten procak postaci este min na 2 roky
.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
ono autor tem ysa este nevyjadril zbytocne sa tu nehadajte ved to robite pre neho, nie?!
1150 je sice mrtvy socket ale postavis vyrovnanu zostavu, clovek co si pyta radi na fore asi nebude za polroka menit chladic na CPU atd. prosto posklada a bude to musiet ficat par rokov nie? tak nech to je vyvazene.
1150 je sice mrtvy socket ale postavis vyrovnanu zostavu, clovek co si pyta radi na fore asi nebude za polroka menit chladic na CPU atd. prosto posklada a bude to musiet ficat par rokov nie? tak nech to je vyvazene.