bez faktury/dokladu o kupe je to akurat o tom, ze ti netreba crack a pod., a este musis verit tomu predvajucemu, ze to cislo na nalepke je neaktivovane
Skus nemecky alebo UK Ebay tam ho urcite zozenes za tu sumu aj od normalneho predajcu. Ja som tam kupil 8.1 professional za 80e a nebola ta sprosta OEM verzia.
Dobry napad, a na co treba davat pozor?
Napr. http://www.ebay.co.uk/itm/Microsoft-Win ... 41945516c6
DELL branded, reinstallation DVD, ale pise, ze 'The software will install on any PC desktop or laptop/notebook computer which is capable of installing and running 64bit Windows 7', ale zase je tam, ze sa jedna o OEM :|
Zatial tam vidim windows len s dell MB alebo v popise pisu, ze k tomu pridaju aj nefunkcny HW (?)
MSI B760 GAMING PLUS WIFI / Intel Core i5-14600KF / EVOLVEO Silens S1 / DeepCool AK400 Zero Dark / GIGABYTE UD850GM / Kingston FURY 16GB KIT DDR5 5600MHz CL40 Beast Black
na tom tvojom odkaze z ebay.de su vacsinou OEM, a po nemecky.. a ak si spravne pamatam tak iny jazyk mozes stiahnut len na ultimate verziu nie? (ja by som potreboval po anglicky)..
ten reddit vyzera zaujimavo len su dost lacne.. si kupoval uz ztadial?
MSI B760 GAMING PLUS WIFI / Intel Core i5-14600KF / EVOLVEO Silens S1 / DeepCool AK400 Zero Dark / GIGABYTE UD850GM / Kingston FURY 16GB KIT DDR5 5600MHz CL40 Beast Black
Tie ponuky z ebayu som ti v tom linku prefiltroval podla jazyka, takze vsetky by mali mat moznost navolit anglictinu. Legislativa v nemecku neumoznuje viazat software na prvotny hardware. Preto OEM znamena len ze nedostanes support od microsoftu. Ebay kupa je (minimalne v nemecku) preto plne legalna a vztahuje sa na nu aj ochrana spotrebitela napr. min 14 na vratenie penazi (teda ak predajca tuto moznost vo svojich podmienkach extra nevylucil - treba precitat inzerat). Reddit je z ruky do ruky, ziadne zaruky nemas. Ak, tak by som platil paypalom. Paypal prevod ma tusim nejake ochranne prvky. Ja som si zohnal nemecku OEM licenciu z ebayu a zatial som spokojny.