5800k problemi aj v defaulte

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Používateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00

5800k problemi aj v defaulte

Príspevok od používateľa spencer »

Cavte chalani uz som poskusal tolko moznosti a kombinacii ze mi dochadzaju nervy zahranicne fora a kadejake videa . Ide o to ze vcera som si pozeral ako ide procak ze ho skusim trocha potaktovat nasiel neviem ci aj tu na fore to bolo ako tipek pretaktoval stabilne tento kusok na 4.6 ghz no mne sa nedari stabilne ani 4.2 ghz co je default turbo takt . Procesor pri zakladnych nastaveniach biosu by mal ist 3.8 a v turbo rezime az na 4.2 ghz lenze ja som spozoroval ze v zatazi sa vysplha takt jadier max na 4.0 ghz co mi pri bf bc2 na plne detaily nestaci kedze trosku vydno nejake lagy skor dropy obcasne. Na 4.2 ghz to uz nerobi a ide to stale na 35fps. Tak som skusil pridat napatie az na 1.5v z povodnych 1.45 tusim . Ale padalp to stale neviem ake je max bezpecne napatie na tomto procesore ale asi som neni daleko od. Max na vzduchu . Tak som skusil manualne taktovat povypinal som vsetkych ochranne funkcie ale aj turbo core a podobne na northbridge som zvysil takt z 1800 mhz na 2000 . Takt cpu som dal na 4.2 vdaka odomknutemu nasobicu s fsb som nehybal je na 100mhz. Ramka ma 1600 mhz 1.5v a cpu som dal na 1.55v. Skusal som aj nizzsie . Ked pozorujem sumarne vysledky v aplikacii hwinfo. Tak. Vsetko ide stabilne ale pri akomkolvek nastaveni skace napatie aj takty na procesore az niekde na uroven 1.4ghz co nevoem preco a napatie na 0.9 a to som skusal tu voltage calibration dat aj na auto aj na extremw aj na low . Pri testoch pohoda pri vypinani. Pc po napise shutdown. Sa restartol pritom sa mal vypnut tak neviem co hlavne neviem t nechce ist na defaulte az na 4.2 ghz v turbe co by mal . Diky za rady chalani zostava v podpise grafika netaktovana. Uefi bios verzie f3. Diky pisane na telefone tak sorry za chyby
Spoiler: ukázať
Notebook Lenovo IdeaPad Gaming 3-15IMH05 Onyx BlackCPU :Intel Core i5 10300H Comet Lake RAM : RAM 24GB DDR4GPU : NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 4GBSSD : SSD 512GBHDD :1000 GB HDD Sound cardFiiO E10 OlympusOS : Windows 10 64-bit Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš :evolveo wm430
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Re: 5800k problemi aj v defaulte

Príspevok od používateľa HellAngel »

podla mna nie moc stastny vyber dosky, co som mrkiol po nete tak 100w zvlada, ale ked sa pretoci uz to ide na viacej ako 100w a povedal by som, ze da doska to jednoducho nezvlada. Problem by som nevidel v CPU
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
spencer
Používateľ
Používateľ

Tak to nie je moc do ra sprava nechce sa mi kupovat druha bral som taky priemer co sa dal ale ak to bude nevyhnutne tak co uz skusim este zatazove testy na 4.2 ghz je vobec mozne ak by islo stabilne 4.2 bez turbo rezimu mat zapnutu funkciu cool and quite ? Alebo pri kazdom pretaktovani sa to nafurt vypne nechcem mat doma zruta ked az tak casto nehravam a co by ste keby tak odporucili za dosku keby chcem stabilne skusat aspon 4.5 ghz
Notebook Lenovo IdeaPad Gaming 3-15IMH05 Onyx BlackCPU :Intel Core i5 10300H Comet Lake RAM : RAM 24GB DDR4GPU : NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 4GBSSD : SSD 512GBHDD :1000 GB HDD Sound cardFiiO E10 OlympusOS : Windows 10 64-bit Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš :evolveo wm430
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

ked sa taktuje, funkcie na podtaktovanie sa vypinaju, robi to potom neplechu
ta doska zvlada tych 100w co som sa docital, ale zrejme ma problem ked sa tych 100w prekroci. Ak chces kvalitne a stabilne OC, tak doska s cenovkou okolo 60e nema moc zmysel, potom su presne podobne problemy.
co pozeram tak vyber dosiek na am2 mnie je velky, skus sa pozriet po am2+ ak je spetna kompatibilita.
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
spencer
Používateľ
Používateľ

Len ta opravim ze to fm2 a ano fm2+ mi zhltne procesor ale v supportliste aj ostatnych dosiel niesu ziadne procesory nad 100w. Teda aspon trinity su kompatibilne

EDIT : našiel som konečne takmer naiisto príčinu . asi je to ta funkcia load line calibration . musím ju mať na standard čo predstavuje asi že sa mi nebude systém srať do napätia . pri 4.2GHz je to teraz v manuali stabilné . skúsim potom dať default nastavenia aj s ochranami a túto funkciu zmenim na standard . neviem čo sa mi menej bude do toho starať či hodnota STANDARD alebo LOW. čítal som o tom na jednom fore predchviľou je to v angličtine ale výraz standard tam nepouživajú . ale preštudoval som to pekne celé a u chápem čo ma nastarosť . idem skúšať teda to Turbo mod aby frčal ako má uvidíme . skúšam teraz na 4.6GHz OC našiel som už napätie pri ktorom to je stabilné ale takty a voltage mi to zhadzuje aj na hodnote standard. nevadí zatiaľ mám aspoň dobre nahraté vpred dik zatiaľ dám vedieť ako som pokročil . inak taktujem teraz prezmenu FSB nie multyplierom .

EDIT:2 : takže nedobre správy ono všimol som si že v prime to proste vždy klesne napätie na 1,2V čo je strašne málo všetko je povypínané vypnem test a nabehne pekne na 1,47V fakt akokeby nedokázalo priviesť dostatok napätia v záťaži alebo čo .

Edit3 : nakoniec som sa musel spokojiť s frekvenciou 4.14GHz manualne nastavenou a povypínané ochrany a šporive prvky . Za to mu ale stačí iba 1,365V a prepad napätia a frekvencií v testoch prime je len minimálny skoro vôbec . V hrách žiaden takže som si polepšil tým všetkym dúmanim . Malo to vplyv aj na HD video ktoré trhalo pri prehrávani teraz to je čisté a plynule . to je v prdeli čo . taký bežný uživateľ by bol na to neprišiel a musel by fungovať v takom režime asi naveky . ja sa s tým ešte pohrám samozrejme a ide stabilne napríklad aj 4,,6GHz ale prepady napätia a taktov sú katastrofalné počas testov išli niekedy aj všetky jadra naraz len 1400MHz pri napäti 1,29V pritom natvrdo som nastavil 1,55V . V hre sa to potom značne prejavovalo pádmi pod 25FPS a to už je cítiť takže som rád že som to postrehol a diky za rady . priebežne možno doplním nejaké poznatky ak na niečo prídem .
hopkok
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa hopkok »

spencer, ty si si proste kupil podvozok, ktory nezvlada vykon motora...je nahovno mat motor z veyrona ked ho napraces do Lancie Delta...(a to klobuk dole pred Lanciou)
spencer
Používateľ
Používateľ

:D to máš pravdu ktoby bol ale povedal že si doska nedá rady s default turbo taktami procesora . keĎ je človek šikovný poradí si už mi to ide ako má ale takt je dany na pevno 4110 MHz pri 1,356V dve hodiny hrania battlefield u zatiaľ bez problémov . Ono ja som doteraz nepociťoval vhrach žiadné brzdenie aj battlefield 3 išiel pekne crysis 3 všetko až tento multyplayer v bc2 troška pokulhával . Ale som spokojný že zatiaľ mi teda druhú dosku netreba . Aspoň si trošku niekto môže zobrať poučenie z tejto témi .
hopkok
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa hopkok »

:cool: hlavne ze to ide a ty si spokojny, dobra praca

Návrat na "Procesory"