Ahojte.
Do NTB HP Pavilion DV6-1330 som si nainštaloval SSD Samsung EVO 850 a namiesto optickej mechaniky som strčil pôvodný WD 500 GB. Keďže nemám inštalačku Win ale len Recovery partíciu na disku, naklonoval som SSD cez Samsung Data Migration. Potiaľto by to bolo v poriadku. Samotný SSD je funkčný, systém z neho bootuje. Ale ak je v NTB strčený bay s pôvodným HDD, tak systém bootuje z HDD a nie z SSD. Nastavenia v BIOS-e sú dokopy žiadne. Mám nastavený boot z "Notebook hard drive" a zakázaný boot z optickej mechaniky, ale aj tak ten HDD "prekričí" SSD a boot ide z HDD. Odstránil som z neho boot partíciu, sformátoval C: s pôvodnými Win ale aj tak sa snaži bootovať z neho s hláškou chýbajúceho bootmgr.
SSD nabootuje len vtedy, ak pri zapnutí idem cez F9 do boot managera a vyberiem možnosť "Notebook hard drive" (ktorá je aj natvrdo nastavená aj v BIOS-e ale toto nastavenie nejako "nefunguje").
Už sa s tým trápim 2 dni, aj googla som sa opýtal, ale tiez mu nic rozumné nenapadlo
Predpokladám, že je problém medzi stoličkou a klávesnicou, tak ma prosím postrčte, nech mi to konečne dôjde
Vďaka.
Problém s bootovaním NTB s SSD a HDD
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
Re: Problém s bootovaním NTB s SSD a HDD
Problém nieje u teba ale v starom biose.Mal som hp elitebook 8530p čo je vekom približne rovnaký nb ale s novým moderným biosom tam som to prestavil a krásne mi to šlapalo.
Skús nahrať nový bios ale neviem či to pomôže ak tam bude niečo rovnaké.Ak máš v biose možnosť úplne odstrániť boot z toho hdd tak skús ale to tam asi nenájdeš.Ja som tiež pri reinstale musel vyberať platňový inak mi ignorovalo ssd a tvrdohlavo chcel inštalovať na platňu.Môže to byť aj tým,že nb je sata 2 a ten ssd je sata 3.
Skús nahrať nový bios ale neviem či to pomôže ak tam bude niečo rovnaké.Ak máš v biose možnosť úplne odstrániť boot z toho hdd tak skús ale to tam asi nenájdeš.Ja som tiež pri reinstale musel vyberať platňový inak mi ignorovalo ssd a tvrdohlavo chcel inštalovať na platňu.Môže to byť aj tým,že nb je sata 2 a ten ssd je sata 3.
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
BIOS mám posledný, ktorý je na stránke HP zverejnený. Neviem, či by som niekde inde našiel novší. Poradil som si s tým tak, že som nechal SSD na mieste DVD mechaniky a HDD som nechal na pôvodnom mieste v NTB. Boot funguje bez problémov, aj keď mi to hlava neberie... Podľa testu v Samsung Magician je výkon SSD rovnaký v oboch umiestneniach a zodpovedá SATA II. Takže som to prestal riešiť. Veď v HP asi vedia, čo robia...
Aj tak ďakujem za radu.
Aj tak ďakujem za radu.
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
Tak z toho som jeleň mne to tak vôbec nechcelo ísť.Ale ako si napísal vedia čo robia len my nie.
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
- bassgenerator
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Aug, 2008, 08:28
Skus s prostredia windowsu cez Easy BCD nastavit tie priority. Mohlo by to tak fungovat.
http://www.softpedia.com/get/System/OS- ... yBCD.shtml
http://www.softpedia.com/get/System/OS- ... yBCD.shtml
NB: Lenovo Thinkpad T570 win 10 pro x64
Mobil: Apple Iphone 13 pro Max gold 128 GB
Mobil: Apple Iphone 13 pro Max gold 128 GB